29 Ekim 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 4. Bölümün Ardından ( Liza Warner You Have Failed This City )

Sezonun 4. bölümü temposundan çok bir şey kaybetmeden aynı hızla devam etti. Aksiyon sahneleri değil de asıl bölümdeki replikler inanılmaz güzeldi. Herhalde sağlam repliklerden capsler yapsak 8-9 tane çıkar en az. Uyuz olduğum Lance'in konuşmasından ben bile etkilendim bilgisayar başında.

Bu bölüm biraz Oliver ve Lance iş birliğini kurmak üzereydi. Bu yüzden konu olarak Damien Darkh değil de kötü polis çetesi olan Liza Warner ve ekibi ele alındı. Böylece kötü polislere karşı iyi (!) polisin ve Team Arrow'un mücadelesini gördük. Ama ben tüm bu olanlara rağmen Quinten'e güvenemiyorum. Özellikle önceki sezon öyle şeyler yaptıktan sonra bir anda böyle değişmesi hayra alamet değil. Yaptıklarının hepsi oyun çıkabilir de çıkmayabilir de.

Sara konusunda ben Laurel'in hata yaptığını düşünüyorum. Ölümden geri gelme olayını saçma bulma konusunu bir kenara koyarsak, Sara'nın dönüştüğü şeyin ne olduğunu bile kimse bilmiyor. Bir de bölüm sonunda kaçmış, kaçırılmış olma olasılıklarını göz önüne alırsak yakında hatta çok yakında ( evet biraz bakındım internetten ) neler olacağını öğreneceğiz sabredin biraz.



Ray'in ölmediğini hepimiz biliyoruz. Hiç inandırıcı olmamıştı o kısım zaten. Yavaş yavaş geri döndürme aşamalarının başlamasına sevindim. Nerede olduğu konusundan kötü duyumlar aldım ( Damien Darkh yine işin içinde ) ama malesef o sorunun nasıl çözülebileceğini bilmiyorum. Belki yan dizilerle birleşecekleri büyük bir bölüm olabilir çokta güzel olur eğer öyle olursa.

Oliver'ın başkanlığa aday olarak hata yaptığını düşünüyorum. Neden derseniz zaten Damien Darkh senin peşinde bir de başkan adayı olarak kendine ek sorunlar açması işlerin daha da fazla karışmasına sebep olacak düşünemiyor musun bunu ? Gerçi bize hava hoş ne kadar çok aksiyon o kadar iyi.

Yeni merkezi de beğenmeyen çıkmamıştır bu sefer diye düşünüyorum. Neredeyse her sezon mekanı yenileyerek o aynı mekan sıkıcılığını atmaya çalışıyorlar bu sefer oldukça güzel olmuş. Benim bu bölüm hakkında söyleyeceklerim bu kadar gelecek bölümün Sara hakkında olacağını biliyoruz güzel bir bölüm bizi bekliyor. Heyecanlıyız ve hazırız. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Bombayı sonda patlatayım dipnotu : John Constantine Geliyooor.


28 Ekim 2015 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 4. Bölümün Ardından ( Biri Durdursun Şu Dizinin Temposunu !! )

Vaaaaov vaaaaov vaaaaov The Flash efsanesi devam ediyor. Sezona inanılmaz başladı öyle devam ediyor diyorduk biraz sakinleşicek derken bombalar ardı ardına patlıyor. Muhteşem bir bölümü daha geride bıraktık ama bazı sorularımıza cevaplarda almış olduk isterseniz konuşmaya başlayalım.

Bölümün adı sayesinde geçen haftadan beri Firestorm meselesinin çözüleceğini biliyorduk. Nitekim öyle de oldu. Ronnie'nin eksikliği yüzünden vücudundaki genlerin tekrar tamamlanması gereken Dr. Stein'a yeni bir eküri lazımdı. Bunlardan ilk olarak Henry Hewitt denendi ama işler ters gidince bölümümüzün kötü meta insanına dönüştü. Ama Jefferson'la işler yolunda gidince Firestorm geri döndü. Ben geri döndürme tarzlarını çok sevdim hem çok mantıklı hem de Ronnie sorunu hakkında hala ip ucu vermediler, biraz merak iyidir. Ben tekrar tekrar söylemek istiyorum Ronnie kesinlikle hayatta ve buna ters bir şeyler olmaması hoşuma gidiyor.



Bölümde diğer işlenen konu Iris'in annesi hakkındaydı. Sonu üzücüydü tamam ama o bahsedilen hastalığı S.T.A.R Labs'te çözebilirler gibi geliyor bana ileriki bölümlerde. Öyle çok imkansız şey görüyoruz ki o hastalığı tedavi etmeleri çok basit gibi geliyor bana. Bu tahminimden dolayı sonraki bölümlerde Iris'le annesinin bir şekilde barışacağını düşünüyorum. Çok iyimser bir teori oldu ama en güzeli böylesi.

