30 Aralık 2015 Çarşamba

Sherlock Noel Özel Bölümünü Tüm Dünyayla Aynı Anda Televizyondan İzleyebileceğiz.

Sherlock'un yıllardır ( evet yıl oldu ) beklenen yeni bölümüne yeni yılla birlikte kavuşuyoruz. Yeni bölümü 01.01.2016 Cuma Günü saat 23.30'da TLC ( Cnbc-E ) den izleyebileceğiz. Kaçırmamanızı kesinlikle öneririm efsane devam ediyor.

İzledikten sonra gelen edit : Hiçbir şey anlamadım inception'da olan muhabbetlerin aynısını tekrar yaşıyorum şu an.


18 Aralık 2015 Cuma

Star Wars 7: Güç Uyanıyor ( Star Wars: Episode VII - The Force Awakens ) Vizyonda !

Ben her ne kadar pek hoşlanmasam da bu yılın en büyük olayı haline gelen filmin haberini vermekte fayda var. Star Wars 7 17.12.2015 tarihi ile birlikte tüm dünyada aynı anda vizyona girdi.

Genel yorumlara şöyle bir göz attım herkesin genel olarak beğenisini kazanmış. Nasıl bir hasılat yapacağını çok merak ediyorum. Hatta öyle bir hype yaratıldı ki ben bile - ilk filmden sonra beğenmeyip izlememiştim diğerlerini - seriyi tamamlayıp izlemeyi düşünüyorum filmi. İzlersem incelemesi gelir büyük ihtimalle yakında. Göz atmanızda fayda var kesinlikle aşağıyada 2 tane trailerını atayım hoşunuza giderse diye.


12 Aralık 2015 Cumartesi

Vikings 4. Sezon Tarihi Ve ilk Fragman Yayınlandı !

Merakla beklediğimiz bir başka dizi olan Vikings'e Şubat 2016'da kavuşuyoruz. Ayrıca ilk fragmanlarda yayınlanmaya devam ediyor. Aşağıdaki videodan ilk fragmanı izleyebilirsiniz.



Mr. Robot 2. Sezonun Başlangıç Tarihi Belli Oldu !

Merakla beklediğimiz Mr. Robot'un 2. sezonunun başlangıç tarihi kesin olarak açıklandı. Dizi Haziran 2016 tarihinde 2. sezonuyla bizlerle buluşacak. Ayrıca bu sezonun bölüm sayısının 10'dan fazla olabileceği de söyleniyor.


11 Aralık 2015 Cuma

The Big Bang Theory 9. Sezon 9. ve 10. Bölümün Ardından ( Yapma bunu bize Yapma !!! )

Bir hafta aradan sonra TBBT'nin yeni bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Söylenmemesi gereken şeyler söylendi, olmaması gereken olaylar oldu.



İlk olarak kendimi aklamak istiyorum Sheldon Amy konusu hakkında. Bu senaristler açıklama yapıp bu ikiliyi bir araya getirmeyeceğiz dediler. Sonra geçen hafta yeniden bir araya getirecekleri hakkında dedikodular çıktı ki ben inanmadım. Ama doğruymuş bu sezon tek güzel giden şey Sheldon Amy ayrılığı iken onunda içine ettiler. Bilmiyorum ki Amy karakterini bir tek ben mi sevmiyorum da aşırı tepkilerden sonra böyle bir karar aldılar.

Ve bu duyduğum dedikodulardan fazlası da var ve eğer o duyduklarım olursa yer yerinden oynar hani dizinin bütün tarihindeki en şaşırtıcı an olur kesinlikle ki buna Sheldon'ın koltuğun altından çıkıp BAZİNGA diye bağırdığı muhteşem son bile dahil.

Bu bölüm Sheldon ve Amy ilişkisi haricinde çok güzeldi. Sheldon'ın manyaklıkları - özellikle ilk baştaki sahne - çok özlemişiz. Ciddi ciddi 5. kez filan herhalde tekrar başlama isteği uyandırdı bende. Howard ve Raj'ın gizli takipçi sapıklıkları çok eğlenceliydi. Sonu haricinde güzel bu bölümden sonra neler olacağını duyduklarım ışığında çok merak ediyorum.

