28 Mayıs 2016 Cumartesi

Türkiye'ye İdam Cezası Gelmeli/Gelecek/Gelebilir Mi ?

Blogumun genel havasına uymasa da bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum. Özellikle her olaydan sonra gündeme gelen bu konu hakkında insanların çok büyük çoğunluğunun ( %95'i gibi ciddi bir kısmından bahsediyorum ) yanlış düşündüğünü düşünüyorum. Eğer yazımı sonuna kadar okursanız size benim penceremden bakmanız için bir yol açacağım.

İlk olarak bu idam cezası muhabbeti nereden geliyor ona bir göz atalım. Ülkemizde ortalama veya belki biraz üstünde cinsel saldırı suçları işlenmekte ve her bu suç işlendiğinde zanlı hakkındaki en ufak bir haberle ülkemiz insanının idam gibi cezalara hükmettiğini görüyorum. Bir de terör suçlularına yönelik bu tür ceza eğilimleri çok fazla. Düz mantıkla bakacak olursak bu kişilerin idam edilmesi belki topluma faydalı olabilir ama duyguları bir kenara bırakıp aklınızla düşünebilirseniz ne büyük tehlikelere neden olabileceğini görebilirsiniz. Örnek vermem gerekirse; bir düşmanınız var ya da biri size bir şekilde çelme takmak istiyor. Size yapacağı bir oyunla sizi suçsuz olduğunuz bir durumda dahi taciz suçlusu yapabilir. Bunun binlerce yolu var çok zor bir şey değil. Gerçk hayatta yaşanmış bir örnek vermem gerekirse ünlü hip hop şarkıcısı Tupac Amaru Shakur yanılmıyorsam 1993 senesinde bir kadınla otelde birlikte oluyor ardından kadın gidip ben henüz 18'i geçmedim bana tecavüz etti diye dava açıyor. Sonucunda Tupac hapise giriyor. Gördüğünüz gibi eğer idam cezası olsaydı bu şekilde  haksız yere hayatınızdan olabilirdiniz. Şöyle düşünün 99 kişi cinsel saldırı suçunu işlemiş ve cezası olarak idam edilmiş olsun yüzüncü kişi ise işlemediği bir cinsel saldırı suçundan dolayı idam edilmiş olsun bunun sorumlusu kim olacak? Ben size söyleyeyim o idamı isteyen herkes o suçsuz insanın katili olacaktır. Hatta daha da büyütelim olayı 500.000 kişi de 1 kişi suçsuz olsun yine o idam cezasını getirenler/getirmekte yardım edenler/parmağı olanlar o kişinin katili olacaktır. 1/500.000 çok az gibi gözükse bile 10 yılda gerçekleştiğini düşürsek bu olayın ülkemizde 160 kişi boşu boşuna sizin yanlış düşünceleriniz yüzünden hayatlarından olacaktır.



Olayın ikinci perdesinde ise ceza vermenin amacının kişiyi sosyal hayata tekrar katmak olduğunun unutulmasıdır. Yani devlet kişiyi cezalandırmak için değil onu tekrar toplumun bir parçası yapmak için belli cezalara hükmeder. Tabi bir insanı öldürmekle onu topluma katmak arasındaki farkı görmek de lazım. Ha siz diyorsanız ki onun yaşamaya hakkı yok size derler ki sen kimsin de onun yaşamaya hakkı olmadığına karar veriyorsun? Bu düşünceler 2000 yıl önce de kaldı belki daha da eskide. İnsanlar bir şekilde bu iradelerini devlet adı verilen sosyal yapılara devretti diyor birçok düşünür. Dolayısıyla ölümün bir ceza olduğunu düşünmek bana kalırsa yapılacak en büyük hatadır. 

Bir de idam edilmeli diyenler var en sinir olduklarım. Sen aç bir TCK'yı bak bakayım idam cezası diye bir şey var mı? Eğer bakmaya niyetli değilseniz diye ben size söyliyeyim TCK 3. kısım 1. bölüm madde 45/1 ''Suç karşılığında uygulanan yaptırım olarak cezalar, hapis ve adli para cezalarıdır.'' diyor. Hukuk devletinde yaşayan birisinin nasıl olur da hukuk dışı bir fiili önerebildiğini anlayamıyorum ben bir şekilde. Ayrıca anayasamızın 17. maddesinin 3. fıkrasında kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tabi tutulamaz diyor. Bu maddeler varken nasıl siz bir erkeği hadım edeceksiniz ya da öldüreceksiniz. Ha yarın bişey olur anayasa değişir, TCK değişir o zaman idam cezası gelebilir ama öyle bir şeyin olmasının Türkiye'nin şu anki politikasına ne kadar ters olduğunun herkes farkındadır zaten. Dolayısıyla o gelebilir rüyasından uyanmalı herkes.

Peki Amerika'da birçok eyalette uygulanıyor diyebilirsiniz ya da başka büyük ülkelerde? Ben oradakilere de karşıyım şu algı oluşmasın kimsede- ben Türkiye'ye idamın gelmesini istemiyorum gibi- ben tüm dünyada idam diye adlandırılan bir cezanın olmasına karşıyım. Ölüm bu dünyaya hiçbir zaman fayda getirmemiştir. İnsanoğlu yüz binlerce yıldır savaşıyor ölenler öldükleriyle kalıyor olan arkada bıraktıklarına oluyor. Bir kişiyi öldürerek cezalandırmak sizi adaleti uygulayan kişi değil katil yapar. Bunun adı devlette olabilir, kralda ya da sıradan bir insan. Benim gözümde hepsi aynı suçun failidir.

Lütfen bir kişiyi öldürme kararını bir yere yazmadan önce bile düşünün. Çünkü düşünceler dünyadaki en gerçekçi oluşumlardır. Bugünkü düşünce yarın gerçeğe dönüşebilir ve sonradan ne kadar büyük bir hatanın içinde olduğunuzu anlayabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim bir yerlerde kendimi kaybedip karşıt düşüncede olanlara sataştım o kadar olur kusruma bakmayın.


26 Mayıs 2016 Perşembe

Game Of Thrones 6. Sezon 5. Bölümün Ardından ( Bölüm İncelemesi Efsane !! )

Bu bölümün incelemesini yapamayacaktım o nasıl bir sondu öyle. Ardından onun en sevdiği kelimelerle size incelemesini yapmaya karar verdim o yüzden başlayalım hadi.

HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR.



HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR.

HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR .



HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR.

Söylenecek fazla bir şey yok sonraki bölümde görüşmek üzere takipte kalın.

Dipnot : HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR HODOR.


Arrow 4. Sezon 23. Bölümün ( Sezon Finali ) Ardından ( Bu Sezon İyi Kurgulanmamış Belliki !! )

Arrow'un 4. sezonun incelemesiyle karşınızdayım. Ne yalan söyleyeyim o kadar kötü bir sondu ki şu yazıyı bile yazmak içimden gelmedi. Yazmayacaktım da başladığım işi bitireyim dedim ama gerçekten çok çok kötü. Dün Flash'a kötü filan dediydim hepsini geri alıyorum bu finalden sonra. Ne bu sezon hakkında ilgi çekici bir son oldu ne de sonraki sezon hakkında en ufak bir umut ışığı - umut ışığı demişken Umut Işığım filminin incelemesini yapmıştım oldukça keyifli bir filmdi onunla ilgili yazımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.- yarattı bizde. Hatta ve hatta diziyi hiç izlemeyen birine bu bu bölümü izletsen sezon finali değil dizinin finali mi bu derdi. O kadar güzel başlayan sezon ne hallere geldi. 8. 9. bölüme kadar idare ediyorduk oradan sonra bir düşüş oldu toparlayamadı bir daha. İşin en komiği sezonun düğümünü çözen kişi de Curtis oldu ki baya bir yan karakter. Hem Oliver'a ilham veren o oldu hem de Felicity'nin füzeleri engellemesini sağlayan o oldu. Bir de geçen sezonki Oliver- Felicity ikilisinin kafa dinlemek gibi amaçlarla kadrodan ayrılmasını bu sefer de Thea-Diggle ikilisine yaptılar merak edenler için söyleyeyim onlar geri gelecekler orası kesin. Bu bölümle ilgili anlatacak bir şey yok bende hayal kırıklıklarımı anlatayım.



İlk olarak daha ilk bölümden bizi inanılmaz bir havaya soktular. Tüm sezon dizide kimin öleceğinin merağı içinde yaşadık ki ardından bana göre en ölmemesi gereken karakter öldü. Çünkü Laurel zaten çok fazla sevilmiyordu ama sevilmese bile feda edilebilecek bir karakter değildi. Orada daha bana göre ilk hatalarını yaptılar. Ama benim klasik Felicity teorim hala kusursuz işliyor. Bilmeyenler için söyleyeyim bu dizinin Felicity'nin etrafında döndüğüne inanıyorum ben. Oliver'ın birlikte olabileceği iki karakter vardı Felicity ölemeyeceğine göre onlar da ikinci tercihi yaptılar.

Ardından Damien Darkh meselesi var. Adam süper bir karakterdi sonra sezon içinde onun da süperliğini bozdular hatta son bölümde Oliver nasıl onun büyü gücünü durdurdu onu bile bilen yok. 5 dakika önce yerden yere vuruyordu Oliver'ı Darkh ardından tüm güçlerini durdurdu. Bilmiyorum Damien karakterini çok güzel düşünmelerine rağmen sonrasını getiremediler bana kalırsa. Bu sezon çok çok daha güzel olabilirdi. Nerede o birinci sezon tam bir efsaneydi. Zaten kaliteli dizi de öyle olur. Sürekli çıtasını koruyarak örnek vermek gerekirse Friends, 10 sezon var onuda 10 üstünden 9 ortalamaya sahiptir ya da The Big Bang Theory tamam onda da biraz düşüş var ama her zaman 7-8 ortalamanın üstündedir. Arrow'a baktığımızda ilk sezon bana göre kesinlikle 10/10'dur bir de şu sezonun finaliyle bir karşılaştıralım 4/10 o da belki zorlasak. Sonraki sezonu izler miyim bilmiyorum o durumdayım an itibariyle.