Firestorm'dan, Iris'ten bahsettik geriye asıl bomba kaldı. Bölümün sonunda Harrison Wells'in Flash'ı YÜRÜYEN KÖPEK BALIĞI'ndan kurtarması. Bana çok çok ilginç geldi. İlk olarak aklıma 2. hafta incelememde bir okurun yorum kısmında yazdığı teori geldi onu burada paylaşayım öncelikle. Adı olmadığı için ismini paylaşamıyorum kusuruma bakmasın.
Benim tahminim üzere, Zoom kesinlikle Eobard Thawne'ın o evrendeki hali ancak Harrison Wells o evrende bildiğimiz Harrison Wells değil. Yani bizim evrendeki Eobard Thawne'ın ele geçirmediği haliyle iyi adam. Ve belki Flash'a bu sezona iyi adam haliyle yardım etme gibi bir olasılığı olabilir ki senaristler burada Barry'nin tekrar güven sorununu yansıtacak seyirciye ve Barry ve diğer takım üyelerinin bunu sindirme süreci tabiki. Bir tane daha Harrison Wells kötü karakteri yapacaklarını zannetmiyorum en azından Flash olarak yoksa seyircinin emin olun bir süre sonra sıkılacağını düşünmüşlerdir. Kısaca özetlemek gerekirse bana mantıklı görünen bu sezon o evrendeki Eobard Thawne'ın gerçekten de görünümüyle Zoom olduğu ve o evrendeki Harrison Wells'in de aynı şekilde STAR LABS in sahibi olan iyi bir adam olduğu.
Son sahne arkadaşın teorisini tamı tamına destekler biçimde gerçekleşti. Bir an şüphelendim kendisinin senarist olduğundan o derece. Ama bence yerine oturmayan parçalar var. Ya ben bu paralel evrenler teorisini çok yanlış algılıyorum ya da bunların hepsi bir oyunun parçası. Ben ısrarla Harrison Wells'in öbür dünyada da bilim adamı olması ve S.T.A.R Labs'in başında olmasını çok şüpheli buluyorum. Atıyorum neden yazar olmamış ya da öğretmen de gidip onda da bu dünyayla paralel bir şekilde devam ediyor. Bu soruma düzgün bir cevap hala bulamadım. Açıkçası çok az bilgi var elimizde ve teorilerimiz çok tahmini oluyor bu konuda biraz canım sıkılmaya başladı. Önümüzdeki bölümde artık daha net cevaplar almak istiyorum. Umarım üstteki paylaştığım gönderideki gibi ilerlemez olaylar ve Harrison Wells kötü adam olur öyle sevdik onu hepimiz. Merakla ve heyecanla önümüzdeki haftayı bekliyorum okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Spivot ve Barry ikilisi baya güzel olabilir aslında ..


Açlık Oyunları 3 Alaycı Kuş Bölüm 1 Film İncelemesi

İlk iki filmi 1 ay önce izlemiştim okul şu bu derken tamamen aklımdan çıkmış. Bir anda aklıma geldi izleyip incelemesini paylaşayım dedim. İlk iki filmde çok kötülemiştim ama bu sefer farklı bir şeyler sunma aşamasına geçtiği için beğendim filmi. Bir de ilk başta ben sadece aksiyon ya da survival tarzda bir seri olarak hayal etmiştim ama çok fazla ideolojik yanlarının olduğunu da fark ettim bu filmde, tüm bunları bir araya getirince izlenesi bir yapım olmuş.

3. film tam olarak Katniss'in kurtarılışından başlıyor ve devrimin sembolü haline gelmesini anlatarak devam ediyor. Fakat Peeta Capitol'de esir olarak kalmış ve Katniss'in ona olan tutkusunu kullanarak devrime karşı koz olarak kullanıyorlar. Çok fazla spoiler vermek istemiyorum çünkü çok çarpıcı sahneler vardı büyüsünü bozarım diye korkuyorum.

Ezilen ve katliama uğrayan insanların güçlüye baş kaldırışını bu son filmde çok güzel anlatmışlar. Barajı patlatma sahnesinde insanların ölümü hiçe sayarak askerlerin üzerlerine koşması çok etkileyiciydi. Ama en çok etkilendiğim sahne gölün kıyısından Katniss'in söylediği şarkı ve sonrasındaki sahnelerdi. Sanki filmden alınmış değil de gerçekte olmuş olan bir katliamı anlatıyor gibiydi.

Filmin bitiş yeri de ikinci film açısından çok merak uyandıracak cinsten. Özellikle Peeta'nın hali ( izleyin anlayacaksınız ) ve Katniss'in iki arada kalmışlığı çok değişik sonuçlar doğurabilir. Öte yandan devrim başarıyla mı sonuçlanacak yoksa daha büyük acılara mı yol açacak çok belirsiz. Son filmi heyecanla bekliyorum ilk iki filmde tüm söylediklerimi yutturdukları için tüm emeği geçenlere helal olsun. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


27 Ekim 2015 Salı

The Big Bang Theory 9. Sezon 6. Bölümün Ardından

Her salı olduğu gibi yine TBBT incelemesiyle karşınızdayım.

İlk olarak aklımdayken söylemek istiyorum şu bölüm sürelerini niye azalttınız a zalimler! Geçen bölüm 18 dakikaydı bu 19 dakika yetmiyor kısacık kısacık nerede o 23-24 dakikalık bölümler eheheh!

Bölümün konusu Leonard ve Sheldon'ın deneyleri için gerekli olan helyumu bulabilmeleri için uğraşlarıydı. Howard'ın Helyumcu Adamı ( HIMYM'a selam olsun ) çok güzel bir konuk karakterdi. Onunla olan sahnelerde eğlendim. Onun dışında diğer kalan grubumuz ise Amy için telefondaki bir uygulamayla 'talip' arıyorlardı ki Amy hepsinden hızlı çıkmış. Ama uygulamadaki adamlarla dalga geçtikleri kısım güzeldi. Her incelemede söylediğim gibi Sheldon ve Amy'nin ayrı yollarda ilerleyeceği her geçen bölüm netleşiyor.

Son bir değerlendirme yapacak olursam sezon güzel gitmesine rağmen ben yine de bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum önceki sezonlara göre. Belki ben beklentilerimi çok yüksekte tutuyorum ama TBBT benim için asla sıradan 20 dakikalık bir komedi dizisi olmadığı için biraz kötü hissediyorum bu konu hakkında. Onun dışında bölümler kısa olduğundan dolayı bundan sonra 2 haftada iki bölümü birden inceleyip yazacağım. Bugüne açılan boşluğa da daha izlemediğim ama güzel olacağı söylenen Supergirl dizisini eklemeyi düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.



22 Ekim 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 3. Bölümün Ardından ( Twisted Fate ?? , Sara ?? , Lazarus ?? Neler oluyor öyle )

Arrow Arrow Arrow !

Efsane başladı efsane devam ediyor. Bol aksiyonlu, kafamızdaki sorulara bol cevaplı dolayısıyla bol eğlenceli bir bölümü daha geride bıraktık. Damien Darkh yine durmuyor bu seferde ekibimizin başına Double Down'ı sardı. Karakteri bir ben mi Twisted Fate'e ( Bir LoL Şampiyonu ) benzettim diye düşündüm ama yorumlarda da benzerlerini görünce içim rahatladı. Double Down tabiki başarısız oldu ve bunun en büyük artısı John ile Oliver barıştılar. Uzun süren gerilim sonunda bitti daha güzel günler bizi bekliyor diyebilirim.



