5 Mayıs 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 20. Bölümün Ardından ( Açlık Oyunları STAR City'e Hoş Geldiniz !! )

Arrow'un 4. sezon 20. bölümünün ardından mutlulukla klavyenin başındayım. Çok hüzünlü 2 bölümün ardından tüm gerçeklerin önümüze serildiği ve artık hikayeye tamamen hakim olduğumuz bir bölümdü. Bundan önce Darkh'ın amacı hakkında ya da yapmaya çalıştıkları hakkında her ne kadar bilgimiz olsa bile bilgimiz bir yere kadardı ama artık öyle değil. İsterseniz bölüm hakkında konuşmaya başlayalım.

Oliver sonunda Damien Darkh'ın büyü gücüne karşı bir şeyler yapması gerektiğinin farkına vardı ve dostu Constantine'nin yardımı sayesinde bir yerlere ulaşmak için Hub City'ye yöneldi yanında Felicity ile birlikte bu ekibimizin ilk parçasının bu bölümde uğraştığı şeydi. Bu konuyla ilgili izlediğimiz sahnelerde ne çok kötüyle mücadele ettiğimizi ve ne çok sevdiğimiz karakteri kaybettiğimizi hatırladım. Ve Oliver sonunda bir çıkış yolu bulmuş gibi geliyor o kişi de tabi ki Felicity. Hep dediğim gibi bu dizideki en önemli karakter o dolayısıyla her şeyin onda birleşmesi gayet doğal. Bu ikili açısında bu bölüm sakin ama konuda ilerleme sağlayan bir düzeydeydi.



Grubun ikinci parçası Thea kafa dinlemek için Alex'le birlikte şehir dışına çıkmaya karar verdi. Ama Dış yerine şehrin altına indiğini öğrendik bölüm sonunda. Alex, Ruve tarafından kandırılarak o HIVE üyelerinin içtiği haplardan içmeye başlamış gördüğümüz kadarıyla. Ve Thea'yı biraz sonra anlatacağım yeni dünyaya kaçırmış bir bakıma. Bu işte herkesin tahmin edebileceği gibi Malcolm'un parmağı var. Dünyayı yok ederken kızını koruma amacıyla tek güvenli yer olan Genesis'e götürttü. Şu an herhalde en sıkıntıda olan kişi Thea çünkü kimse yerini bilmiyor ve çıkışı yok. Ama Felicity herkesin üstüne çip yerleştirmişti belki o şekilde onu bulup harekete geçebilirler.

Grubun üçüncü parçası Diggle ise bu bölümün ana kahramanıydı diyebiliriz. Darkh kardeşi Andy sayesinde onunla oynayıp istediğini aldı ama asıl önemli olan Diggle'ın kardeşini öldürmesi oldu. Diggle gibi bir karakter için çok zor bir karar olduğunu hepimiz düşünüyoruzdur herhalde. Ben belki bir şekilde iyiye döner diye düşünüyordum ama Andy çok fazla nefret kazandı diziden ayrılması mantıklı o açıdan. Ayrıca Lyla karakterini dizide daha çok görmek isterim ben şahsen güzel oturmuş bir karakter.

Ve bölümün sonunda asıl gördüklerimizden bahsetmek gerekirse; bundan önce Damien'ın dünyayı yok etmek istediğini biliyorduk ve bir sürü bitki yetiştirdiği bir alan görmüştük ama anlam verememiştik o zamanlar. Bugün taşlar yerine oturdu. Şöyle ki Damien yerin üstündeki hayatı yok edip kendisinin yarattığı bir yeraltı hayatı oluşturmaya çalışıyor. O alan bana Açlık Oyunları'nı hatırlattı. Onda kurdukları savaş alanının aynısıydı bir benzerini Star City'nin altına da kurmuş. O bitkiler sayesinde de oranın oksijen ihtiyacını sağlıyor. Kısaca kendi dünyasını yaratmış gibi bir şey. Şimdi tek yapması gereken zaten var olan dünyayı yok edip kendi dünyasını asıl dünya haline getirmek. Onun için de Lyla'dan gerekli çipi çaldı. Bundan Oliverlar'ın haberinin olması bize çok büyük ihtimal sonraki bölümün bununla geçeceğini gösteriyor. Sonraki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Açlık oyunlarının ilk 3 filminin incelemesini yapmıştım zamanında. Baya bir haksızlık etmiştim ilk tepki olarak filmlere ama okumak istersiniz diye şuraya linklerini bırakıyorum. Açlık Oyunları 1 , Açlık Oyunları 2 , Açlık Oyunları 3 Part 1 dördüncü filmi de yakında izlemeyi düşünüyorum zaman bulduğumda onu da sonra eklerim.


3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son resimdeki kadın zatanna mıydı acaba DC dark evreninde constantine le beraber yer alıyordu bildiğim kadarıyla

      Sil
    2. Değil galiba son bölümde adını farklı söyledi Oliver.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.