Bir de Laurel'in geri dönme muhabbeti hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Bu kadar kötü bir finalden sonra illa 5. sezonda geri dönmeye çalışacaklardır. Onu da büyük ihtimal Laurel'i geri getirerek yapacaklar belki öleni getirirler geri belki de şu The Flash'te Earth 2'den gelen Laurel'i orası onlara kalmış. Bir de şu var ki Barry tüm dünyanın kaderini değiştirdiği için yeni sezonda Laurel hayatta bile olabilir orası muamma.

Kötü bir sezonu geride bıraktık. Belki ilk heyecanla çok abartıyor olabilirim Mr.Robot'ta da yaptım aynı hatayı çünkü ordan biliyorum ama yine de güzel bir evren bu DC'ninki. Dolayısıyla bir şekilde 23. bölümü izledik hatta ben hepsi hakkında yaklaşık birer sayfa yazı bile yazdım sizler de okudunuz. Herhalde Arrow ile ilgili yazdığım yazılar toplam 20.000 okundu ki bu inanılmaz bir şey benim için. Herkese teşekkürler artık Ekim - Kasım gibi görüşürüz tekrar Arrow incelemeleriyle diye umut ediyorum. Yazın yeni diziler var birkaç tane onlarla ilgili bir şeyler yazacağım. Ve tekrar film incelemelerine dönmeyi planlıyorum. Okuduğunuz için tekrardan teşekkürler takipte kalın.


25 Mayıs 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 23. Bölümün ( Sezon Finali ) Ardından ( Tüm Hikaye Baştan Başlıyor !! )

The Flash'ın 2. sezonun sonuna geldik. Ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım bile. Bu sezonla ilgili genel yorumum çok çok güzel başladı ama aynı güzellikte bitiremedi. En basitinden Zoom'u alt edişleri bile fazla basitti bana kalırsa. Hele Barry'nin annesini kurtarması tamam sonraki sezona temel hazırlıyor ama tam bir saçmalıktı. Birkaç gün geriye gittiğinde neler olduğunu bilen Barry nasıl böyle bir şey yapabilir ki? Geçen sezonki Iris olayı sonra bu sezonki Felicity-Oliver olayındaki şeyler. Zamanı değiştirmek hiçbir işe yaramıyor çünkü olacakalr er ya da geç oluyor. Iris yeniden Barry'den hoşlanmıştı mesela ya da Oliver ile Felicity tekrar ayrıldılar işleri düzelttikten sonra Barry. Dolayısıyla bana şu zamanı etkileme muhabbeti biraz saçma geliyor. Bir de annesi kurtulduğuna göre babası da hapse gitmedi diye her şeyin değiştiğini de düşünebiliriz ama o işin öyle yürümediğini düşünüyorum. Yoksa her şey herkes değişmiş olacak. Çünkü gördüğümüz en büyük zaman yolculuğu 1 haftaydı herhalde. 20 yılla arasında baya bir fark var. Bilmiyorum bu son benim için ne bu sezon adına güzel oldu ne de sonraki sezon adına umutlandırdı. Geçen sezonun sonunda Barry karadeliğin içinde yok olmuştu öyle bir finalde bu noktaya düşmek güzel değil. Ha söylemeden edemeyeceğim The Flash'ın ilk sezonu çok efsane olduğundan böyle konuşuyorum yoksa bu sezonu da 50 kez olsa izlerim orası ayrı. Sadece beklentiler çok büyüktü onu karşılamadığını düşünüyorum. Bir de şu var ki The Flash ile Arrow'un evreni aynı sonuçta dolayısıyla o dizide de değişiklikler mi olacak buna Supergirl'de dahil olay nereye gidecek bilemiyorum. Giriş konuşmasını çok uzattım final bölümüne geçelim.



Benim farkettiğim kadarıyla bu sezonki Zoom'u yani Hunter Zolomon'u Wally ile kullanmak yerine Barry ile kullanmışlar. Şöyle ki normalde Zolomon Wally'nin düşmanı. Kafayı Wally'e takmıştı onun hiç bir trajedi veya zorluk yaşamadan Flash olmasının onun gücünü azalttığını düşünüyordu. Dolayısıyla Wally'i hızlandırmak için sürekli onun başının belası oluyordu. Diziye gelirsek de bunu Barry için yaptığını görüyoruz. Özellikle son bölümde bunu çok fazla vurguladılar hatta en büyük trajedi olan babasının ölümünü bile yaşattı o karaktere ki en sonunda Barry daha da güçlü oldu bu sayede Zoom'u yenebildi. Buradan da anlaşılacağı üzere bana kalırsa Flash değişmeyecek yani sürekli ana Flash Barry Allen kalacak. Ben DoctorWho'daki gibi değişirler belki diyordum ama bu olanlardan sonra o inancım gitti. Yani anlayacağınız bir bakıma Zoom kendi kendini yenmiş gibi bir şey oldu. Tüm kopyaları ona verdi ve Barry'de yapması gerekeni yaptı o kadar. Bence bu sezon daha iyi bir sonu hak ediyordu. Tüm sezonun sonundaki büyük olayın yaklaşık 7 dakikada bitmesi bana basit geldi. Gerçi finaller hep hayal kırıklığı olmuştur, insanın hayat kötü bile olsa devam etme dürtüsüne ters düştüğünden olabilir. Çok açıklanacak konuşulacak bir şey yok Zoom'u yendik peki herkes mutlu mu? Hayır.



Barry'nin mutsuz olmasını anlayabiliyorum. Iris'le olan diyaloglarında geçtiği gibi Barry çok fazla şey kaybetti önce annesi sonra babası bir de üstüne Jay Garrick'in babasının görsel ikizi olması. Bir yerden sonra, ailesini koruyamadığı yerden bahsediyorum düşmana karşı zafer kazanmanın ne önemi var ki? Dolayısıyla Barry'nin içinde bulunduğu durum anlaşılabilir. Ama tüm dünyanın kaderini değiştirebilecek bir davranışta bulunmak o konuda şüphelerim var. Eğer zaman gerçekten değişirse büyük ihtimal Iris'le tanışmıyor olması lazım Joe ile belki çalışma yerinden tanışıyor olabilir gibi gibi derken her şey ama her şeyin değişmesi söz konusu. Peki öyle olacak mı orasını merak etmemiz için yaptılar zaten onun için de 5 ay beklememiz gerekiyor. Seneye çok büyük ihtimal yine Reverse Flash göreceğiz büyük kötü olarak. Eobard Thawne iyiydi ilk sezonda o yüzden belki tekrar yükselişe geçer dizi. Belki de yeni birileri katılır diziye. The Flash incelemeleri bitti diye üzülmeyin yazın Mr.Robot var ayrıca dizi incelemesi yapmadığım zamanlarda film incelemeleri yapıyorum aynı tempo devam ederiz. Hatta yazın başlayacak güzel bir iki dizi haberi aldım onlara da göz atarız. Okuduğunuz için teşekkürler The Flash'ın 3. sezonunda görüşmek üzere takipte kalın.

Dipnot : Her ne kadar Wally'den bahsetsem de diziden bildiklerimizle ilerlemeye çalıştım.


19 Mayıs 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 22. Bölümün Ardından ( Let It All Burn !! )

Arrow'un 4. Sezon 22. bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Dünkü The Flash bölümü gibi bu bölüm de finalin bir yarısıydı. Görece önemsiz olanlar halledildi ve şimdi karşımızda en büyük sorun var. Halledildi derken bu işin içinde Team Arrow'un çok az payının olması da biraz ilginçti bütün işi Lonnie'nin yapmış olduğunu düşünürsek. Gerçi Oliver asla oradaki herkesi ölüme sürükleyecek bir şey yapmazdı yani sonuç olarak bir şekilde olması gereken oldu yapılması gereken yapıldı. Geçen hafta Thea'yı unuttular demiştim unutmamışlar sadece sonraki bölüme bırakmışlar ne hafta sonuymuş belli değil. Tüm bunların dışında Damien şu son durumlardan sonra her şeyden vazgeçip dünyayı yok etmeye kararlı gibi gözüküyor ki bence bu amacı onun sonu olabilir nedenini birazdan anlatacağım.



Lonnie Machin bu sezonun düğümünü çözen kişi oldu diye düşünüyorum. Damien Darkh'ın kurduğu yeni dünyanın bir şekilde yok olması gerekliydi ama Oliver'ın orada o kadar insan varken orayı yok etme gibi bir fikre kapılabileceğini kimse düşünmüyordur zaten. Dolayısıyla o görevi üstlenecek birini bulmaları gerekiyormuş o kişi de Lonnie oldu. İşin ilginci tüm bunları yaparken Lonnie'nin ölmemesi genelde hep öldürürlerdi böyle karakterleri bu sefer olmadı. Acaba sonraki bölümlerde tekrar karşımıza çıkabilir mi diye düşünüyorum.

Tüm bunlar yaşanırken bugün bir şey daha farkettim ki dizinin tüm havası değişmiş. İlk sezonki diziyle şu anki arasında hiçbir bağlantı yok. İlk başladığımızda yarı iyi yarı kötü suçlu bir karakter olan Arrow şimdi ise düşmanlarını yenmekten çok diğer insanları kurtarmaya çalışan bir süper  kahraman haline geldi. Ben ilk sezonki halini farklı olması sebebiyle daha çok sevmiştim ama şu an olduğu kişi de fena sayılmaz hani. Ayrıca şehir de ilk sezonki gibi güllük gülistanlık değil dolayısıyla şartlar insanı değiştirebiliyor gerçek hayatta olmasa bile. Bu açıdan dizinin güzel örnek alınabilecek bir yanı var diyebiliriz.



Ruve'nin ölümü ve kızına ne olduğunu bile bilmemesi Damien Darkh'ı iyice çılgınlığa sürükledi. Malcolm'la konuşurken Rubicon'u tekrar çalıştırabilecek birinin olduğunu söylediği an Felicity'den bahsettiğini anlamıştım ki bölüm sonunda da onlara bir ziyarette bulundu. Hep söylüyorum söylemeye de devam edeceğim bu dizideki kilit nokta her zaman Felicity oluyor bir şekilde. Yine tüm dünyanın yok oluşuna sebep olabilecek kişi Felicity. Oyunları oynayan Oliver gibi görünse bile Felicity'nin dizideki önem en az onun kadar fazla. Tabi Darkh onu nasıl ikna edecek orası da ayrı bir soru işareti.

