2 Mayıs 2016 Pazartesi

Game Of Thrones 6. Sezon 2. Bölümün Ardından ( Yardımı Yemeyin :)) !! )

Game Of Thrones'un 6. sezon 2. bölümünün ardından konuşmak için klavyenin başındayım. Başlamadan önce buradan Justin Timberlake'e olan kızgınlığımı dile getirmek istiyorum. Abi sen napıyorsun sabahın köründe sayfasında Jon Snow diye kocaman ileti paylaşmış. Bölümü izlemeden önce gördüğüm için en efsane bölümlerden birini mahvetti çok sinirliyim ona karşı.



Bölüme geçecek olursak sezon bu bölümle birlikte tek kelimeyle efsane başladı. Tamam Jon Snow olayı çok beklendikti herkes geri geleceğini biliyordu ama öbür tarafta hikayenin geri kalanı inanılmaz bir hal aldı. Joffrey gibi bir manyak bu diziye bir kez daha gelmez derken bu Ramsey onu ezdi geçti parçaladı adeta. Bir bölümde babasını bıçakladı üvey annesini ve kardeşini köpeklere yedirtti napıyon sen ? Öbür yanda Greyjoylarda da abi kardeş mücadelesi derken bir anda dizi karıştı. Greyjoylar bence dizide kralları sebebiyle çok sevilmiyorlardı ama şu yeni gelen Euron Greyjoy onların hikayesine taraftar kazandıracak eminim.

Lannisterlar'ın birlik olmaya başladığını önceki bölümde söylemiştim ki bu bölümde aynı yolda ilerlemeye devam ediyorlar. Düşündüğüm gibi ilerlerse bu sezon Lannisterlar kesinlikle çok güçlenecek. Benim bu sezon için favorim hala onlar. Tabi savaş insanlar arasında sürerse ki öyle olacağa benzemiyor ona yazının ilerisinde değineceğim.



Lannisterlar'la ilişkili olarak High Sparrow  ve oluşumu iki sezondur benim çok ilgimi çekiyor. Hep krallardan kraliçelerden bahsederken onlar sanki insanların birlik olarak güçlerini göstermelerini temsil ediyorlar. Aynı Fransız ihtilali gibi ya da diğer büyük ayaklanma hareketleri gibi. Hep tahta birinin oturacağından bahsediyoruz ama acaba çok sığ mı düşünüyoruz ?

Lannisterlar'dan bahsetmişken Tyrion'ı atlamak olmaz. Ailesiyle pek arası iyi olmasa bile hem Lannisterlar açısından hem de hangi ismiyle seslensem bilemedim en iyisi Targaryen diyeyim onun için çok önemli bir noktada. Bu bölümde Daenerys gözükmedi büyük ihtimal onun hikayesinin anlatılacağı büyük bir bölüm bizi bekliyor. Ama kulağıma gelenler kadarıyla söyliyeyim Daenerys'i güzel günler beklemiyor. İlginçtir dizide şimdiye kadar hiç çok kötü bir duruma düşmeyen tek karakter o kaldı onun başına neler gelecek merak içindeyim. Tyrion'ın ejderhalarla konuşurken -Yardıma geldim - Yardımı yemeyin dediği sahne bu dizinin en komik anıydı kesinlikle.

Arya ile Sansa'da olan gelişmeler şimdilik önemli değil gibi gözüküyor. Özellikle Arya'nın kaderi sanki fazla belli oldu gibi düşünüyorum hala. 

Bran konusuna sonunda el atmışlar şükürler olsun. Herhalde son 13-14 bölümdür görmüyorduk Bran'i özlemişiz. Hikayenin içinde kendine yer edinebilecek bir karaktere bürünmüş gibi gözüküyor. Nasıl kullanacaklar dizide göreceğiz.



Gelelim bölümün hatta yılın olayına Jon Snow dirildi. Ben Arrow'dan bu dirilme işlerine bağışıklık kazandım öyle inanılmaz etkilemedi beni ama hayal kırıklığına uğrattı. Bu bölümde hatta bu dizide hep beklemediğimiz şeyler olurdu. Tahmin etmek neredeyse imkansız gibiydi hanginiz Robb'un düğünde öldürüleceğini önceden düşündü ya da Joffrey'in düğününde zehirleneceğini hiçbirimiz. Ama bu Jon olayı herkesin dilindeydi öldüğü saniye herkes aynı şey söylemeye başladı hatta Red Woman tarafından hayata döndürüleceği bile herkesçe tahmin ediliyordu. Dizinin klasına mı desem hikayesine mi desem yakışmadı sanki. Tabi Jon dönsün ona kimsenin itirazı yoktur herhalde inanılmaz bir karakter aynı Tyrion gibi dizide her zaman bulunmasının zorunluluk olduğunu düşünüyorum.

Yine her bir yanda karmaşa varken unuttuğumuz bir şey var Akgezenler. Bence yaşayan insanların kendi aralarındaki meselelerin hiçbir öneminin kalmadığı noktaya çok yaklaşmak üzereyiz. Şu anki şartlar altında Akgezenler'e karşı hiçbir ülkenin şansı yok. Birleşmeleri halinde diyeceğim de birleşmeleri de mümkün değil. Yani anlayacağınız çok savunmasız durumda tüm devletler. Hiçbiri neyin yaklaştığının farkında değil. Farkında olan tek kişi Jon Snow'du herhalde o yüzden bu kadar çabuk geri getirdiler. Şundan da bahsetmek lazım ölüp dirilince Gece nöbetine ettiğin yeminden kurtuluyor olman gerekiyor. Bu da sonunda Jon'un kapana kısılmaktan kurtulduğu anlamına gelir. Jon hakkında o kadar çok şey var ki isterseniz onlar hakkında ayrı uzun bir yazı yazabilirim. Bu haftalık bu kadar okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Bu bölümden sonra Jon Snow'dan başka birisi Azor Ahai çıkamaz,çıkması düşünülemez, çıkması teklif dahi edilemez.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.