9. Bölümün incelemesini yapmayı unutmuşum o nasıl oldu hiç bir fikrim yok az önce farkettim. Ama o bölümün sonundan sonra bu bölüm her şeyi çöp etti o yüzden şimdi çok bir şey söylememinde pek anlamı kalmadı. Sonraki bölümlerde görüşmek üzere takipte kalın.


10 Aralık 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 9. Bölümün Ardından ( Felicity ?? )

10. ve 11. Bölümlerin İncelemesi de çıktı bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sezonun ilk yarısının son bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Hatta hiç uzatmadan bölümün sonundaki asıl olaya geçeceğim direk. Çünkü diğer olan her şey çöp oldu. Yazının bundan sonraki kısmı aşırı spoiler içermektedir izlemediyseniz önce bölümü izleyin.



Milyonlarca yürek tek bir soru Felicty öldü mü ? Herkesin aklına ilk bölümdeki o mezar sahnesinin geldiğinin farkındayım. Ama bütün bunları boşa çıkaracak bilgiler var elimde. Öncelikle bu konuda senaristler özellikle son iki bölümdür çok fazla ip ucu verdiler eğer zaman kavramına dikkat ederseniz her şey için çok erken olduğunu farkedeceksiniz. Şimdi adım adım aşağıdaki zaman aralıklarına bir göz atalım.

  • İlk olarak bu sezonun finalindeki sahnede 6 ay sonrasına gitmiştik bunu bir kenara not alın. 
  • Daha sonra Flash'ın 2. sezon 8. bölümünde Oliver'la kafedeki içecek konuşmasını hatırlayın geçen hafta bahsetmiştim size bundan. Oliver ne kadar oldu diye sormuştu ki alelade bir konuşma gibi gelebilir sizlere ama değil aslında o konuşma bize zaman kavramını çözmemiş için verilmişti. Barry 8 ay oldu yaklaşık dedi. Ve Flash izleyenler bilir 6 ay sonrasından başladı Flash o içeceğin isminin verilmesinden. Buradan daha sadece 2 ay ilerleyebildiğimizi öğreniyoruz.
  • Ondan sonra Arrow'un bu sezonki 8. bölümünde Oliver Darkh'a savaş açtı körfez konusunda ki bu bölüm Flash'la ortak bölümdü dolayısıyla aynı zaman dilimindeler ikisi.
  • Bu bölümde ise Oliver konuşma sırasında 2 hafta önce Darkh'a savaş açtığını söyledi. 
Tüm bu bilgiler ışığında daha en fazla 3 ay ilerlediğimizi düşünürsek Felicity'nin ölmediği sonucuna ulaşabiliriz. Tabiki tüm bu söylediklerim en ufak bir hatada çürüyebilir ama yanlışlık olmadığını düşünüyorum. Ve aslına bakarsanız böyle bir olayı bekliyordum ben dünkü Flash incelememde belirttiğim gibi. Toparlayacak olursak ben şu zaman kavramı nedeniyle Felicity'nin ölmediğini düşünüyorum ve bu sefer haklı çıkacağıma da eminim. 

Son olarak Damien Darkh çok ilginç bir karakter. Neler yaptığına dair 9 bölüm oldu hiç bir fikrimiz yok hala. En sonda ailesi olduğunu bile öğrendik. Çok ama çok ilginç bir sezon bizi bekliyor kesinlikle. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere takipte kalın.

Not : Yanıldığımı düşünenler gerekçeleriyle birlikte fikirlerini yazarlarsa tartışabiliriz tüm olasılıkları.


9 Aralık 2015 Çarşamba

Aralık Ayı Sakin Şarkılardan Oluşan Şarkı Listem

Az önce bir ilham geldi birden. Bu aralar sıklıkla dinlediğim çoğunluğu sakin şarkılardan oluşan 70 şarkılık ve yaklaşık 4 saat 35 dakikalık bir çalma listesi oluşturdum. Eğer yabancı müziğe ilgi duyuyorsanız bir göz atmanızı öneririm. Listenin ilk kısımlar bu ara popüler şarkılardan oluşuyor aşağılara inildikçe biraz eskimiş şarkılar var ama en eski Rihanna'nın 2006 yılındaki bir şarkısı galiba. Keyifli dinlemeler.