Onun dışında dünkü Flash bölümünde Earth2'den Laurel geldi bizimki öldükten sonra nasılda denk geldi öyle değil mi? Bana kalırsa sezon finaliyle birlikte Laurel'de diziye dönecek hem de çok daha güçlü olarak. Ayrıca Damien Darkh'ın artık insanlara vaat ettiği bir şey yok dolayısıyla tüm desteğini de kaybettiğini düşünüyorum artık tamamen tek başına. Malcolm bile Oliver'ın yanında savaşacaktır buna emin olabilirsiniz. 40 dakikalık bir bölüm ve her şey çözülmüş olacak peki nasıl olacak işte onun için bir hafta beklememiz lazım. Bana kalırsa Oliver adada bizim izlediğimizden çok daha fazla şey öğrendi tek bir atışla Darkh'ın işini bitirecek. Sonraki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum 26'sında görüşmek üzere takipte kalın.


18 Mayıs 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 22. Bölümün Ardından ( The Flash'ta Arrow Bombası Patladı !!! )

Sezon finali incelemesine gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Vay be The Flash'ın final öncesi son bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Yaklaşık 8-9 aydır her bölüm sonunda burdaydık ve şimdi sona çok yaklaştık. Sezon inanılmaz başlamıştı sonra meh şöyle böyle derken sanırım bizi bekleyen muhteşem bir final var şimdi de. Bu bölümü de finalin bir parçası olarak sayabiliriz aslında çünkü bizim dünyamızı bir şekilde kurtardılar şimdi mesele diğer evrenlerde. Yani final bölüm 1 bitti ama asıl önemli olan bölüm 2 haftaya bitecek gibi gözüküyor. Belki de Zoom'la sonraki sezonda da devam ederiz bana uyar açıkçası. Bu bölümde beni şaşırtan iki olay oldu. Öncelikle hala Zoom'un bilmediğimiz bir planı var ki bölüm sonundan bile tam olarak bir şey çıkaramadım ben, ikincisi ise Arrow'da Laurel öldükten sonra ortaya atılan teorilerden birisinin bu bölümde Laurel'in ikizinin gelmesiyle birlikte diziye geri dönebilecek olması. Bu iki konu hakkında uzunca konuşmak istiyorum ama ondan önce bölümün kısa bir özetini yapalım.



Bu bölümle ilgili anlamadığım şeylerden biri Caitlyn'nin bir anda geri dönüşü oldu. Geçen bölümde Zoom ona benimle misin değil misin dedi sonra görmedik sahnelerini bir daha ardından bu bölümle birlikte Caitlyn kurtulmuş oldu. Ben o kadar uğraş verdikten sonra Zoom'un onu salmasına bir anlam veremedim. Ya bölüm kalmadı diye kestirip attılar o konuyu ya da olayın başka bir yanı var bilmediğimiz. Onun dışında S.T.A.R City'nin kurtuluşu basit ama keyifliydi ki bence o kadar zaman ayırmak bile yeterliydi. Çünkü herkesin umrundaki olay Zoom Vs Flash dolayısıyla diğer hikayeleri kısa ama keyifli geçmeleri bence gayet mantıklıydı. Benim hala anlam veremediğim şey Jesse ve Wally'nin nasıl meta insan olmadıkları. Sonuçta dizide değişeceklerini bildiğimiz iki kişi onlar ve ikisi de maruz kaldı aynı etkiye. Ya bu sezon göstermek istemiyorlar onların hikayesini ya da son bölüme bıraktılar. Onun dışında Zoom'un Henry'i öldürmesine yine anlam veremedim ben çünkü bu Barry yine hiçbir şey yapmadı. Çok savunmasız o zaman. Gider Wally'i alır Zoom yine ya da Iris'i alır Barry hemen pes ediyor nasılsa. Oradaki mantığı bir türlü oturtamadıklarını düşünüyorum ben. Toparlayacak olursak eksikleri olan ama keyifli bir bölümdü sezon finali için heyecanımızı çok yüksek zaten son bir hafta ya denecek çok bir şey yok.

Yukarıda belirttiğim iki konudan ilk Zoom'un planından bahsetmek istiyorum. Biz bu zamana kadar ilk hedefinin dünyayı hakimiyeti altına almak istediği olduğunu düşünüyorduk. Ama bu bölüm gördük ki Earth 2'yi yok etmeye çalışacak. Ama Zoom'un planı bence bu değil. Bana kalırsa o dünyayı yok etme tamamen bir oyunun parçası. Oyunu ne derseniz Barry'nin bir şekilde kafasını karıştırmak. Sürekli senle ben birbirimize benziyoruz diyerek onun beynine girmeye ve kontrolünü kaybettirmeye çalışıyor hatta Henry hamlesi bile bunun için. Zoom'un Barry'i yenmekten başka planı var mı onu sonraki bölüm göreceğiz.



Ve beni asıl heyecanlandıran konuya gelelim Laurel Lance. The Flash Arrow'un kardeş dizisi diyebiliriz. Ortak bölümler filan çıkıyor hatta sürekli irtibat halindeler o yüzden herkesin Arrow'u izlediğini düşünerek yazıyorum bunları. Bildiğiniz gibi Laurel öldü ama Arrow'da o kadar çok ölümden dönenler oldu ki herkes bir şekilde onun geri döneceğini düşünüyordu. Bazıları Oliver'ın klasik ölü numarasını Laurel'e yaptığını söylüyordu bazı kişiler ise çok daha farklı bir şey. Çizgi romanları takip edenler Earth 1'deki Oliver ile Earth 2'deki Laurel'in bir araya geleceklerini dolayısıyla Earth 1'deki Laurel'in ölümünün sebebi olarak bu birlikteliği hikayenin içine katmak olduğunu söylüyorlardı. Bu bölümün ardından ben de kesinlikle bu teoriye katılıyorum. Bu kadar fazla tesadüf ya da nasıl diyeyim olayların kesişmesi bana olası gelmiyor. Demekki başından beri planları buymuş. Tabi benim için hayal kırıklığı olacak öyle olursa çünkü Arrow'da sezonun başından beri o sahneyi ve sonuçlarını bekliyordu şimdi böyle bir geri dönüş olursa yine ölmüş birisi diziye dönecek ki ben o muhabbetten çok sıkıldım artık. Sara 3 kere mi ne ölümden döndü, Thea desen aynı hikaye ölenler ölsün mümkünse yoksa bir yerden sonra bizim Kurtlar Vadisi muhabbetine dönecek o dizi de. 

Final haftaya, herkesin heyecanı zirvede hissedebiliyorum onu. Sonu iyi ya da kötü şu sezon muhteşem bir şekilde bitmeli başka bir yolu yok. 25'inde yine burada görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


17 Mayıs 2016 Salı

Hearthstone Whisper Of The Old Gods En İyi Desteler ( Midrange Hunter, Tempo Warrior, Miracle Rogue )

Öncelikle Hearthstone'dan eklemek isteyenler için : AlleyOop#21624

Whisper of the old Gods eklentisi geldikten sonra oyun ve desteler çok değişti. En önemli özellik neredeyse her classın artık en azından iş yapan güzel bir destesinin olması. Bende takip ettiğim kadarıyla en çok hoşuma giden 3 desteyi yaptım. Bazılarının tamamını çaldım ( Hunter ), Rogue ise tamamen kendim yaptım ama zaten metadaki desteyle en fazla 1-2 kart değişiyor. Warrior ise klasik tempo warrior. İlk olarak hunterla başlayalım.


Whisper Of The Old Gods Midrange Hunter Destesi



Çok fazla minyon bazlı deste ortaya çıktı. İçlerinde en hızlısı bana kalırsa hunter. Çok fazla kontrol desteleri oynamayı sevmediğimden bu tarz desteler bana daha eğlenceli geliyor. Desteyi oynamak da çok zor değil. Dolayısıyla bu desteyle çok rahat yükselebilirsiniz. Tek sıkıntısı destenin boardda çok geri düşerseniz dönüşünüz biraz zor oluyor klasik hunter sorunu zaten. Kart değişimi ne olabilir derseniz ben Ram Wragler gibi şans kartlarını pek sevmiyorum onu değiştirebilirsiniz. Ama şunu da söylemem gerekiyor ki birkaç oyun çok işime yaradı o yüzden 1 tane olmasında fayda var. Bir de bazıları secretı bear trap'e çeviriyor o da bazı oyunlarda iş görebiliyor. Onun dışında çok da değişebilecek bir kart yok.

Whisper Of The Old Gods Miracle Rogue Destesi



Oyundaki favori classım Rogue'un tekrar güçlenmesi süper oldu. Bu desteyi kendim yaptım ama 25 kart filan herkesin aynı zaten geri kalanını değiştiriyor herkes. Deste kendisi oynayan bir deste şöyle ki turn 6'da gadgetzan'ı bir şekilde korursanız ya da sonraki birkaç turn içinde oyun sizde zaten. Ama bazen öyle bir çekiyorsunuz ki elinizde 2 cold blood 2 conceal ile hiçbir şey yapmadan ölüyorsunuz. O yüzden en güçlü deste demeyeceğim ama oynanabilir bir deste orası kesin. Bir de desteyi oynamak zor o yüzden hiç oynamadıysanız biraz pratik yapın normal oyunlarda.

Whisper Of The Old Gods Tempo Warrior Destesi



Tempo warriorı ben bu eklenti gelmeden denemiştim ama özellikle şu deli gibi çeken agroolara karşı çok ağır kalmasından dolayı iş yapamamıştı. Yeni gelen kartlar ve metanın biraz daha midrange kaymasından sonra bana göre oyunun en iyi iş yapan destesi bu. Her sınıfa karşı güçlü ve çok değişik maçlar kazanabiliyor. Zaten warrior bu tarz minyon bazlı savaşçı bir sınıf haline getirilmek isteniyordu ki başarılı da olundu. Destenin küçük dropları değişmez de büyüklerde farklı farklı şeyler oynayanlar var. Ben eğer Varian oynayacaksanız kesinlikle bu legendarylerle oynamanızı öneriyorum. Biraz yavaş kalıyor deste bu haliyle ama en güçlüsü bu bana göre. Sylvanas yerine Malkorok koyanlar var mesela. Tempo açısından daha iyi ama riskli kart. Ondan bana bir kere cursed blade gelse ben unutamam onu bir daha diye koymadım hem Sylvanas güzel kart.