Son bölümde Laurel ve Thea hem Sara'yı geri döndürebilme umudu hem de Thea'nın kanasusamışlığına çare bulmak için Nanda Parbat'a gitmişlerdi. Neler olacağını az çok tahmin ediyorduk beklentilerimiz gerçekleşti. Sara diziye 7848941. kez geri döndü umalım ki artık son olsun. Gerçi döndü ama birçok soruyla birlikte döndü. Öncelikle Thea'nın ölmeden çukura girdiğinde ne hale geldiğini görüyoruz. Sara'nın ölüp dirildiğini düşünecek olursak nasıl durumlara gireceğini tahmin bile etmek istemiyorum. Bir de Oliver'ın bu olanlara vereceği tepki bence sonraki bölümlerde kilit rol oynayacak. Thea'nın durumu da bana Legend Of The Seeker dizisini hatırlattı. Orda da ölümden dönenlerin hayatta kalabilmek için insan öldürmesine dayalı bir olay vardı tam tamına aynısı olmasa da benzerlik dikkatimi çekti. Son incelememde Lazarus hakkında konuşurken senaristlerin açıklamalarını kaçırmışım o yüzden o kısımda hatalarım olmuş kusura bakmayın. Ama Lazarus'un devreden çıkarılması dizinin selameti açısından oldukça iyi oldu.

John'un kardeşinin katilini araması, Thea ve Sara'ya olanlar, Damien Darkh tehlikesi, meta insanlar ve ilk bölümün sonundaki olay derken bu sezonun çok geniş bir konusu var. Güzel ilerliyor şu an için takipteyim okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Oliver'ın adadaki hayatı aşırı yavaş ilerliyor ileriki haftalarda konular birikince onunla ilgili büyük bir yazı yazmayı düşünüyorum

Diğer bölümlerin incelemeleri için : 4. sezon 1. bölüm 4. sezon 2. bölüm linklere tıklayabilirsiniz




The Flash 2. Sezon 3. Bölüm İncelemesi ( Wells Gerçekten Döndü Be !! )

Bir hatadır bugünü bekliyordum desem yalan olmaz. Son bölümlerde o kadar çok yeni şey oldu ki sürekli teoriler üretip kafamda sorular oluştukça bunların cevaplarını almak için sabırsızlanıyorum. Ki bir tanesinin cevabını aldık bu bölümde. Lafı fazla uzatmadan konuşmaya başlayalım.

Bölümün ana konusu Snart ailesinin geri dönüşüydü. Ama bu sefer kısmen kötülük yapmak için değil yardım istemek için. Captain Cold ve Golden Glider'ın babaları Lewis Snart arasındaki olay güzellikle işlendi. Captain Cold'u özlemişim ne yalan söyliyeyim. Kötü olacaksan öyle kötü olacaksın arkadaş. En sonunda Scofield pardon elim sürçtü Captain Cold yine hapse düştü ama geri döneceğine yüzde yüz eminim herkes gibi.



Genel değerlendirme yapacak olursak 2. sezon inanılmaz devam ediyor sürekli aksiyon olmasa da şu bilim kurgu olayları bu tarz şeyleri sevenler için - ki bende bunlardan biriyim - diziyi çok farklı bir boyuta taşıyor. Ve özellikle bu sezon o kadar çok bilmediğimiz şey var ki mesela Dr. Wells döndü diyoruz ama kim olarak döndü ya da Dr.Stein'a ne oluyor hala bunların cevaplarına ulaşacak ipuçlarına bile çok az sahibiz.

Bölümdeki olayları kısaca yorumlayacak olursak Iris'in annesi döndü ki bence ileride kilit bir rol üstlenebilir Iris üzerinde. Bakındım biraz internette asıl kadroya dahil olmuş mu olmamış mı diye çok bir şey bulamadım ama kalıcı olacağını düşünüyorum.



Öte yandan Dr. Stein son bölümde bayılmıştı bende önceki incelememde Ronnie ile ilgili olduğunu düşündüğümü söylemiştim bu bölümde yaşanan olay bunu destekler nitelikte ben Ronnie'nin hayatta olduğunu düşünüyorum. Ama ölmüşse o zaman Dr. Stein'ın içinde kalan Firestorm parçacıklarıyla bir sorunumuz var gibi ileride göreceğiz.

Jay Garrick'in kendi dünyasına açılan solucan deliğini ayarlayıp iki evren arasındaki kapıyı artık bizim dünyamız için de kullanılabilir hale getirmesi çok farklı sonuçlar doğuracak gibi. Ve kendi dünyasına dönmemesine de sevindim çünkü Barry'nin hala öğrenecek çok şeyi olduğuna inanıyorum


Son paragrafa geçmeden önce Patty Spivot karakterini çok sevdim Barry ile inanılmaz uyumlular bakalım hikaye onları nereye götürecek.

Yine her incelemede yaptığım gibi Harrison Wells konusunu sona bıraktım. Ama artık söyleyebilirim ki Harrison Wells resmi olarak geri döndü. Bu kadar sevineceğimi hiç düşünmezdim. Geri dönüşüyle birlikte tabi kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu sanki hiç yokmuş gibi. En çok merak ettiğim kim olarak ya da ne olarak geri döndüğü. Hiçbir bilgimiz yok birden çok teori var ama senaristler hangisini seçecek bilmiyoruz. Ama bildiğim tek bir şey var şu 2-3 bölüm içinde efsane şeyler olacak. Sonraki bölümün ismi 'The Fury Of Firestorm' anlayacağınız Dr.Stein ile ilgili gerçekleri sonraki bölümde öğreneceğiz. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


Önceki bölüm incelemeleri için : 2. Sezon 2. Bölüm incelemesi , 2. Sezon 1. Bölüm incelemesi adreslerine gidebilirsiniz.


21 Ekim 2015 Çarşamba

The Big Bang Theory 9. Sezon 5. Bölümün Ardından

Bugün salı salı TBBT günü diye giriş yapamıyorum çarşamba oldu malesef.

