15 Ekim 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 2. Bölümün Ardından ( Sara Geri Mi Geliyor ??? )

Arrow'un 2. bölümün incelemesiyle karşınızdayım. The Flash 2. bölümde çok fazla şey sunmuştu bakalım Arrow'da neler olmuş.

Yazmaya başlamadan önce ilk bölümün linkini burada paylaşmak istiyorum çünkü bu bölüm her konuda ne kadar haklı olduğumu gösterdi. İlk bölümün incelemesini henüz okumadıysanız buraya tıklayın.

Bölümün konusu Moira Quinn'in eski dostlarından Jessica Danforth'un yeni adıyla STAR şehri başkanlığı için aday olması sonucunda yaşananlardı. Bildiniğiz gibi Damien Darkh şehrin kendi kontrolü altında olmasını istediği için bütün başkanları, yöneticileri ortadan kaldırıyor. Bu seferde kendi adamları değil başkalarını kullanarak bunu tam olarak başaramasa da istediğini aldı. İçerik olarak zayıf ama aksiyon bakımından dolu dolu bir bölümdü.



Şunu belirtmeden edemeyeceğim Damien Darkh çok farlı bir karakter. İnsanları öldürmeyi kabul edilebilir bulup aynı kişinin kızını kaçırınca ddeğişik tepkiler vermesi, sürekli bir disiplin ve ciddiyet isteği daha önce bu tarz kahramanlarda pek görmediğimiz özellikler. Hele bir de Arrow'daki kötülere bakarsak içlerinden favorim daha 2 bölüm olmasına rağmen kesinlikle Damien Darkh oldu. Bu sezonla ilgili çıtayı tek başına çok yükseltti. Karaktere hayat veren Neal McDonough'ın oyunculuğuda en azında bu rol için çok etkileyici. O sinir ve sinirin kontrol edilişini izlerken yaşıyorsunuz adeta.

İlk bölüm incelemesinde Thea'nın sinir sorunlarıyla ilgili şunu söylemiştim :
Thea'nın aşırı sinirli olması sebebi olarakta kesinlikle o ölümden döndüren su olayının bir etkisi var. Çünkü Malcolm suyun insanı çok değiştirdiğini söylemişti.
Ne kadar haklı çıktığımı ve bunun etkilerini bu bölümde bol bol gördük. Sınırları bilmeme ve Oliver'la yaptıkları kavga sonucunda artık herkes bana katılıyordur. Olacaklar bundan sonra aslına bakarsanız. Bölümün sonunda Laurel'in her şeyi öğrenip bu fırsatı kardeşi Sara'yı geri döndürmek için kullanmaya çalışacak olması ve Thea'yla birlikte Nanda Parbat'a gitmelerinin çok heyecanlı olacağına eminim.



Nanda Parbat'ta kim olduğunu biliyorsunuz evet Malcolm Merlyn. İşte o konuda çok büyük sıkıntılar olacağını düşünüyorum. Ra's Al Ghul olduğunu düşünürsek ve Thea'nın Laurel ve Sara'yla oraya gideceğini düşünürsek o manyağın öz kızına bile neler yaptırdığını da düşünecek olursak ileriki bölümlerde çok üzülebiliriz.

Bu arada flashbacklerle ilgili pek bir şey yazmadığımı farkettim ama o kısım çok belirsiz ilerliyor. Kurtarılmasından 2 yıl öncesinde Amanda yüzünden tekrar Lian Yu'ya döndüğünü öğrendik. Yine kötü adamlar adada bir şey yapıyor yine Oliver aralarına sızdı bakalım ne olacak.



Son olarak kendimce rahatsız olduğum bir konu var ki ölenleri geri getirilmesi merağı. Biraz fazla kullanıldığını düşünüyorum çünkü artık kim ölü kim değil sürekli açık kapılar bırakılıyor. Ve Sara eğer geri dönerse gömülenlerin bile geri dönebileceği sonucuna ulaşıyoruz ki çok fazla kafa karmaşıklığı. Önümüzdeki bölümden çok umutluyum Nanda Parbat'ta olacakları sabırsızlıkla bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot: Kızı kurtarmak için baskın yaptıklarındaki giriş sahnesi çok çok çok iyiydi.

5 yorum:

  1. Damien Darkh ölümsüz arkadaşlar. (kesin bilgi)

    YanıtlaSil
  2. Birincisi ne kadar haklı çıktım diyorsun. Bu inceleme diye söylediğin bilgileri zaten herkes fragmandan ve geçen sezondan biliyor. Sanki geçen sezonu izlememiş de olacakları tahmin eden biri gibi konuşuyorsun. Malcolm'un geçen sezon Lazarus çukuruyla ilgili söylediklerini burada söyleyip haklı çıktım demek yanlış bir tabir ki bir blogcusun yani. Ortada bir tartışma varsa haklı çıkarsın ki ben ortada tartışma görmüyorum. Ayrıca eğer inceleme yazacaksan dizinin bu sezonla ilgili yönetmen ve senarist yorumlarını okumanı öneririm ki senaristler zaten Lazarus çukurunun kullanımına getirilecek kısıtlama ve limit ile ilgili bir açıklama yaptı. Maalesef araştırmadığın için kafa karışıklığı demişsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ama biraz sert eleştiriniz için teşekkür ederim. Daha iyi olmaya çalışacağım :)

      Sil
    2. Yumuşak eleştiri yapılırsa sonuç sert eleştiri kadar etkili olmaz :) Ayrıca sana karşı bir kinim falan da yok yani yanlış anlama sert eleştiri yaptım diye yaptığın gayet güzel ve kimisine göre zevkli bir şey ;)

      Sil
    3. Üslup düzgün olduğu sürece istediğiniz gibi konuşabilirsiniz. Tekrar teşekkür ederim.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.