Bu ay çok az oynadım o yüzden hala rank on altıdayım. Bu destelerle çok rahat çıkabileceğimi düşünüyorum o yüzden fazla zorlamıcam kendimi. Destelerle ilgili sorularınızı alt tarafta sorabilirsiniz.

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Game Of Thrones 6. Sezon 4. Bölümün Ardından ( Ateşteyim Ateşte :)) !! )

Game Of Thrones'un bu sezonki 4. bölümüne geldik. Çok çabuk geçiyor daha yeni başlamıştı sezonun ortasına geldik. Önceki bölümde olmasını beklediğim olaylar bu bölümde oldu. Onun dışında Littlefinger sonunda diziye geri döndü. Bana göre dizide kesinlikle bulunması gereken karakterlerden birisi ki bulunacaktır da. Onun dışında geçen bölümün incelemesinde bahsettiğim Jon Snow Ramsey Bolton karşılaşmasını göreceğimiz bu bölümle birlikte kesinleşti. Ve finale gelirsek Khaleesi'nin alevlerin içinden çıkışı inanılmazdı. Dizideki taht mücadelesi bana kalırsa şu an çok ikinci planda herkesin başında başka sorunlar var ve ben bu halini daha çok sevdim.

Her zamanki gibi dizideki sıraya göre olaylara göz atmaya başlayalım.

Bölümü Jon Snow ve Sansa'nın buluşmasıyla açtık. Çok uzun zaman sonra iki Stark'ı ( Jon büyük ihtimal Targeryan orası ayrı da yetişme anlamından bakın ) yan yana görmek güzeldi. Hatta geçmişten bahsettikleri sahnelerde ne kaqdar çok şeyin değiştiğini farkettim. Bir kalenin içinde yaşayan kardeşlerden şimdiki hale gelene kadar ikisi de çok şey yaşadılar. Ramsey'le olan savaşları bana kalırsa sadece onlar savaşırsa yenilgiyle sonuçlanacak ama Starklara sanki bu sezon başka şekillerle fırsatlar tanıyacaklar nasıl olacağını bilmiyorum. Belki de bu sezon bir Stark iyi bir şey yaşar belli mi olur! Biraz sonra Littlefinger'da bu konudaki görüşlerimi anlatacağım.



Littlefinger bu sezon ilk defa gözüktü iyi ki geri döndü. Eğer o olmazsa yukarıda dediğim gibi Starkların şansı sıfır kesinlikle. Peki onun olması Starklara fayda mı sağlayacak orası kuşkulu. Catelyn Stark'a olan aşkı yüzünden onlara yardımcı olduğunu düşünüyordum ben hep ve onu öldürenlerden intikam almak için. Ama Sansa'nın başına açtıklarından sonra onun kendisinin de söylediği gibi kendinden başka kimseyi düşünmeyen biri olduğunu düşünüyorum. Savaşta galip bile gelse bir şekilde gücü eline geçirmeye çalışacağını düşünüyorum. Tabi tüm bunlardan bahsederken Catelyn Stark'ın hayatta olduğuna dair teorilerin hepsini görmezden gelerek düşünüyorum. Eğer o karakter diziye bir şekilde geri dönerse işler değişebilir.

Tyrion bu bölüm ateşle oynadı bana kalırsa. Khaleesi kurtuldu gerçi ama yine de onun asla onay vermeyeceği bir şey yaptı. Köleliğe yaptığı yaklaşım aslına bakarsanız günümüz dünyasında da uygulanmış bir gerçeklik. Ama şu var ki gerçek dünyada köleler bunun için ayaklandı bir şeyler yaptı ve bu öyle kısa sürede olmadı. Ama bu bölümde Worm'a filan baktığımızda sanki dizinin akışı içerisinde kölelikten kurtulmak için o kadar doğal bir süreç işlenmedi dolayısıyla köle liderleri tekrar yükselişe geçtiler. O yüzden Tyrion'ın düşünceleri bana kalırsa mantıklı ama hatalı. Ayrıca 3 tane ejderhanız var tamam nerde oldukları belli değil ama 3 ejderhadan bahsediyoruz sonuçta neden bu kuvveti kullanmayı dizide kimse henüz ana hedef haline getirmedi anlamıyorum.



Margery ve Sir Loras ve dolayısıyla Lannistarlardan bahsetmek gerekirse şu High Sparrow'dan çok sıkıldığımı farkettim ben bu bölümde. Hep aynı muhabbetler dönüyor onların tarafında. Aslına bakarsanız bu kısımda biraz şu krallara ayaklanan halka benziyor. Özellikle bu bölümde Lannisterların müdahale etmesiyle farkettim yaşananları ki güçsüz zayıf halk birleşince ne kadar güçlü olduğunu bu High Sparrow sayesinde farketti. Ama benim canımı sıkan kısım bir anlam veremediğimiz uzun diyalogları. Dinleri hakkında diziden çok şey bilmiyoruz zaten inançları da öyle. Ya ben anlatılanların barizliğini farkedemiyorum ya da gerçekten bu oluşum zamanını doldurmak üzere. Umarım Lannisterlar buna bir son verir artık.

Theon Greyjoyların hikayesi özellikle babalarının ölmesi ve amcalarının gelmesiyle birlikte inanılmaz bir hal alacak bana kalırsa. Şimdilik bahsedecek çok bir şey yok ama birkaç bölüm sonra uzunca konuşmamız gerekecek.



Son olarak Khaleesi'den bahsetmem gerekiyor. Dizideki en farklı düşünen karakter olduğunu söyleyebilirim herhalde. Bazıları kral olmanın ve gücün peşinde bazıları din ve birlik olma peşinde Khaleesi ise hem insanları önemsiyor hem de doğuştan ona verilen niteliklerini. Her zaman kaçmak yerine insanları kurtarmayı ön plana alıyor ve bir şekilde şimdiye kadar hep başarılı oldu sonra kaybetse bile istediğini hep aldı. Ama oynadığı oyun veya rol bana kalırsa bu dünya için fazla iyimser. Bir düşünürseniz herhalde en büyük ordu onda, en doğa üstü özelliklere sahip kişilerin başında geliyor ve 3 tane ejderhası var savaşı şimdiye kadar kazanması gerekirdi ama hep oyalandı bir şekilde. Ve bu bölümde de gösterdi ki kendini insanlar için tehlikeye atıyor ve bu dünya bana göre öyle bir dünya değil. Konsey toplantısında Margery'nin büyükannesinin dediğini düşünün bir biz öleceğimize onlar ölsün 25 dakika sonra Khaleesi'nin yaptığına bakın birde. Bilmiyorum bence şansı fazla yaver gidiyor şimdiye kadar sonu kötü olacak gibi hissediyorum. Ama o son sahnede alevlerden çıkışı efsaneydi beni bir anda ejderhaların ilk doğduğu bölüme götürdü.

Toparlayacak olursak taraflar birbirleriyle olan mücadelelerinde baya bir ilerleme kaydettiler. Sonraki bölümde büyük bir savaş göreceğimizi zannetmiyorum. O Lannisterların saldırısında Tommen bir sıkıntı çıkarabilir yoksa haftaya efsane bir bölüm var demektir. Sansa-Jon kardeşlerin buluşması filan derken güzel bir bölümdü. Haftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


12 Mayıs 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 21. Bölümün Ardından ( Finale Adım Adım !! )

Mayısla birlikte sonuna iyice yaklaştığımız Arrow'un 4. sezon 21. bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Sezonun bitmesine birkaç bölüm kala düşmanımız Damien Darkh gücünün zirvesine ulaştı. Öte yandan Oliver cephesinde işler iyi değil yani anlayacağınız tam bir sezon sonu havasındayız. Ben daha bizi olayın içine sürükleyen bir bölüm bekliyordum ama daha çok aksiyon ağırlıklı olmuş. Ayrıca Oliver'ın yeni dönen tekmeleri de efsane art arda filan.



Bu haftanın konusu hakkında çok bir şüphemiz yoktu zaten nükleer savaş yaratıp dünyayı yok etmeye çalışan Damien Darkh ve onun karşısında Team Arrow ve Calculator. Felicity'nin babasının tekrar diziye dönmesi özellikle Laurel ve Thea yokken iyi olmuş. Ama güvenemiyorum ona bir türlü dizide hayırlı baba olmadığı için nasıl güvenelim bknz : Oliver'ın babası, Thea'nın ve Tommy'nin babası, Laurel'in babası ( gerçi o toparladı sonradan ) diye gidiyor liste. Belki de Damien Darkh'la bile çalışıyor olabilir o derece güvenemedim ben. Eksik arayanlar hemen Damien Darkh niye öldürtmeye çalışsın o zaman diye atlamasın dizi bu olur mu olur. Ama bu kadar az bölüm kalmışken öyle bir şey olacağını sanmıyorum sezona sığdıramazlar. Herneyse bölüme geçecek olursak çok bir şey olmayan aksiyonlu ortalama bir Arrow bölümüydü. Ben onun yerine birkaç olaydan bahsetmek istiyorum önemli gördüğüm.

Adadaki olaylarla şimdiki hayatın paralel gittiğini hep söylüyorum. Ama bu bölüm biraz farklı bir şey olup bize adadaki olaylarla neyle karşı karşıya olduğumuzu gösterdiler. Şöyle ki adada 3-5 kişi ölünce sembol sahibinin nasıl güçlendiğini gördük, on binlerce insan öldü o füze saldırısında Darkh'ın gücünü düşünemiyorum bile. Ve Oliver'ın yeneceğini farzedersek nasıl olacak hiçbir fikrim yok. Zaten çok az bölüm kaldı nasıl işler dönecek kafamı çok karıştırdı.



İkinci olarak dizide o kadar olay oldu bir haftasonu tatili için giden Thea'dan kimse haber alamıyor kimsenin de umrunda değil çok ilginç geldi bana. Çok basit bir şey ama neden hiç bu konuya değinmediler anlamadım. Sıra gelmedi herhalde diğer olaylardan.