Bu haftaki bölüm zaten çok kısaydı 22 dakika süren bölümü 18 dakikaya düşürmeleri hoşuma gitmedi zaten ucu ucuna yetiyordu haftalık dozumuz. Herneyse işte bu bölüm Sheldon'ın artık Amy'siz olacağının kesin olarak kesinleştiği bölüm oldu diye düşünüyorum. Senaristler yaptıkları açıklamalara paralel olarak tarafları başkalarıyla görüştürme çabası içindeler. İlk bölümdeki mi incelememde söylemiştim tam hatırlamıyorum, ben bu ayrılığın dizinin iyiliğine olacağını komedinin artacağını düşünmüştüm. Amma velakin daha çok üzgün Sheldon ortaya çıkarmakta kullandılar güzel olmadı.



Diziyle ilgili biraz eskileri özlüyorum nedense mesela efsane D&D sahneleri ya da Sheldon'ın bazingalarını. Çok fazla bahsettiğim dizinin işleyişinin değişimi çokta güzel olmadı bence. Bölüme gelecek olursak Barry karakteri çok eğlenceliydi yeniden görmek çok güzel oldu. Umarım Amy ile ilişkileri başlayıp dizide kalıcı olur zaten Sheldon'la anlaşamıyorlardı inanılmaz bölümler görebiliriz. Onun dışında dizide görmediğimiz tarzda espriler vardı onlar hoşuma gitti. 18 dakikalık bölüme iki kısa paragraf yeterli gelecektir. Haftaya görüşürüz okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


Sondaki hüzünlü sahneden bir an :

20 Ekim 2015 Salı

Yeni Diziye İlk Bakış : Truth Be Told

Çerezlik dizilerim vardır benim. Böyle arada açar 2-3 bölüm izler sonra bir daha aklıma gelene kadar bakmam. Ama öyle öyle bitiririm dizileri. İşte bu tarz yeni bir dizi ararken Truth Be Told ilk bölümüyle çıktı karşıma. İzledim, beklentilerimi karşıladı sayılır.

Dizi iki çiftin günlük yaşamlarını anlatacak gibi gözüktü. Çiftlerden birisi siyahi ikili diğer çift ise biri beyaz biri melez. Eee doğal olarak siyah-beyaz esprileri daha ilk bölümden sıkça kullanıldı. Üstüne bir de Yahudi esprileri gelince o bildiğimiz klasik komedilerden olduğunu anladım anında.

Her ne kadar böyle esprilere karnımız doymuş olsa da güzel sahneler de yoktu değil. Jay Z'nin Empire State of Mind şarkısının kullanıldığı sahne oldukça keyifliydi.

Haftada 20 dakikayı ayırmak bu dizi için çokta kötü değil bence. İleriki bölümlerini de izleyip görmek faydalı olacaktır. Siz de çerezlik komedi arıyorsanız bir şans verin derim. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Yıllar sonra gelen dipnot : Dizi 10 bölüm sonunda iptal edildi. Russell karakteri baya iyiydi ama olmadı demek ki.

17 Ekim 2015 Cumartesi

Hearthstone Destelerim Bölüm 5 : Combo ( Midrange ) Druid

Geçen ayki büyük legend olamama rezilliğinden sonra dusta kıyıp druid destesi yaptım. Şu an rank 8'e geldim, çok kolay ilerliyorum. Desteyi sizlerle paylaşarak anlatmaya başlayalım.



Önümüzdeki günlerde gelecek patron nerfüyle TEK turnde TEK atabilen TEK deste bu oynadığım combo druid olacak. Destenin ana kartları farklı olup gerisini değiştirerek milyonlarca farklı versiyonunu yapabilirsiniz. Mesela bende Big Game Hunter olmadığından onun yerine Living roots koydum siz de olmayan kartlarınıza alternatifler bulabilirsiniz. Soru cevap şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum o zaman sizi aşağıya alayım.

1) Mulligan ( ilk açılış eli ) nasıl olmalı ? 

Agresif destelere karşı Living Roots, Wrath, Swipe Keeper of the Groove çok ama çok önemli. Eğer kontrol classlarına karşı oynuyorsanız 2-3 minyon droplarına ihtiyacınız var. Ayrıca tırmanış RAMP için Wild Growth kesinlikle elde tutulmalı.

2) Agresif mi oynamalıyım defansif mi ? 

Ben oynadığım oyunların yüzde 85'inde defansif oynuyorum. Neden derseniz oyunda her geçen tur size kombonuzu -Force of Nature + Savage Roar ikilisinden bahsediyorum- çekme fırsatı sunuyor. Onun dışında bazı oyunlarda god mode el gelince ilk turn innervate+ coinle Piloted Shredder inebiliyorsunuz ya da innervate+innervate+coin turn2 de Ancient of Lore oynayabiliyorsunuz. Açılış eli bu destede oyununuzu çok şekillendiriyor.

3) Desteyi oynamak eğlenceli mi ?

Warlock classına ayrı bir sevgim var onun destelerini bir yana bırakırsak oyundaki şu an Casino Mage'le birlikte en eğlenceli iki desteden biri.

4) Destenin değişmez kartları neler ?

Innervate x2 , Wild Growtth x2 , Wrath x2 , Savage Roar x1 , Swipe x2 , Keeper of the Groove x2 , Druid of the Claw x1, Force of Nature x1, Emperar Thaurissan, Ancient of Lore x2, Dr.Boom.

Yukarıda saydığım kartlar istisnasız tüm combo druid destelerinde varlar. Bunlar kesinlikle olmalı diğerlerini kendi kafanıza göre olan kartlarınızla şekillendirebilirsiniz.

5) Karşısından güçlü/güçsüz olduğu desteler neler ?

6'da 6 warrior karşılaşmalarıyla ilerliyorum. En son 67 canı olan warrior'ı yendim baya güçlü ona karşı. Shamana karşıda oldukça iyi. Rogue'la 3 maç yaptım agroo olan versiyonuna karşı iyi de oil olan biraz sıkıntı. Secret Paladin ve Face Hunter'a karşı güzel çekerseniz çok avantajlı ama istediğiniz kartları bulamazsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.

6) Çok fazla Agroo desteler geliyor ne yapabilirim ?

5 droplardan iki tanesini eksiltip iki tane Belcher eklenebilir. Şahsen üst üste paladin gelince ben öyle yapıyorum

7) Legend olabilir miyim bu desteyle ?

Bu deste oyun ilk açıldığından beri var biraz şekil değiştirdi ama aynı mantıkla ilerliyor. Oynaması çok zor değil. O yüzden cevabım evet.

