15 Eylül 2015 Salı

Arrow 3. Sezon İncelemesi Ve Açıklamalarım

3. sezonu bitireli nerdeyse 15 gün oldu bir türlü incelemesini yazmaya zaman bulamadım gün bu gündür. Ayrıca birkaç karar aldım onları da yazının sonunda sizlerle paylaşacağım.

3. sezon tam beklediğim gibi oldu, yine büyük düşman yine Starling City en sonunda tehlike altına giriyor ve yine Arrow kazanıyor. Dizinin bu tekdüzeliği hafif canımı sıksa da sonuçta süper kahraman dizileri böyle oluyor yapacak bir şey yok. Ama bence en heyecanlı sezon oldu özellikle A.T.O.M'un diziye girmesi karakter çeşitliliği bakımından bir de Flash'ı ekleyince çok güzel oldu.

Sezonun genel konularını 2. sezonun sonuyla birlikte bir özetlemeye çalışırsak güzel olur diye düşünüyorum. 2. sezonun finalini hatırlarsanız Thea babasıyla birlikte şehirden kaçmıştı, babasının Malcolm olduğunu bilmeyen kalmamıştır herhalde. Malcolm Thea'yı eğitip gerçekten güçlü birisi olmasını sağlıyor ama ona en büyük kötülüğü de yaptırıp bir çeşit ikna edici uyuşturucuyla Sara'yı öldürttürüyor. Ve sezonun tüm konusu ortaya çıkmaya başlıyor. Dizide çokça adı geçen Suikastçiler birliği Malcolm'un peşindeyken onların bir üyesinin de ( Sara ) onun kızı tarafından öldürülmesi işleri iyice yokuşa sürüyor. Malcolm da bu işten kurtulmak için Thea'nın Sara'yı öldürdüğü görüntülerini Arrow'a Ollie'ye Oliver'a ne derseniz deyin şantaj yapmak için kullanıyor. Çünkü Suikastçiler birliğinin başından öldüğünde tüm kan borçları silinmiş oluyor. Böyle böyle derken Oliver kız kardeşini kurtarabilmek için Ra's Al Ghul'a düello talebinde bulunuyo ama kaybediyor. En son Oliver'ı öldürmek için bıçaklayıp uçurumdan aşağı atıyor. Ama Oliver eski dostu Maseo'nun yardımı ölmeyince başına asıl sorun açıılıyor. Ghul'un kılıcıyla ölmeyen kişi yeni Ghul olmak zorunda. Oliver bunu kabul eder mi etmiyor tabi ve sezon bu ikilinin final macerasına kadar gidiyor.

Benim asıl bu 3. sezonda öğrendiğim şey dizinin en önemli karakterinin Felicity olduğudur. Çünkü bütün yapılan her olay ya da kişiler onun etrafında kurgulanıyor. Örneğin; Flash ile Felicity, ATOM ile Felicity, en sonunda Arrow ve Felicity. Ne var bu kızda bu kadar bilmiyorum.

Az biraz yan karakterlerin başına gelen şeylerden bahsedecek olursak Diggle ile Lyla'nın çocukları oldu sonra evlendiler. Onun dışında sezonun son bölümlerinde oluşan ve sezon finalinde devam eden John ile Oliver arasındaki kavga bu sezonda devam edecek gibi gözüküyor.

Roy Harper yani Arsenal'ın diziden ayrıldığını sanıyorum büyük ihtimal ama çok emin değilim. Sonradan eklemeli not : Geri döneceğini açıkladı Arsenal !!

Lance ailesinde işler çok karıştı ne ben o kısma girmek istiyorum ne de siz okuma istersiniz. Ama iki üç bir şey söyleyeyim yine de. Quentin Lance kızının ölümünü sakladığı için Arrow'a karşı yine cephe alıyor. Laurel Sara'nın ölümünden sonra Black Canary oluyor filan çok fazla şey var onlarla ilgili.

Koskoca bir sezonu böyle 1 sayfada anlatmak gerçekten çok zor. İşte bu yüzden önümüzdeki sezonla beraber Arrow'u da bölüm bölüm inceleyip kritiklerini yapacağım. Onun dışında izlediğim bir kaç dizi daha var onlar içinde düşünüyorum bu tarz şeyler. Eğer öyle olursa Arrow, The Walking Dead, The Flash, The Big Bang Theory ve belki küçük bir ihtimal Game Of Thrones için her bölüme ayrı inceleme serileri gelebilir. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın. Ha bu arada en önemli şeyleri söylemeyi unuttum Arrow'un kimliği ve yeni Ra's Al Ghul ile ilgili çok önemli şeyler oldu izleyinde görün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.