Spotify linki için buraya tıklayın.

Dipnot : Ayrıca bir liste koymuyorum zaten linkten 15 saniyede tüm şarkılara ulaşabiliyorsunuz.

The Flash 2. Sezon 9. Bölümün Ardından ( 19 Ocakta Görüşmek Üzere )

The Flash'ın ilk yarısının son bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Dizi tatile girdi 19 ocağa kadar yeni bölüm yok üzdü. Allah'tan ki uzun süre beklememizi zorlaştıracak çok büyük gizemler vermediler son bölümde o konuda Arrow'da bomba şeyler olacak o kadar diyim.

Bölümün konusu hatırlarsanız 1. sezonun sonunda serbest kalan Mark Mordon'un şehre geri dönmesi ve hapisteki Snart ve James Jesse'yi kurtarması ardından Flash'tan intikam almalarıydı. Geçen haftadan sonra bu bölümde de bir çok büyük karakteri görmek güzeldi. Özellikle Mark Mordon'u oynayan Liam'ı gördükten sonra tekrar Spartacüs izlemek istedim ne yalan söyliyeyim eğer izlemediyseniz kesinlikle izlemeniz gereken bir seri Spartacüs. Lafı fazla dağıtmadan bölümün ilerleyişi güzeldi. Snart'ın Flash'a ihanet etmemesinin gösterilmesi açısından güzel olduğunu düşünüyorum çünkü kendisini Legends Of Tomorrow'da göreceğiz onun için bir altyapı hazırlandı gibi oldu.



Onun dışında önemli olan ilk gelişme Wally West dedik dedik sonunda kendisiyle tanışma fırsatını bulduk. Okuduğum kadarıyla kendisi hakkında en eğlenceli koşucu gibi yorumlar var. Yeteneklerini nasıl kazanacak neler olacak ileride göreceğiz ki bence sezon sonu gibi gözüküyor o yolun sonu.

Bir de Zoom-Harry olayı var tabi. Zoom'un en güçlü olma isteğinden önceki bölümlerde bahsetmiştim sizlere. Ve Flash'ı istediği zaman öldürebileceğine rağmen bunu yapmamasını şüpheli bulduğumu da. Bu bölümde sebebini öğrenmiş olduk. Çok çok büyük ihtimal Zoom güçlerini arttırmak için diğer koşucuların hızlarını kendinde topluyor. Böyle bir şeyin mümkün olabileceğini hiç düşünmemiştim ama oluyorsa eğer Barry'i tüm gücüyle çalıştırması gerektiğini o da biliyor. E bu konuda da eski Harrison yeni Harry'den iyisi yok. Ama düşünmediği şey ya Flash onu yenerse ? Çok zor göründüğünün farkındayım hatta bu bölümden önce Barry'nin onu ekiple bile yenebileceğini düşünmüyordum ama bu hızlandırma güçlendirme olayları bana umut verdi. Harry kızı için ona yardım edecek tamam ama bence daha fazlası olacak.

Bu sezon aşırı hızlı başlamıştı ama beklediğim gibi devam etmedi yine çok güzel ilerliyor ama o tempoyu kaybettiler sezon başındaki. Şu yaklaşık 40 günlük aradan sonra tekrar bir zıplama bekliyorum. Daha çok Zoom'lu bölümler en büyük dileğim. 20 Ocaktaki incelemede görüşmek üzere. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


6 Aralık 2015 Pazar

Hearthstone Terimlerinin Türkçeleri ve Açıklamaları

Hearthstone'un dili her ne kadar hafif ve giriş seviyede ingilizce olsa da bazı terimlerde karışıklıklar olabiliyor. O yüzden hearthstone terimleriyle ilgili kapsamlı bir rehber hazırlamaya karar verdim. Böylece aklınızda sorun kalmayacak.