Umarım bu desteyle bu sezon legend olurum. Okuduğunuz için teşekkürler. Sorularınız varsa aşağıdan sorabilirsiniz. Takipte kalın.

Sonradan eklem : Az önce arena kariyerimdeki ilk 12'yi aldım keyifler gayet iyi.


15 Ekim 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 2. Bölümün Ardından ( Sara Geri Mi Geliyor ??? )

Arrow'un 2. bölümün incelemesiyle karşınızdayım. The Flash 2. bölümde çok fazla şey sunmuştu bakalım Arrow'da neler olmuş.

Yazmaya başlamadan önce ilk bölümün linkini burada paylaşmak istiyorum çünkü bu bölüm her konuda ne kadar haklı olduğumu gösterdi. İlk bölümün incelemesini henüz okumadıysanız buraya tıklayın.

Bölümün konusu Moira Quinn'in eski dostlarından Jessica Danforth'un yeni adıyla STAR şehri başkanlığı için aday olması sonucunda yaşananlardı. Bildiniğiz gibi Damien Darkh şehrin kendi kontrolü altında olmasını istediği için bütün başkanları, yöneticileri ortadan kaldırıyor. Bu seferde kendi adamları değil başkalarını kullanarak bunu tam olarak başaramasa da istediğini aldı. İçerik olarak zayıf ama aksiyon bakımından dolu dolu bir bölümdü.



Şunu belirtmeden edemeyeceğim Damien Darkh çok farlı bir karakter. İnsanları öldürmeyi kabul edilebilir bulup aynı kişinin kızını kaçırınca ddeğişik tepkiler vermesi, sürekli bir disiplin ve ciddiyet isteği daha önce bu tarz kahramanlarda pek görmediğimiz özellikler. Hele bir de Arrow'daki kötülere bakarsak içlerinden favorim daha 2 bölüm olmasına rağmen kesinlikle Damien Darkh oldu. Bu sezonla ilgili çıtayı tek başına çok yükseltti. Karaktere hayat veren Neal McDonough'ın oyunculuğuda en azında bu rol için çok etkileyici. O sinir ve sinirin kontrol edilişini izlerken yaşıyorsunuz adeta.

İlk bölüm incelemesinde Thea'nın sinir sorunlarıyla ilgili şunu söylemiştim :
Thea'nın aşırı sinirli olması sebebi olarakta kesinlikle o ölümden döndüren su olayının bir etkisi var. Çünkü Malcolm suyun insanı çok değiştirdiğini söylemişti.
Ne kadar haklı çıktığımı ve bunun etkilerini bu bölümde bol bol gördük. Sınırları bilmeme ve Oliver'la yaptıkları kavga sonucunda artık herkes bana katılıyordur. Olacaklar bundan sonra aslına bakarsanız. Bölümün sonunda Laurel'in her şeyi öğrenip bu fırsatı kardeşi Sara'yı geri döndürmek için kullanmaya çalışacak olması ve Thea'yla birlikte Nanda Parbat'a gitmelerinin çok heyecanlı olacağına eminim.



Nanda Parbat'ta kim olduğunu biliyorsunuz evet Malcolm Merlyn. İşte o konuda çok büyük sıkıntılar olacağını düşünüyorum. Ra's Al Ghul olduğunu düşünürsek ve Thea'nın Laurel ve Sara'yla oraya gideceğini düşünürsek o manyağın öz kızına bile neler yaptırdığını da düşünecek olursak ileriki bölümlerde çok üzülebiliriz.

Bu arada flashbacklerle ilgili pek bir şey yazmadığımı farkettim ama o kısım çok belirsiz ilerliyor. Kurtarılmasından 2 yıl öncesinde Amanda yüzünden tekrar Lian Yu'ya döndüğünü öğrendik. Yine kötü adamlar adada bir şey yapıyor yine Oliver aralarına sızdı bakalım ne olacak.



Son olarak kendimce rahatsız olduğum bir konu var ki ölenleri geri getirilmesi merağı. Biraz fazla kullanıldığını düşünüyorum çünkü artık kim ölü kim değil sürekli açık kapılar bırakılıyor. Ve Sara eğer geri dönerse gömülenlerin bile geri dönebileceği sonucuna ulaşıyoruz ki çok fazla kafa karmaşıklığı. Önümüzdeki bölümden çok umutluyum Nanda Parbat'ta olacakları sabırsızlıkla bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot: Kızı kurtarmak için baskın yaptıklarındaki giriş sahnesi çok çok çok iyiydi.

The Flash 2. Sezon 2. Bölümün Ardından ( Kafam Allak Bullak Oldu )

Sezonun 3. Bölümünün incelemesi de çıktı bundan sonra ona geçmek için buraya tıklayın.

The Flash ! DC dizileri efsane başladı sezona ! İşte 2. bölümün incelemesi olley be.

İlk bölüm hafif bilgilendirme birazda yeni dostlarla (!) ilk tanışma üzerineydi ki bence ilk bölüme göre üst düzeyde başlamıştı. 2. bölüm normal ilerliyoruz filan derken ne oldu o en sonda öyle. Cisco'nun önsezileri, Dr. Martin'in sıradışı bayılması mı ölmesi mi belli değil ve en güzeli kötü adamımız Harrison Wells'in belli olmayan dönüşü daha ne olsun.

Son bölüm Jay Garrick'in S.T.A.R labaratuarında kendisini göstermesiyle bitmişti. Beklendiği gibi tam o kısımdan 2. bölüm başladı. Kendini tanıtma olaylarını Barry'nin haklı olarak ona güvenmemesi ya da daha doğru söyleyecek olursak güvenememesi takip etti. Ta ki Zoom'un Barry'i öldürmek için dünyaya Kum Şeytanını getirmesine dek. Buradan sonra Jay ile mecburen iş birliği yapan Barrygiller bölüm sonunda Kum şeytanını yenebildi. Bu bölümün hikayesi özetle buydu diyebiliriz. Değinmek istediğim ve herkesin merak ettiği asıl noktalar var onlara geçmek için sabırsızlanıyorum. Son olarak Patty Spivot karakterini de sevdim biraz bakındım kalıcı olacak gibi gözüküyor kadroya katılması güzel olmuş.