Son olarak son sahnede Damien Darkh bana şu Spiderman 2'deki Doktor Ahtapot'u hatırlattı. Onun da enerji kaynağında o şekil bir hali vardı. Demek ki kötüler birbirlerine benziyorlar. Şu an geldiğimiz yere bakarsak bir tane büyülü güçleri tavan yapmış süper kötümüz ve emrine amade bombaları var diğer yanda ise Laurel gitmiş, Thea babası tarafından kaçırılmış haldeki bir Team Arrow var. Bu sezon nasıl bitecek bilmiyorum. Haftaya inanılmaz olaylar olması gerek başka bir şekilde döneceğini düşünmüyorum ben durumların. Sorularınız veya fikirleriniz varsa benimle paylaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


11 Mayıs 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 21. Bölümün Ardından ( The Flash 101 !! )

Malesef internetten araştırarak tüm eğlencesini kaçırdığım 2. sezon 21. bölümün incelemesiyle karşınızdayım. Hikayeyi internetten okuduğum için Barry'nin geri döneceğini biliyordum hatta geçen haftanın incelemesinde de açıklamıştım. Birkaç farklılıkla birlikte tüm söylediklerimiz tuttu ve Barry tekrar hızına kavuştu ama sadece hız mı orası biraz karışık. Bölüm hakkında konuşmaya başlayalım isterseniz.

Geçen bölümün sonunda Barry'nin yok olduğunu görmüştük. Ki bizimkiler çok çabuk olayı kavradılar. Burada yine bu sezonun yıldızı Cisco devredeydi. Bilmiyorum Cisco'yu bu kadar önemli ve nitelikli hale getirmek mantıklı mı ? Sanki iki tane süper kahramanın hikayesini birlikte anlatıyorlar gibi geldi bana ama şikayetçi değilim. SpeedForce'ta Barry'nin yaşadıkları hem bize hikayeyi anlatmak amacı taşıyordu hem de Barry'nin yıkılan umutlarını geri getirme adına önemliydi. SpeedForce'u nasıl kullanacaklarını merak ediyordum ben fazla bilgim olmadığı için ayrı bir evrenin tanrısı gibi bir kafada oluşturmuşlar o da güzeldi. Ayrıca bu sezon özellikle Patty gittikten ve Iris Barry ilişkisine yüklendiklerinden beridir Iris'i ana hikayenin içine aşırı bir sokma çabaları var. Her şeyde anda Iris devreye giriyor tamam bir Laurel ( RIP ) gibi çok uyuz olmuyorum ama rahatsız ediyor beni. Kadınlar süper kahramanların süperliklerini bozuyor ta ilk Spiderman izlediğimden beri böyle düşünürüm bu konuda. Bölüme dönecek olursak hikayeyi bilmeyenler için eminim çok keyifli ve heyecanlı olmuştur ama benim için pek de öyle olmadı.



Şimdi akıllarda kalan soru işaretlerini cevaplamak gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak Jesse ve Wally hızlarını kazandılar mı ? Jesse kazanmış Wally kazanamamış gibi gösterdiler bölümde. Bana kalırsa ikisi de kazandı güçlerini. Ama başka bir şey gerekli açığa çıkması için. Aynı bu bölümde Barry'de olduğu gibi. SpeedForce'un izin vermesi gerekiyor gibi düşünüyorum. Bence hemen kazanamamaları iyi oldu çünkü daha çok erken bana kalırsa tüm bu çok fazla sayıda Flash için. En azından 1 sezon daha var diye düşünüyorum.

Barry'nin geri dönüşü hakkında önceki bölüm incelememi okuyabilirsiniz ama yeni Barry tahminime göre bizim hiç bilmediğimiz yeteneklerle dolu. En basit örneğini Jesse'yi uyandırarak gösterdiler. Hızlandı mı o konu hakkında pek bir fikrim yok ama Zoom ile başedebilecek güce sahip olduğunu düşünüyorum ben artık.

En son olarak Zoom'un kendi ordusunu Flash'ın dünyasına getirmesinin tek açıklaması olabilir. Efsane bölümler bizi bekliyor. Final zaten çok yaklaşmışken bu kadar çok meta insanı bir arada görmek beni sonraki bölümler hakkında çok mutlu etti. Sonraki bölümlerde görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.



10 Mayıs 2016 Salı

Game Of Thrones 6. Sezon 3. Bölümün Ardından ( Ramsey Bolton Vs Jon Snow !! )

Game Of Thrones'un 6. sezonunun 3. bölümünü geride bıraktık. Dün internetim çok kötü olduğu için hiçbir türlü izleyemedim diziyi o yüzden yazı da bugüne kaldı. Öyle çok büyük bir şey yok zaten bölümde ama konuşulacak şey illa çıkar GoT bu.

Bu dizide her zaman yaptığım gibi yine dizideki sırayla birlikte olayları ve durumları konuşacağım birkaç önemli nokta var özellikle oralara dikkat çekmeye çalışacağım



Bölüm Jon'un uyanmasıyla başladı. Ben hala dirilmesinin dizinin tahmin edilebilirliğini çok etkilediğini düşünsem de ölmesi gerekliydi. Çünkü gece nöbeti karakterin potansiyelini o kadar çok sınırlıyordu ki Sansa dibinde ona bile gidemiyordu öyle düşünün. Ve tüm o yaşananlardan sonra sonunda yemininden kurtuldu. Şimdi nereye gidecek sorusu var herkesin aklında. Bana kalırsa Jon bir şekilde yabanilerin başına geçecek ve akgezenlerle olan savaş başlayacak. Geçen sezondan hatırlarsanız neyle karşı karşıya olduğumuzu bu sezon daha adlarını bile duymamamız çok ilginç. Jon'un isminden büyük bir kaderinin olduğu çok belli.

Sam de bu sezon hiç görülmemişti bu bölümle ona da kavuştuk. Ama onların hikayesi daha çok yeni başlıyor. Onlar hakkında konuşmak için çok erken.

Bran'e gelirsek; ben onun karakterini bir türlü çözemedim. Eskiden şu kuşların beynine girme gibi şeylerle sınırlı olduğunu düşünürken şimdi eski zamanları görebilme yeteneği var ve bu bölümün en önemli anıydı ki sanırsam o eskiye bir şekilde müdahale etme yeteneği de var. Babasına seslendiğinde dönüp bakmasının başka bir açıklaması olamaz. Ama o yaşlı adamın dediğini göz önüne alırsak geçmişle oynamak imkansız peki ya gelecekle oynama yeteneği var mı ? Çok ilginç bir karakter haline geliyor Bran. Dizide o kadar ortalıktan kaybolup efsane bir dönüş yaptı bu sezon.



Khaleesi'nin hikayesinin karışacağını biliyordum ama çok saçma yerlere gitti bir anda. Ülkesindeki iç isyanla uğraşırken bir anda 1. sezona döndü karakter resmen. Ben daha çok değinirler ona diye düşünürken bir anda oldu bittiye gelmek üzere hikayesi. Ejderhaları olan bir insanın o hale düşmesi de çok acı verici.

Meereen'de işler pek keyifli değil her zamanki gibi. Varys tek kelimeyle muhteşem bir karakter. Tyrion'la birlikte 2 sezondur güzel bir ikili oluşturdular. Ve khaleesi'nin de gitmesinden sonra bu iki karaktere güzel bir hareket alanı çıktı. Ama hiçbir şey olmuyor onların açısından orası biraz sıkıcı.

Lannisterlar güçlerini toplamaya devam ediyorlar. Hatta bu bölümde Varys gibi onlarında kuşları oldu. Çocukları kullanmak oldukça mantıklı kimse onlardan şüphe etmiyor nasılsa. Ve bu bölümde gördük ki Cersei ve Jamie bir başlarınalar. Bu sezon beklediğim büyük Lannister yükselişi geçe kalabilir gibi gözüküyor.

Arya ya da artık hiçkimse hep söylüyorum yine söyleyeceğim çok açık ettiler onun hikayesini. Bran'e bakın hakkında geleceğiyle ilgili hiçbir bilgimiz yok Jon çıktı gitti nolacak bilmiyoruz ama Arya'ya baktığımızda hepimiz onun gözlerinin iyileşeceğini de biliyorduk suikastçi olacağını da biliyoruz. Bilinen şeyleri izlemek sıkıcı bana göre. Keşke Arya'yı da biraz gizemli yapsalardı.



Ramsey Bolton, Jon Snow mücadelesi kesin gelecek diye sevinirken Rickon Stark'ın ( evet böyle bir stark daha var ) Ramsey'in eline geçmesi çok çok kötü oldu. Ramsey ile Jon'un hikayeleri de biraz birbirine benziyor ikisinin karşı karşıya gelmesi çok zevkli olacaktır ondan hiçkimsenin şüphesi olmasın. Hatta benim bu sezona dair en umutlu olduğum alan bu ikisinin savaşı.

Toparlayacak olursak pek birşey olmadan, 50 dakika daha nasıl bittiğini anlamadan biten bir bölümdü. Zaten bu dizi böyleydi hep. Uyutup uyutup beklemediğimiz anlarda bombaları patlatıyorlardı yine devam ediyor o. Haftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


5 Mayıs 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 20. Bölümün Ardından ( Açlık Oyunları STAR City'e Hoş Geldiniz !! )

Arrow'un 4. sezon 20. bölümünün ardından mutlulukla klavyenin başındayım. Çok hüzünlü 2 bölümün ardından tüm gerçeklerin önümüze serildiği ve artık hikayeye tamamen hakim olduğumuz bir bölümdü. Bundan önce Darkh'ın amacı hakkında ya da yapmaya çalıştıkları hakkında her ne kadar bilgimiz olsa bile bilgimiz bir yere kadardı ama artık öyle değil. İsterseniz bölüm hakkında konuşmaya başlayalım.