İlk bölüm olarak kartların üstünde koyu siyahla yazılan kelimelerin ne olduğunu öğrenelim.

Choose One : Karşınıza iki tercih sunup size bu ikisinden birini seçme olanağı tanıyor. Bu tarz kartlar Druid sınıfında oldukça fazla sayıda bulunmakta.

Taunt : Taunt kartlar masadayken atak edilmek istendiği takdirde mecburen vurulması gereken kartlardır. Örneğin rakibimizin bir tane 1/1 normal minyonı ve bir tane 2/2 TAUNT minyonı varsa siz 1/1 e vuramazsınız. Öncelikle taunta vurmanız gerekmekte. Taunt özelliği ortadan kaldırılabilir bir özellik.

Silence : Adından da anlaşılacağı gibi bu özelliği taşıyan kartlar oynandığında bir veya birden fazla kartın özelliklerini tamamen siliyor ve onu normal kart haline getiriyor. Örnek vermemiz gerekirse Tauntlu bir karta silence attığınız zaman onun taunt olma özelliğini yok ediyorsunuz.

Battlecry : Bu çeşit kartlar oynandığı anda oyuna etki eden kartlar. Örnek vermek gerekirse Battlecry : give a friendly minion +2 attack derse siz o kartı oynadığınız an dost bir minion'ınıza +2 atak vermiş oluyorsunuz. Battlecry mekaniği boşada kullanılabilir. Yani masada dost minion yoksa bile siz onu oynayabilirsiniz ama battlecry efektinden faydalanamazsınız sadece.

Deathrattle : Bu özelliğe sahip kartlar öldüklerinde üzerlerinde yazan etkiyi uygular. En güzel örnek Pilotted Shredder herhalde. Öldüğünde -2 mana kart çıkıyor içinden.

Combo : Bu özelliğe sahip kartları oynamadan önce başka bir kart oynarsanız artı bir özellik kazanıyor. Örnek vermek gerekirse Sı7 agent kartından önce başka bir kart oynarsanız aynı elde bu kart kombo olarak seçtiğiniz bir karaktere 2 hasar veriyor. Bu tarz kartlar Rogue sınıfına özgü.

Secret : Mage,paladin ve hunter sınıflarına özgü bu özellik. Secret rakibin uyguladığı belli olmayan büyülere deniyor. Rakip bunları kendi tetikleyemiyor siz yaptıklarınızla tetikliyorsunuz. Mesela mage'de mirror entitiy secret'ını oynadıktan sonra siz eğer minyon koyarsanız masaya onun kopyasını kendisi alıyor. Bu secretlar birden fazla olduğu için oyun içindeki ufak puzzle'lar diyebiliriz buunlara.

Stealth : Bu özelliğe sahip kartlar hedef alınamaz oluyorlar. Yani bu kartların üstüne büyü kullanamıyor rakip. Özellikle hunter ve rogue sınıflarında bu tarz kartlar bulunmakta.

Charge : Bu özelliğe sahip kartlar oyuna girdikleri anda saldırı yapabiliyorlar. Örneğin; Leroy ya da Bluegill warrior oynandığı anda rakibe saldırabiliyorlar.

Freeze : Bu tarz minyonlar rakibe saldırdıklarında onların 1 el atak yapmalarını engelliyorlar.

Discover : Bu mekaniğe sahip kartları oynadığınızda sizin önünüze rastgele 3 seçenek sunuyor bunlardan birisini seçiyorsunuz. Oyuna en son eklenen mekanik ve bence çok güçlü.

Inspire : Bu tarz kartlar oynandıklarından sonra efektlerini gösterebilmeleri için sizin hero powerınız kullanmanız gerekmekte.

Divine Shield : Bu özellikli kartlar maruz kaldıkları ilk saldırıdan hasar almıyorlar.

Spell Damage : Bu özelliğe sahip kartların üstündeki yazan sayı kadar büyüleriniz fazla vuruyor. Örnek vermek gerekirse normalde 6 vuran fireball eğer masanızda +1 spell damage'li minyonınız varsa 7 vuruyor. Özellikle alan etkili büyülerde çok etkili bu özellik.