İlk olarak paralel evrenler ve Central City'deki portallardan başlamak istiyorum çünkü buradan edineceğimiz bilgiler bize Harrison Wells'in dönüşü hakkında çok yardımcı olacak. Bölümde oldukça güzel anlatılmış olsa da biraz olayı açıklayacak olursam, aynı dünyadan binlerce olduğunu düşünün yeryüzü, evler, binalar vs.vs. İnsanlar da aynı fakat kim oldukları ayrı. Orda da anlattığı gibi şu an içinde bulunduğumuz dünyada astronot olan öbür içinde bulunduğu dünyada öğretmen bir diğer içinde bulunduğu dünyada aşçı olabilir. İşte bu milyonlarca dünyada birden çok Flash olma ya da meta insanlar olma olasılığı bizim için en önemli bilgi. Geçen sezonun son bölümünde açılan karadelikle birlikte bu birbirinden bağımsız olan dünyalardan ikisi arasında geçiş gidişi sağlayan kapılar açıldı. Bu portalların olayı tamamiyle bu. Bu kadar detaylı anlatmamın sebebini yazının ilerleyen bölümlerinde anlayacaksınız.

Harrison Wells'e gelmeden önce Cisco'nun başına gelenlerin iyiye yol açması pek muhtemel gelmiyor. Çünkü farkettiyseniz Cisco yeteneğinin kaynağından dolayı buna şüpheyle yaklaşıp istemiyor. Genelde de bu tarz mistik güçlerin sonunun iyi olmadığını düşünürsek o kısımdan yana ileride çok dertli olabiliriz.

Dr. Martin'nin bayılması olayının kesinlikle Ronnie ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Hatırlarsanız Barry onu kurtaramadığını söyledi peki ya Ronnie o açılan karadelikten paralel evrene gittiyse ? Ve Dr. Martin ve Ronnie'nin aralarındaki psikolojik bağlarıda dikkate alırsak gittiği evrende başına kötü şeyler geliyor diyebiliriz. Alayacağınız bu olay bana tamamen Ronnie'nin hayatta olduğunu gösterdi,inandırdı umarım haklı çıkarım.



Gelelim işin en karmaşık en katakullili kısmına. En son sahnede ( şu anki bir zamanda ama hangi dünya belli değil burada kilit nokta bu ) bir kadınının S.T.A.R labaratuarlarında çocukları gezdirirken kurucusu diye tanıttığı kişiyi görünce herkes donakalmıştır eminim. Evet baş kötümüz geri döndü Harrison Wells aslına bakarsanız gerçek adıyla Eobard Thawne veya bu sezon göreceğimiz haliyle Profesör Zoom. Eee o öldü dediğinizi duyuyorum öldü ama bu evrendeki öldü öbür evrenlerdekiler sapasağlam hala ama yine de yerine oturmayan noktalar var elbette. Öncelikle hatırlarsanız Eobard zaman yolculuğu yapıp Barry'nin zamanına gelmiş ve gerçek Harrison Wells'i öldürüp onun yerine geçmişti. Yani gerçek Eobard'ın dış görünüşü hakkında bir fikrimiz yok. Ama bize bu bölüm sonunda Harrison Wells gösterildi başka bir dünyadaki ve yine S.T.A.R labs'ın başında demekki orada da Flash. E o halde o dünyadaki kötü Flash yani çok büyük ihtimalle Zoom, Barry'nin dünyasında öldürülmüş Harrison Wells oluyor. Daha anlaşılır anlatabilirsem 2 dünya var birisinde Barry Allen var ve o dünyada zaman yolcuğuyla geçmişe gidip Harrison Wells'i öldürüp onun şeklini almış Eobard var kötü Flash olarak. İkinci bir dünyada ise nasıl bir şanstır ki Harrison Wells kendisi daha doğuştan direk kötü Flash. Bakacak olursanız şu an dünyalar arasında iletişimi sağlayan bir kapı olduğundan dolayı Harrison Wells, Barry'nin olduğu dünyaya gelebilir.

Burada ikinci bir sıkıntıda şu konuda var ama onu çözdüm büyük ihtimalle. Dünyalar farklı olduğu için yeni gelen Harrison Wells Barry'i tanımıyor olacak ama bu onu yok isteğini ortadan kaldırmıyor. Çünkü bu bölümde Jay'in dediğini hatırlarsanız Reverse Flash'ın isteği tek olmak o yüzden doğal olarak kendinden başka tüm Flash'lere karşı. İşte bu da neden Zoom'un Barry'e hemen savaş açtığının gerekçesi.

Benim bu bölümden çıkarabildiklerim bu kadar. Birkaç bölüm sonra her şey daha da netleşir ama şu an için en mantıklı senaryo bu gibi duruyor. Uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


13 Ekim 2015 Salı

The Big Bang Theory 9. Sezon 4. Bölümün Ardından

Yine yine yine bir salı günü ve yine yine yine TBBT.

Son bölümde hatırlarsanız Leonard'ın gizlice Penny'nin evine taşınması hakkında diyalog geçmişti. Senaristlerim çok beklemeden bununla ilgili bir bölümü patlatıvermişler. Genel olarak Sheldon'a üzüldüğüm ama Howard ve Raj ikilisine yarıldığım bir bölüm oldu. Thor ve Indiana Jones muhabbetleri tam diziden beklediğimiz kalitedeydi. Son bir değerlendirme yapacak olursak çok çabuk biten daha ne olduğunu anlamadan siyah ekranı karşımıza koyan bir bölümdü. O yüzden dizinin devamı hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum.

3. bölüm incelemesinde sizlere Mayim'in röportajından bahsetmiştim ve ne kadar doğru olduğunu bu bölüm kanıtladı.
Ki senaristlerde böyle düşünüyor olacak ki ikiliyi ayırıp Sheldon'ı daha çok eski halinde devam ettirecekler.
Geleceği gören Legolas gözlerim yine yanılmadı. Hiç bir barışma belirtisi olmaması yanı sıra Sheldon'ın taaaaa 2003'e dönme isteği ya da öyle olma çalışması tamamen senaristlerin kademe kademe Sheldon'ı değiştirme çabalarının bir sonucu. Ama bunu yaparken Sheldon'ı değişik bir ruh haline koymaları hoşuma gitmiyor. Alışmışız o mükemmel insan kalıbına o haline zarar veriyor gibi. İleriki bölümlerde görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot: Sonunda Raj'ın kız arkadaşını da gördük ben diziden ayrıldı sanmıştım keşke ayrılsaydı itici karakter.
Ardından gelen hayal kırıklığı dipnotu : TBBT Türkiye grubunda gördüğüm iletide Emily'nin dizinin düzenli kadrosuna katıldığı söyleniyor noooooo.