Oliver sonunda Damien Darkh'ın büyü gücüne karşı bir şeyler yapması gerektiğinin farkına vardı ve dostu Constantine'nin yardımı sayesinde bir yerlere ulaşmak için Hub City'ye yöneldi yanında Felicity ile birlikte bu ekibimizin ilk parçasının bu bölümde uğraştığı şeydi. Bu konuyla ilgili izlediğimiz sahnelerde ne çok kötüyle mücadele ettiğimizi ve ne çok sevdiğimiz karakteri kaybettiğimizi hatırladım. Ve Oliver sonunda bir çıkış yolu bulmuş gibi geliyor o kişi de tabi ki Felicity. Hep dediğim gibi bu dizideki en önemli karakter o dolayısıyla her şeyin onda birleşmesi gayet doğal. Bu ikili açısında bu bölüm sakin ama konuda ilerleme sağlayan bir düzeydeydi.



Grubun ikinci parçası Thea kafa dinlemek için Alex'le birlikte şehir dışına çıkmaya karar verdi. Ama Dış yerine şehrin altına indiğini öğrendik bölüm sonunda. Alex, Ruve tarafından kandırılarak o HIVE üyelerinin içtiği haplardan içmeye başlamış gördüğümüz kadarıyla. Ve Thea'yı biraz sonra anlatacağım yeni dünyaya kaçırmış bir bakıma. Bu işte herkesin tahmin edebileceği gibi Malcolm'un parmağı var. Dünyayı yok ederken kızını koruma amacıyla tek güvenli yer olan Genesis'e götürttü. Şu an herhalde en sıkıntıda olan kişi Thea çünkü kimse yerini bilmiyor ve çıkışı yok. Ama Felicity herkesin üstüne çip yerleştirmişti belki o şekilde onu bulup harekete geçebilirler.

Grubun üçüncü parçası Diggle ise bu bölümün ana kahramanıydı diyebiliriz. Darkh kardeşi Andy sayesinde onunla oynayıp istediğini aldı ama asıl önemli olan Diggle'ın kardeşini öldürmesi oldu. Diggle gibi bir karakter için çok zor bir karar olduğunu hepimiz düşünüyoruzdur herhalde. Ben belki bir şekilde iyiye döner diye düşünüyordum ama Andy çok fazla nefret kazandı diziden ayrılması mantıklı o açıdan. Ayrıca Lyla karakterini dizide daha çok görmek isterim ben şahsen güzel oturmuş bir karakter.

Ve bölümün sonunda asıl gördüklerimizden bahsetmek gerekirse; bundan önce Damien'ın dünyayı yok etmek istediğini biliyorduk ve bir sürü bitki yetiştirdiği bir alan görmüştük ama anlam verememiştik o zamanlar. Bugün taşlar yerine oturdu. Şöyle ki Damien yerin üstündeki hayatı yok edip kendisinin yarattığı bir yeraltı hayatı oluşturmaya çalışıyor. O alan bana Açlık Oyunları'nı hatırlattı. Onda kurdukları savaş alanının aynısıydı bir benzerini Star City'nin altına da kurmuş. O bitkiler sayesinde de oranın oksijen ihtiyacını sağlıyor. Kısaca kendi dünyasını yaratmış gibi bir şey. Şimdi tek yapması gereken zaten var olan dünyayı yok edip kendi dünyasını asıl dünya haline getirmek. Onun için de Lyla'dan gerekli çipi çaldı. Bundan Oliverlar'ın haberinin olması bize çok büyük ihtimal sonraki bölümün bununla geçeceğini gösteriyor. Sonraki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Açlık oyunlarının ilk 3 filminin incelemesini yapmıştım zamanında. Baya bir haksızlık etmiştim ilk tepki olarak filmlere ama okumak istersiniz diye şuraya linklerini bırakıyorum. Açlık Oyunları 1 , Açlık Oyunları 2 , Açlık Oyunları 3 Part 1 dördüncü filmi de yakında izlemeyi düşünüyorum zaman bulduğumda onu da sonra eklerim.


4 Mayıs 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 20. Bölümün Ardından ( Wally & Jesse In Barry Out (!) )

The Flash 2. sezon 20. bölümün ardından olan biteni konuşmak için buradayım. Dizi sonunda boş işler yapmayı bırakıp geleceğe dönük planlarını bize gösterdi. Merakla beklenen Jesse ve Wally'nin koşucu haline gelmesi bu bölüme kısmetmiş. Öte yandan Barry öldü mü gbi sorular var herkesin kafasında. Keşke benim kafamda da bu tarz sorular olsaydı ama önceden dayanamayıp internette araştırdığım için her şeyi neredeyse biliyorum. Siz bilmek isteyenlerle de paylaşayım.



Öncelikle Wally ile Jesse'den başlayalım. Bu iki karakterde çizgi romanlarda Flash. Dolayısıyla bu ikisine bir şekilde o yeteneklerinin verilmesi gerekiyordu. Özellikle dizide yer almaya başlayınca herkes merak içinde bugünü bekledi ve bugün geldi. Çok uzun zaman geçmeden neredeyse 15-20 bölüm içinde ikisi de bu bölümle birlikte güçlerine kavuştular. Aslına bakarsanız Wally yani Kid Flash okuduğum kadarıyla en yüksek hızlara çıkabilen koşucu. Ve onun düşmanının ismi Hunter Zolomon yani bizim şu anki Zoom. Dolayısıyla bana Barry ile Zolomon'un karşılaşması saçma geliyordu çizgi romanlara bağlı gittiğini düşünürsek dizinin. Dolayısıyla Barry'nin yerine geçirebilirler isterlerse Kid Flash'ı ve Zoom hikayesi böyle devam edebilir ama ben bu şekilde ilerleyeceklerini düşünmüyorum.

Gelelim asıl soruya Barry öldü mü ? İsterlerse Wally ile devam edip Barry karakterini öldürebilirler ama bu kesinlikle olmayacaktır. O yüzden Barry karakterinin yaşayacağını varsayarak konuşuyorum. Bana göre ve çoğu kişiye göre de Barry Speedforce'a dönüştü bir şekil yok oluş gibi. Ama Wally zamanda yolculuk edip ona güçlerini verecek böylece hikayeye devam edeceğiz. Bu teori tamamen çizgi romanlardan alınma ve şu anki gidişata çok uyuyor. Bence bu sezonun ilerleyişi şu şekilde olacak; Wally hızı kazanacak sonra yanlışlıkla veya bir şekilde zaman yolculuğu yapacak ve Barry'e ulaşacak ve son bölümde Zoom'la savaşacaklar. Kazanırlar mı ya da Zoom hikayesi bu sezon biter mi bilmiyorum ama gidişatın bu şekilde olacağını tahmin ediyor herkes.

Vay be sezon nereden nereye geldi. Bu sezon başladığında açık 50 küsür delik vardı şimdi başka Flashlar var Barry ortalıkta yok Caitlyn kaçırılmış Wells'in yeni modeli iyi birisi filan. Bu sezon çok fazla şey yaşandı daha fazlasını için sonraki haftayı nasıl bekleyeceğiiz bilmiyorum. Yine de haftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


3 Mayıs 2016 Salı

Taliyah Ne Zaman Çıkacak ? League Of Legends'ın Yeni Şampiyonu TALİYAH !!

League O Legends ailesine yeni katılacak şampiyon belli oldu : Taliyah. Kendince farklı bir konsepti olan bir şampiyona benziyor şimdilik. Ama bazı özellikleri özellikle ultisi bana son zamanlarda çıkan şampiyonlarınkine çok benzer geldi. Peki Taliyah ne zaman çıkacak ? Bu sorunun cevabı şu an tam belli olmasa bile bana kalırsa Taliyah 6.10 yamasıyla birlikte oyunda aktif olacaktır. Umarım bu şampiyonu oyunda sık sık görürüz.

Kaliteli ve En İyi Youtube Kanalları ( 2016 )

Bugün biraz farklı bir şey yapıp size favori youtube kanallarımdan üçünü paylaşacağım. Anasayfalarına gitmek için başlıklarına tıklayabilirsiniz oralara gizledim linkleri.

1) BFvsGF ve PrankvsPrank 


Komik şakaları izlerken denk gelmişti bu muhteşem ikiliye o günden beri takip ediyorum. Çok ilginç bir hikayeleri var aslına bakarsanız. Şöyle ki bu kanalların sahibi Jesse and Jeana ilk çıkmaya başladıklarında Jesse ( erkek olan ikiside kadın ismi olduğundan karışmasın ) Jeana'ya şaka yapıyor o sırada da videoya alıyor bir arkadaşları. Ardında Jesse bu videoyu internete yüklüyor ardından bu çiftimiz ünlü oluyor. Şu an çok büyük iki tane youtube kanalları var. PrankvsPrank daha çok şaka videolarını paylaştıkları kanallarının adı ama eskisi kadar aktif değil çünkü artık sürekli bir şey mi olacak diye panik yaptıklarından birbirlerine büyük şakalar yapmayı bıraktılar ama arada ufak tefek oluyor hala. BFvsGF ise günlük vloglarını paylaştıkları kanalları. Oldukça aktifler ve gerçekten vlog işini önemsiyorlar. Güzel renkli bir hayatları var kesinlikle takip etmenizi öneririm. Favorim olan şaka videolarını da şuraya atayım size bir ilk izlenim verir. Team Jesseeeeeeeeee !

Sonradan eklemeli ortanot: Nasıl bir şom ağızlılık yaptım bilmiyorum ama ayrılmışlar. Oha nasıl denk geldi bilmiyorum, 3 mayısta yazmışım bu yazıyı ve 18 mayısta ayrılmışlar. Günlük Vlog çekmeyi artık birbirimizi sevdiğimizden mi yoksa bunu iş olarak gördüğümüzden mi bunu yapıyoruz bilmiyoruz gibisinden bir şeyler söyledi Jesse. Vaaaov !



2) Bart Baker


Popüler olan şarkıların parodilerini yapıyor. Bu tarz çok kanal olmasına rağmen ya bazılarında seslendirme iyi video kötü diğerlerinde de görüntü iyi seslendirme kötü oluyor. Ama Bart Baker'da her ikisi de muhteşem. Kesinlikle izlemeniz gerekiyor özellikle Taylor Swift'le ilgili yaptığı paradiler efsane.


3) baracksdubs


Dünyanın en saçma şekilde komik olan kanalı. Barack Obama'nın konuşmalarından parçalar kesip şarkı sözlerini oluşturuyorlar. Kimin nasıl aklına geldi nasıl böyle muhteşem bir şey ortaya çıktı kimsenin fikri yok.