Overload : Bu özelliğe sahip kartları oynadığınızda üstündeki yazan kadar manayı sonraki tur kullanamıyorsunuz. Shaman sınıfına özgü bir özellik.

Windfury : Bu özelliğe sahip kartlar aynı tur içinde 2 kez saldırı yapabiliyorlar.

Immune : Bu özelliğe sahip kartlar hasar almaz oluyorlar. En bilindik olanı Mal'Ganis herhalde bu kartı oynadığınız zaman heronuz hasar görmüyor.

Spare Part : Mech kartların içinden çıkan ufak güçlendirmeler bunlar bir manalık.

Aklıma gelen tüm siyah yazılı önemli mekanikler bunlar şimdilik. Serinin devamında kart açıklamaları ve terimlere devam edeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın. Ayrıca sorularınız varsa gönderinin alt kısmından sorabilirsiniz.

3 Aralık 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 8. Bölümün Ardından ( Malcolm Malcolm Malcolm )

Bu bölümün başlangıcı niteliğindeki The Flash Bölümünün incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

The Flash'ta yarım kalan iş Arrow'da - bir süreliğine - çözüldü. Geçen haftanın eksikliğini işte bu bölüm telafi etti.

Dünkü Flash bölümünden çok memnun olmadığımdan bahsetmiştim sizlere. O kadar kişiye daha fazlası gerekiyordu ki bu bölüm bence tam bir tamamlayıcı oldu. İlk olarak ana hikayeye bakış atacak olursak Vandal Savage'i ekibimiz mağlup etmeyi başardı. Şaşırılacak bir şey değildi ta ki en son anına dek. Öbür yandan Oliver'ın hayatındaki değişimler ve yeni kişiler bana çok yeni fikirler kazandırdı. Son olarak Malcolm'un ne peşinde olduğuysa yine belirsizlik içerisinde ama fikirlerim var onun hakkında da hadi başlayalım o halde.

Bu ortak iki bölümün yeni başlayacak olan Legends Of Tomorrow'a hazırlık olduğundan bahsediliyordu her yerde. Gerçekten de Hawkman ve Hawkgirl'ün de geçmişlerini öğrenmemiz ve olaya nasıl dahil olduklarını öğrenmemiz için yapılmış bir seriydi. Flash'taki bölümden sonra kaamda soru işaretleri kalmışsa da bu bölümle birlikte geçmişlerini ve geleceklerini öğrendik. Onları yeni dizide daha çok görecek olmamıza seviniyorum şimdilik.



Oliver'ın hayatına geçecek olursak Felicity ile ilişkileri Barry sayesinde toparlanmış olsa da bir çocuğunun olması gerçeği Oliver'ı nasıl etkileyecek bilmiyoruz. Ve Felicity bu sefer öğrenince ne olacak onu da bilmiyoruz. Ama burada önemli gördüğüm olay ilk bölümün sonundaki sahneyle ilgili. Önceden Oliver'ın hayatında önem taşıyan kişilerin sayısı daha azken şimdi çocuğunun annesi de olaya katılmış oldu. Dizinin ilerleyişi açısından Felicity dışında mantıklı gelen ikinci isim Sandra olabilir. Sonuçta Felicity'nin çok fazla seveni olduğundan dolayı onun yerine '' kurban edilecek '' kişinin o olması bana mantıklı geldi.

Son olarak Malcolm'un Vandal'ın küllerini topladığını gördük. Peki amacı ne ? Burada aslına bakarsanız çok basit bir mantık var Malcolm kötü ve tek yapmayı bildiği şey kötülük. Ve dünyanın en güçlü kötülerinden birini elinin altında bulundurmak istemesi tam da onun kişiliğine yaraşır bir şey. Burada asıl soru ne için kullanmak istediği ya da nasıl tekrar onu geri getireceği. Lazarus yok edildiğine göre bilmediğimiz yeni mistik şeylerle tanışacağız demektir. Tüm bunların heyecanıyla önümüzdeki bölümü bekliyorum. Sizinde görüşleriniz varsa alt kısımdan yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Ne kadar az Laurel o kadar güzel şu dizi.