12 Ekim 2015 Pazartesi

Arrow 4. Sezon 1. Bölümün Ardından ( Muhteşem Teoriler İçerir )

Başlamadan önce 4. Sezon 2. bölümün incelemesi de yayınlandı bundan sonra ona geçmek için BURAYA tıklayın.

Yine geç kaldım biliyorum anca zaman bulabildim izleyebilmek için.  Ama böyle bir sonla biteceğini bilsem kesinlikle zaman yaratırdım bir şekilde. Konuşacak çok şey var hadi başlayalım.

3. sezon Ras Al Ghul'a karşı Arrow'un mücadelesini izlemiştik. En son bölümde de Oliver her şeyi geride bırakıp Felicity ile normal bir hayata başlamak için şehirden ayrılmıştı. 4. sezon tüm bu olanlardan 5 ay sonrasında başlıyor. Arrow'un 'emekli' olmasının ardından Starling City'nin koruyucuları Black Canary, Speedy ve John kalmıştı. Bir süre kendi başlarına idare edebilseler de Hayaletler adlı grup şehrin egemenliğini ele geçirmişler. Tabii ki yardımı Oliver'dan isterler. Tam Felicity'ye evlenme teklif edecekken. Ve Arrow daha doğrusu yeni haliyle Green Arrow geri döner.

Bildiğiniz gibi her sezon büyük bir kötümüz oluyor bu sezonun büyük kötüsü ise Damien Darhk. Kendisinin yukarıda bahsettiğim hayaletlerin başındaki kişi ve H.I.V.E örgütüyle çalıştığını öğrendik bu bölümde. H.I.V.E ismini nerden hatırladığımızı da biz düşünmeyelim diye göstermişler hatırlarsanız John'un kardeşini öldüren Deadshot emiri bunlardan aldığını söylemişti. Tüm bunların dışında Damien Darhk kesinlikle karşılaştığımız en büyük kötü. Özellikle biraz insanüstü özelliklere sahip olması ilgimi çekti.



Onun dışında John ve Oliver'ın arasındaki şu karımı kaçırdın-yapmak zorundayım muhabbeti uzamasın daha fazla aşırı baydı. Ne yapsaydı Ra's Al Ghul hepinizi öldürse miydi ? Gereksiz uzatıldığını düşünüyorum. Onun dışında John'un yeni kostümü tek kelimeyle berbat. Resmen ne kadar kötü bir şey yapabiliriz diye uğraşmışlar. Oliver'ınki de eh işte.

Diğer konu başlığı benim tüm incelemelerde uyuz olduğumu belirttiğim Quinten Lance'in kötü adamlarla iş birliği yapmaya başlaması. Sırf Arrow'a olan nefreti yüzünden masum insanlar ölüyor. Bir de hala gidip Oliver'a laf atıyor. Ayrıca 1  metreden o kadar eğitimli adamın onu kolundan vurması çok belliydi öyle bir şey olduğu keşke daha şoke edici bir şekilde öğrenebilirdik.

Thea'nın aşırı sinirli olması sebebi olarakta kesinlikle o ölümden döndüren su olayının bir etkisi var. Çünkü Malcolm suyun insanı çok değiştirdiğini söylemişti.



Her şeyden bahsettikten sonra gelelim son sahneye. Oliver'ın başında ağladığı mezar kimin olabilir acaba ? Ben seçenekler üzerinden teker teker gitmek istiyorum. Akla ilk gelen isim Felicity oluyor elbette. Bence Felicity olma olasılığı yüzde 70 çünkü sahnede Barry'nin olması en büyük sinyal. Neden derseniz orada Barry ile alakası en fazla olan kişi Felicity. Bir kaç kişiyi gördüm Barry daha üzgün olurdu Felicity değil diyorlar ama bildiğin üzgündü adam orda. Ayrıca ölenin kim olduğunu öğrenmek için sezonun en sonunu beklemeyeceğimize kesinlikle eminim. Her ne kadar 6 ay sonrası dese de Oliver Barry'le konuşurken onu yenmeliyim diyor. Ve her sezon bir büyük kötüyü yendiğini düşünürsek daha sezonun sonuna gelmeden yapılmış bir konuşma olduğunu anlayabiliyoruz. Tabi senaristler bu sezon tarz değiştirip Damien Darhk'ı 2 sezon baş kötü yapmazlarsa ama öyle bir şey olmayacağından yüzde 90 eminim en geç 20. bölüme kadar kim olduğunu göreceğiz. Mezardakinin Thea olma olasılığının yüzde 5 bile olmadığını düşünüyorum çünkü gerek Barry ile konuşması olsun gerek Thea'nın dizideki konumu olsun hiç biri oradaki kişi olmasını mantıklı kılmıyor. İhtimal dahilindeki son isim ise Laurel aslına bakarsanız ilk Laurel olduğunu düşündüm. Ama daha sonra geçen haftalarda okuduğum röportaj aklıma geldi. Senaristlerle yapılan konuşmada dizinin çizgi romanla aynı çizgide gideceği söylenmiş. O halde Black Canary ve Green Arrow birlikteliği olması gerektiğini düşünürsek ve aradaki kişinin de şu an itibariyle Felicity Smoak olduğunu düşünürsek onun ölmüş olma olasılığı çok daha ağır basıyor. Diğer karakterlerden biri olacağını düşünmek biraz zor özellikle daha ilk bölümden şu da olabilir demek gerçekten zor.