2 Mayıs 2016 Pazartesi

Game Of Thrones 6. Sezon 2. Bölümün Ardından ( Yardımı Yemeyin :)) !! )

Game Of Thrones'un 6. sezon 2. bölümünün ardından konuşmak için klavyenin başındayım. Başlamadan önce buradan Justin Timberlake'e olan kızgınlığımı dile getirmek istiyorum. Abi sen napıyorsun sabahın köründe sayfasında Jon Snow diye kocaman ileti paylaşmış. Bölümü izlemeden önce gördüğüm için en efsane bölümlerden birini mahvetti çok sinirliyim ona karşı.



Bölüme geçecek olursak sezon bu bölümle birlikte tek kelimeyle efsane başladı. Tamam Jon Snow olayı çok beklendikti herkes geri geleceğini biliyordu ama öbür tarafta hikayenin geri kalanı inanılmaz bir hal aldı. Joffrey gibi bir manyak bu diziye bir kez daha gelmez derken bu Ramsey onu ezdi geçti parçaladı adeta. Bir bölümde babasını bıçakladı üvey annesini ve kardeşini köpeklere yedirtti napıyon sen ? Öbür yanda Greyjoylarda da abi kardeş mücadelesi derken bir anda dizi karıştı. Greyjoylar bence dizide kralları sebebiyle çok sevilmiyorlardı ama şu yeni gelen Euron Greyjoy onların hikayesine taraftar kazandıracak eminim.

Lannisterlar'ın birlik olmaya başladığını önceki bölümde söylemiştim ki bu bölümde aynı yolda ilerlemeye devam ediyorlar. Düşündüğüm gibi ilerlerse bu sezon Lannisterlar kesinlikle çok güçlenecek. Benim bu sezon için favorim hala onlar. Tabi savaş insanlar arasında sürerse ki öyle olacağa benzemiyor ona yazının ilerisinde değineceğim.



Lannisterlar'la ilişkili olarak High Sparrow  ve oluşumu iki sezondur benim çok ilgimi çekiyor. Hep krallardan kraliçelerden bahsederken onlar sanki insanların birlik olarak güçlerini göstermelerini temsil ediyorlar. Aynı Fransız ihtilali gibi ya da diğer büyük ayaklanma hareketleri gibi. Hep tahta birinin oturacağından bahsediyoruz ama acaba çok sığ mı düşünüyoruz ?

Lannisterlar'dan bahsetmişken Tyrion'ı atlamak olmaz. Ailesiyle pek arası iyi olmasa bile hem Lannisterlar açısından hem de hangi ismiyle seslensem bilemedim en iyisi Targaryen diyeyim onun için çok önemli bir noktada. Bu bölümde Daenerys gözükmedi büyük ihtimal onun hikayesinin anlatılacağı büyük bir bölüm bizi bekliyor. Ama kulağıma gelenler kadarıyla söyliyeyim Daenerys'i güzel günler beklemiyor. İlginçtir dizide şimdiye kadar hiç çok kötü bir duruma düşmeyen tek karakter o kaldı onun başına neler gelecek merak içindeyim. Tyrion'ın ejderhalarla konuşurken -Yardıma geldim - Yardımı yemeyin dediği sahne bu dizinin en komik anıydı kesinlikle.

Arya ile Sansa'da olan gelişmeler şimdilik önemli değil gibi gözüküyor. Özellikle Arya'nın kaderi sanki fazla belli oldu gibi düşünüyorum hala. 

Bran konusuna sonunda el atmışlar şükürler olsun. Herhalde son 13-14 bölümdür görmüyorduk Bran'i özlemişiz. Hikayenin içinde kendine yer edinebilecek bir karaktere bürünmüş gibi gözüküyor. Nasıl kullanacaklar dizide göreceğiz.



Gelelim bölümün hatta yılın olayına Jon Snow dirildi. Ben Arrow'dan bu dirilme işlerine bağışıklık kazandım öyle inanılmaz etkilemedi beni ama hayal kırıklığına uğrattı. Bu bölümde hatta bu dizide hep beklemediğimiz şeyler olurdu. Tahmin etmek neredeyse imkansız gibiydi hanginiz Robb'un düğünde öldürüleceğini önceden düşündü ya da Joffrey'in düğününde zehirleneceğini hiçbirimiz. Ama bu Jon olayı herkesin dilindeydi öldüğü saniye herkes aynı şey söylemeye başladı hatta Red Woman tarafından hayata döndürüleceği bile herkesçe tahmin ediliyordu. Dizinin klasına mı desem hikayesine mi desem yakışmadı sanki. Tabi Jon dönsün ona kimsenin itirazı yoktur herhalde inanılmaz bir karakter aynı Tyrion gibi dizide her zaman bulunmasının zorunluluk olduğunu düşünüyorum.

Yine her bir yanda karmaşa varken unuttuğumuz bir şey var Akgezenler. Bence yaşayan insanların kendi aralarındaki meselelerin hiçbir öneminin kalmadığı noktaya çok yaklaşmak üzereyiz. Şu anki şartlar altında Akgezenler'e karşı hiçbir ülkenin şansı yok. Birleşmeleri halinde diyeceğim de birleşmeleri de mümkün değil. Yani anlayacağınız çok savunmasız durumda tüm devletler. Hiçbiri neyin yaklaştığının farkında değil. Farkında olan tek kişi Jon Snow'du herhalde o yüzden bu kadar çabuk geri getirdiler. Şundan da bahsetmek lazım ölüp dirilince Gece nöbetine ettiğin yeminden kurtuluyor olman gerekiyor. Bu da sonunda Jon'un kapana kısılmaktan kurtulduğu anlamına gelir. Jon hakkında o kadar çok şey var ki isterseniz onlar hakkında ayrı uzun bir yazı yazabilirim. Bu haftalık bu kadar okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Bu bölümden sonra Jon Snow'dan başka birisi Azor Ahai çıkamaz,çıkması düşünülemez, çıkması teklif dahi edilemez.


30 Nisan 2016 Cumartesi

Hearthstone Destelerim Bölüm 6 :Whisper of the Old Gods Agroo Shaman

Yeni eklentiden sonra en çok güçleneceğini düşündüğüm sınıf şamandı. Özellikle Agroo Shaman hiçbir şeyini kaybetmedi neredeyse bir de üstüne üstlük 4 mana 7/7 kart geldi. Onun üstüne bir deste yaptım. Metanın aşırı yavaşlamasıyla da deste çok iyi bir yere geldi. Şu an için 21/23 kazanma oranı var. Desteyi kendi sevdiğiniz şekilde değiştirebilirsiniz elbette ama bu versiyon çok solid onu bilin.


28 Nisan 2016 Perşembe

The Flash 2. Sezon 19. Bölümün Ardından ( Yeni Patlama mı ?? )

Flash'ın bu sezonki en kötü bölümlerinden birinin incelemesiyle karşınızdayım. Kötü derken bence çok saçma işler olmaya başlıyor neden böyle bir yol çizdiklerini anlayamıyorum. Öncelikle geçen bölümde Barry'nin hızını öylece vermesi ve ardından bu bölümün sonunda tekrar bir parçacık hızlandırıcı patlaması yapma düşüncesi bana çok çok saçma geldi. Neden derseniz bu patlama yüzünden insanların nasıl acılar çektiğini ve dünyaya ne çeşit canavarlar yayıldığını gördük ki bu bölümde en kötüsünü gördük bence. Sırf tekrar Barry'e hızını kazandırmak için tekrar böyle bir şeye kalkışmak bence insanlara iyilikten daha çok kötülük verecektir. Daha 1 tane Zoom'la baş edemezken bu patlama sonucu ya 5 tane onun gibi manyak ortaya çıkarsa ne olacak. Ya da işler daha da karışıp çok daha kötü şeylere neden olursa ? Tamam anlıyorum dizideki diğer koşuculara güçlerini kazandırmak amacıyla yapılacak bir şeymiş gibi gözüküyor ama yine de çok mantıksız geliyor bana. Dizi olduğu için istedikleri şekilde sonuçlandırabilirler bu patlamayı o yüzden rahat hareket ediyorlar tamam ve bilim kurgu tabanlı olduğu için çok mantık aramamamız gerekse de bana olaylar çok gerçekdışı geliyor. Saatte 3.000 km hızla koşan insanlar gerçekdışı değil de bu mu diyorsanız çok büyük bir yanılgı içerisindesiniz. 3.000 km hızla koşan bir insanın olması bilim kurgudur, aklı başında 2 insanın tüm insanların hayatlarını riske atması saçmalıktır arada o fark var.



Dizinin ilerleyiş mantığından hoşlanmadığımla ilgili kısa bir paragraf yazacaktım yine destana doğru yola çıktım. Jay'in Hunter zolomon çıkması ne kadar harikaysa şu son 2 bölümde yaptıkları da o kadar büyük bir saçmalıktır bana göre. Şunu hala anlamıyorum sonunda Zoom'dan güçlü hale geliyoruz ama en ufak bir şeyde gücümüzden vazgeçiyoruz ki başka bir plan bile yok. O hız gücü öyle kolay bir şey mi ki onu durdurabilecek tek kişiyken ondan hemen vazgeçebiliyorsun. Bir de bölüm başında I am Barry Allen i am the fastest man alive deyişi artık tam bir komediye dönüşmedi mi ? Bilmiyorum bana göre şu son 2 bölüm dizinin kalitesine yakışmayacak derecede saçmalıklarla doluydu. Bu bölümdeki o manyak güçlü çocuk bu Barry'nin kafasına vursaydı ne olacaktı mesela ? Koskaca Flash bir yumruğa mı ölecekti ? Tabiki karnına vurdu çünkü bir tek orada koruma var. Bu tarz şeyler hep oluyordu ama bu son iki bölümün ardından çok fazla göze batmaya başladı.