Tüm bunların dışında Sara ve Roy'un bir şekilde diziye geri dönebileceğine dair çok fazla konuşma var ne kadar gerçektirler bilmiyorum söyleyeyim dedim. İlk bölüm başlangıçları genelde sessiz sakin olur ama bu sefer öyle olmadı bomba gibi bi sonla başladı umarım böyle devam eder. Sonraki bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum, eğer sizin de görüşleriniz varsa yazının altındaki bölümden bizimle paylaşabilirsiniz okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dip teori : Şimdi aklıma geldi eğer Roy veya Sara diziye kısa bir dönüşten sonra tekrar veda edecekseler bu son sahne onunla da ilgili olabilir belki de.


10 Ekim 2015 Cumartesi

The Flash 2. Sezon 1. Bölüm İncelemesi

O kadar beklemeden sonra beklediğimiz günler geldi ve Flash başladı. Arrow'un kardeş yapımı gibi başlasa bile bence ilk sezonuyla Arrow'u geride bırakmıştı bakalım bu sezon neler olacak.

Öncelikle 1. sezonun en sonunda neler olmuştu nerede bırakmıştık onu hatırlayalım istiyorum. Dr. Wells kendi geleceğine gidebilmek için Flash'le anlaşma yapmıştı. İkisinin yaratacağı teklikle Wells kendi zamanına gitmeye, Barry ise annesini kurtarma çalışacaktı. Ama Barry'nin Wells'i geleceğe göndermeme kararı yüzünden bunlar gerçekleşmemiş ve kavgaları sırasında Dr. Wells'in atalarından Eddie kendini öldürerek Flash'ı kurtarmıştı. Daha sonrasında da gökyüzünde açılan tekillik kapanmamış ve şehri yok etmeye başlamıştı. En son sahnede ise Flash bu hortumun içine doğru koşmaya başlamış ve sezon orda bitmişti.



2. sezon tüm bu olayların tam 6 ay sonrasında başlayıp flashbacklerle bize olanları anlatmaya çalıştı. İlk bahsetmek istediğim tekillik nasıl yok oldu sorunsalı. Barry kabaca hortumun içinde koşarak onu kontrolü altına almaya çalışırken yok etmeleri için son bir güç ayrılığı gerekiyordu bunun için de Ronnie ve Martin Stein de tekliğin içine girdiler sonunda tekillik yok oldu ama Ronnie kurtulamadı. İşte bu olanlardan sonra Barry herkesi kendinden uzaklaştırmaya çalışmakla 6 ayı geçirip geceleri şehrini tekrar inşaa ediyordu.

Bu bölümde gördüğüm önemli bir kaç olaydan daha bahsetmek istiyorum. İlki Dr. Wells'in Barry'nin babasının hapisten çıkışını sağlayacak olan itirafı gerçekleştiren video kaseti yollaması. Barry'nin babası o kadar uğraştan sonra dışarı çıktı ama şehirde kalmasının Barry'e zarar vereceğini düşündüğü için şehirden ayrıldı. Bunun etkileri ne olacak ileriki bölümlerde göreceğiz.



İkinci olarak son sahnedeki Jay Garrick'i bi yerden hatırlıyorum dedim anında ama çıkaramadım. Hemen googlelayınca Garrick'in diğer Flashlardan biri olduğunu hatırladım. Onun diziye girmesi bütüm ihtimal Earth 2 ile alakalı diye düşünüyorum. Bunlar daha çok çizgi romanlarla ilgili şeyler dizide nasıl ilerler bilmiyorum ama şu an dizide ikinci bir Flash daha olduğu kesin.

Son olarakta Zoom karakteri bu sezonki Reverse Flash hayırlı uğurlu olsun. Kaç tane Flash oldu şimdi 3 galiba. Anlayacağınız bol hızlı bir sezon olacak gibi gözüküyor. İlk sezondaki meta insanların yerini bu sefer tekillikten gelenler alacak gibi.

Toparlamak gerekirse 1. sezonu toparlayan ve 2. sezonun açılışını yapan güzel bir bölümdü. Arrow'la birlikte çekilen bölümleri özellikle bekliyorum. Önümüzdeki haftalar çok güzel olacak inanıyorum siz de inanın. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Yazıda tamamen diziden bahsedilmiş olunup, çizgi romanlarda neler olduğu umurumda bile olmamaktadır.


6 Ekim 2015 Salı

The Big Bang Theory 9. Sezon 3. Bölümün Ardından

Günlerden salı yani TBBT günü yeeeeeeaaa.

Son bölüm hakkında konuşmadan önce Mayim Bialik'in dizinin geleceği hakkında söylediklerinden bahsetmek istiyorum. Yapılan röportajda Amy karakterinin ileriki bölümlerde başkalarıyla görüşeceği ve Sheldon'la ilgili olan her şeyin bittiğini söylemiş. Bu haberi duyduğumda ayağa kalktım senaristleri alkışladım clap clap clap. Daha doğru bir karar veremezlerdi herhalde. Çünkü Amy'nin Sheldon karakterini mecburen normalleştirdiğini düşünüyorum. Ki senaristlerde böyle düşünüyor olacak ki ikiliyi ayırıp Sheldon'ı daha çok eski halinde devam ettirecekler. Kesinlikle ve kesinlikle doğru karar.

Başladı başlayacak derken 3. bölümü devirdik. Sezonun ilk bölümündeki o yavaşlık ortadan kalkmış harika bir bölümdü. Bölümün konusu Leonard ve Penny'nin habersiz evlilikleri sebebiyle -yabancılarda ve özellikle filmlerde,dizilerde çok meşhur olan - yapamadıkları bekarlığa veda partilerini gerçekleştirmekti. Kızlar evde takılırken, erkekler Meksika'ya doğru yola çıktılar. Tabiki varamadılar Meksika'ya her birinizin tahmin edeceği gibi.

Komedi olarak çok güzel sahneler vardı ama Sheldon'ın We Will Rock You söyleyişinde ne kadar güldüğümü anlatamam. İşte bunlar için seviyoruz biz bu diziyi karakterleri çok özel neden normalleştirmeye çalışıyorlar anlamıyorum. Onun dışında Kaley Cuoco'ya kesinlikle uzun saç daha çok yakışıyor söyliyeyim dedim niyeyse. Anlayacağınız nasıl geçtiğini anlamadan biten bir 20 dakikaydı bu bölümden sonra diziye olan inancım çok yükseldi güzel bölümler bizi bekliyor. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Sheldon'ın performansı için :