Haftaya büyük ihtimal çılgın bir bölüm bizi bekliyor. Parçacık hızlandırıcısını patlatacaklar neler olacağını göreceğiz. Umarım bundan sonra biraz daha mantıklı şeyler olur da şu güzel diziyi benim gözümde mahvetmezler. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


Arrow 4. Sezon 19. Bölümün Ardından ( Elveda Black Canary ??!! )

Sezonun en hüzünlü bölümünden 3 hafta sonra yeni bölümün incelemesiyle karşınızdayım. Büyük bölümlerden sonra hep olan sakinlik bu bölüme de yansımıştı. Dizi açısından önemli şeyler olmasa da önemli sahneler içeriyordu, nedenini sorduğunuzu duyuyor gibiyim o zaman bölüm hakkında konuşmaya geçelim.



18. bölümde Laurel ölmüştü ve ardından bölüm bitmişti. Bu yaşananlardan sonra herkes ölmediğini geri geleceğini söylüyordu hatta Earth-2'daki Laurel'in geleceğini bile söyleyenler oldu. Bense kesinlikle öldüğünü savunuyordum. Ama bu bölümden sonra bende kesinlikle geri döneceğini düşünüyorum. Dizideki herkes öldü öldü diyor ama bir şey eksik insan anlamlandıramıyor ama özellikle Oliver'ın davranışları çok garip. Hiç Oliver gibi değil çok sakin çok mantıklı  davranıyor. Bana sanki bir işler çeviriyormuş gibi geldi. Öte yandan Laurel'in Black Canary olduğunu açıklaması kesin öldüğüne bir kanıt olarak gösterilebilir sonuçta geri dönerse artık herkes onun kim olduğunu bilebilir ama ben bunun bile planın bir parçası olduğunu düşünüyorum ne kadar haklıyım orası tartışılabilir.

Diğer yandan sezonun açılışından beri merak edilen mezarın kime ait olduğunu da bu bölümde öğrendik. Geçen bölümden sonra tahmin etmiştik ama bu bölümde kanlı canlı ( cansız ) gördük ki o kişi Laurel'miş. Bana göre sezon başında öldürmeyi düşündükleri kişi Laurel değildi kesinlikle. Bu sezon ona karşı oluşan antipatiden dolayı böyle yaptıklarını düşünüyorum. Yine yanılıyor olabilirim tabiki.



Bu bölüm hakkında çok konuşulacak bir şey bulamadım aslında. Tamamen Black Canary'ii uğurlama bölümü gibiydi. Ama bundan sonra dizinin Laurel'li ya da Laurel'siz çok büyük bir tempo yakalayacağını düşünüyorum. Takımdaki herkes tek bir amaç uğruna birleşmiş durumda. Elbette biliyoruz Oliver'ın Darkh'ı yeneceğini ama nasıl olacak ? İzleyerek göreceğiz haftaya daha dolu bir bölüm ve bölüm incelemesiyle görüşmek dileğiyle okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


25 Nisan 2016 Pazartesi

Game Of Thrones 6. Sezon 1. Bölümün Ardından ( Lannisterların Yükselişine Hoşgeldiniz !! )

Game Of Thrones'un 6. sezonu sonunda başladı. Diziye 1. sezon 7. bölüm yayınlandığı gün başlamış biri olarak söyleyebilirim ki bu dizinin heyecanını yıllar dindiremiyor.5 yıldır bölüm bölüm bekliyorum ama hala içimde ilk günkü heyecan var. Bu sezona gelirsek klasik hiçbir şey olmadan 40 dakika geçen bölümlerden biriydi. Zaten bu dizinin doğasında bu var uyutuyorlar insanları uyutuyorlar sonra çat önemli birisi gidiyor. O yüzden bu sessiz hiçbir şey olmayan bölümler bu dizinin yapıtaşları.



Bu bölüm daha çok geçen sezon ne olduğunu nerede kaldığımızı anlatması için çekilmiş gibi geldi bana. Aradan 10 ay geçti insanları konuya tekrar ısındıralım diye düşünmüş olabilirler ki güzel de olmuş bence. Tabi 10 bölüm hakkımızın birini böyle doldurmaları konusunda çok da mutlu değilim orası ayrı. Bu bölümü konular birbirlerinden çok ayrı olduğu için paragraf paragraf inceleyeceğim.

Dizinin sırasıyla başlarsak ;

Jon Snow : Dizinin açık ara en sevilen karakteri 5. sezonun son sahnesinde öldürülmüştü. Yaklaşık 1 yıldır herkes ölmediğini öldüğünü düşünenler de geri geleceğini düşünüyordu ki bence öyle bir şey en azından bu sezon için olmayacak. Öldüğü konusunda bu bölümden sonra şüphe kalmadı. Geri dönmesi ise bu dizinin ruhuna aykırı bir hareket olur. Neden derseniz biz bu diziyi şaşırtmacalarıyla sevdik. Ama şu an herkes Jon Snow'un geri döneceğini düşünüyor çok bariz olanı bu dizi asla bize sunmadı dolayısıyla sırf bu algı yüzünden ben geri dönmeyeceğini düşünenlerdenim. Bu bölümde de o cephede çok bir şey olmadı. Jon'u öldürenler tahmin edildiği gibi başa geçti. Ama sonraki bölümde nöbette karışık olaylar olacak gibi orası umut vaadediyor şimdilik.

Sansa Stark ( Bolton ) VS Ramsey : 5. Sezonun son bölümüne geri gidecek olursak Sansa ve Theon kaleden aşağı atlamıştı. Onlarda ölmemişler zaten ölmeleri çok basit olurdu. Çok uzun zamandır konunun içinde gördüğümüz Brienne sayesinde Boltonlardan kurtulmayı başardılar. Ama Sansa ve ekibi için işler iyi gitmeyecek bu sezon bence. Sığınacak kimseleri yok Jon da öldükten sonra kuzeye gitmeleri neredeyse imkansız güneyde işler zaten karışık. Dizide durumu en kötü olan kişi şu an Sansa diyebilirim.



Cersei - Jamie Lannister : Bu ikiliye dikkat diyorum bu sezon. Lannisterlar'ın bu sezon öyle bir geri dönüş yapacağına inanıyorum ki tüm herkes şaşıracak tabi beni okuyanlar hariç. Neden derseniz son 3 sezondur Lannisterlar gücü ellerinde tutmalarına rağmen en kötü şeyleri yaşayan taraf oldular hep. Starkları geçiyorum o aileye yapılan kimseye yapılmamıştır. Bu kızlarının ölümüyle birlikte Cersei ve Jamie'nin sonunda birlik olduğunu görüyoruz. Lannister'ların ünlü sözü Lannisterlar borçlarını daima öderin bu sezon Lannisterlar düşmanlarının hesabını daima sorara dönüşeceğine inanıyorum.

Margaery Tyrell ( Lannister ) : Dizide durumu en kötü olanlardan biriside Margaery. Neden derseniz gücün tekrrar Cersei'nin eline geçeceğini düşündüğüm için o zindanlardan çıkmasının zor olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa bu sezon içinde ölecek.

Dorne'lular : Dorne'daki aile içi isyan çok beklendikti. Özellikle Myrcella'yı öldürmelerinden sonra haberin krala gitmesini engelleyeceklerini düşünüyordum ki onlar direk kralı engellediler bu da bir tercihtir saygı duymak gerekiyor. Ama şu var ki Dorne da artık bu savaşta bir taraf bana göre.



Tyrion Lannister : Dizideki favori karakterim tek kelimeyle inanılmaz. Bu bölümde 3 dakikada 30 yıllık hayat dersi verdi. Dizi için öyle önemli bir karakter ki. Bir şekilde her zaman en önemli adam olmayı beceriyor. Ve Daenerys'in kaçırılmasından sonra koskoca bir şehir onun ellerine kaldı. Bu sezon Tyrion'ın sezonu olmasa bile çok önemli işler yapacak. Özellikle Ejderhaların Annesinin kurtarıcısının bir şekilde o olacağına inanıyorum.

Daenerys Targeryan : Geçen sezon öyle bir yerde bitmişti ki ne olduğunu anlayamamıştık Khaleesi'ye. Eski dostları tarafından esir alınmış meğerse. Onunda kaderi çok karışık özellikle bu sezon. Bu bölüm özelinde konuşacak olursak her zamanki gibi harika bir karakter. Bana göre dizinin sonuna kadar dizide kalmalı. Ona da çok kısa yer vermişler ilk bölüm itibariyle orada da cesaretini gösterdi bize. Tabi ejderhası olup esir halde kalması da biraz ironik.

Arya Stark : Ana hikayeden kopalı baya oldu Arya. Kendi yolunu çiziyor gibi geliyordu bana. Kör kalması filan sadece olayı dramatikleştirmek veya uzatmak için bir araç. Hepimiz biliyoruz ki Arya oradan çıkıp suikastçi olacak. O yüzden dizinin Arya ile olan kısımları bana çok sıkıcı gelmeye başladı özellikle son sezondan sonra.

Melisandre : Herkesin sevmediği karakterken Jon Snow'un öldürülmesiyle  yine o sevmeyenlerin umut kapısı olmuş karakter. Herkes son sahne hakkında konuşmuş ama bana konuşulacak çok bir şey varmış gibi gelmedi. Kadın canavar doğurduydu kendini genç mi gösteremeyecek ? Bir de gençliğini Jon Snow'u iyileştirmek için verdi diyenler var yok artık. Şu hikayelerde ölümden geri gelme 1 kez oldumu tüm heyecan kaçıyor. Kim ölse nasılsa geri gelebilir mantığının yerleşmesi çok kötü. Konuya dönersek Melisandre bu dizinin en önemli karakterlerinden biri ve onu da bu sezon zor günler bekliyo gibi gözüktü ilk bölümün ardından.

Bran - HODOR : Bran'den ve öbür ufak çocuktan adını bile unuttum çok uzun zamandır haber yok. Acaba diziden farkettirmeden onları çıkardılar mı bilmiyorum. Hodor hakkında denilecekler belli zaten HODOR HODOR HODOR !

Tam bir bölüm incelemesi olmadı ama bölümde buna pek müsait değildi. Genel olarak karakterleri yorumlamaya çalıştım. Bu sezon kesinlikle Lannister'ların sezonu olacak. Okuduğunu için teşekkürler haftaya görüşürüz takipte kalın.

Dipnot : Fragman gibi sezon içinden bilgi veren şeyleri izlemiyorum olayın tüm eğlencesini kaçırıyor. Dolayısıyla oralarda yayınlanan şeyleri bilmiyorum ona göre yorumladım.