2 Aralık 2015 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 8. Bölümün Ardından ( Çok Bekledik İyi Bekledik Güzel Bekledik )

Bu bölümün devamı niteliğindeki Arrow bölümünün incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

İki haftalık uzun bekleyişin ardından The Flash - Arrow ortak bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. İçerik olarak çok dolu bir bölüm olmasa da sadece karakterler bile yeterdi. Bölümde elinizi salladığınız yerden süper kahraman çıkıyor çok güzeldi.

Ortak bölümümüzün konusu Hawkgirl ve onun peşindeki Vandal Savage idi. Birkaç bölüm önce diziye katılan Kendra kaderinin daha fazlası olduğunu öğrendi ve onun yükümlülükleriyle karşı karşıya kaldı. Bu konuyla ilgili en çok sevindiğim şey bir bölümde bitmemiş olması. Ki çok büyük ihtimal bitmeyecek gibi görünüyor dolayısıyla Legends Of Tomorrow'da Vandal Savage'ı görmeye devam edeceğiz. O açılardan biraz yeni diziye bir ön hazırlık gibi oldu aslına bakarsanız. Yine de o kadar kahraman varken A.T.O.M'u görmemek üzdü.



Bu bölümde yakaladığım önemli olaylardan birisi zaman kavramı hakkında. Hatırlarsanız Oliver ve Barry kahve dükkanındayken Flash içeceği hakkında bir konuşma yaptılar. 8 ay oldu dedi Barry dolayısıyla daha sekiz bölüm sonunda 2 ay ilerleyebildiğimizi öğrenmiş olduk. Bu da bize Arrow'daki 6 ay sonra ölecek olan kişiyi öğrenmemize daha çok zaman olduğunu göstermiş oldu. İlk tahminlerim gibi sezonun 20. bölümünden önce öğrenme gibi bir şansımız yok diye gözüküyor.

Sondaki çocuk evet Oliver'ın çocuğu herkes anlamıştır zaten iki yüz defa gözümüze soktular.



Harrison Wells'in kurtulmasına sevindim çok farketmemiştim ama sevmişim o karakteri kötü de olsa. Yenisi farklı kişi ama Harrison sonuçta. Barry'i hızlandıracak şey konusunda ilaçla olacağını düşünmüyorum. Barry'nin gazla çalışan tip olduğunu çok defa gördük. Dolayısıyla ona bir amaç hedef ne bileyim duygusal bir şey vermeleri lazım. Ancak öyle süper hızlara çıkabilir ki o konuda Patty'den daha çok Iris önem kazanıyor bence.

Toparlayacak olursak iki dizininde neredeyse tam kadrolarıyla bulunduğu kadro kalitesine göre düşük tempolu ama yine kadro kalitesiyle günü kurtaran bir bölümdü. Ben daha efsane bir şey bekliyordum ne yalan söyliyeyim ama onu bu sezon sonunda göreceğiz gibi. Haftaya ilginç bir bölüm gelecek diye duydum beklemedeyiz her zamanki gibi. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Vandal Savage direk as adamı olacaktı Legends Of Tomorrow'un onu unuttum valla yazarken.


28 Kasım 2015 Cumartesi

Arrow 4. Sezon 7. Bölümün Ardından ( Çok Geç Kaldım Biliyorum )

Vize haftası Arrow'u izlememe bile engel oldu ama sonunda bitti ve merakla beklediğim bölümü izleyebildim. Açıkçası çok bir şey kaçırmamış olduğum için sevindim. John'un kardeşinin hayatta olduğunu -o haldeyken hayatta sayılır mı bilmem- öğrendiğimiz sessiz sakin ama sonraki bölümler için ipuçları veren bir bölüm olmuş.

Bence bu bölümdeki en önemli şey artık Oliver'ın hem gerçek hayatında hem de Green Arrow iken Darkh'a düşman olması oldu. Farklı şekillerde olsa da iki cephede birlikte nasıl savaşacağını merak ediyorum Oliver'ın. Şu anki kadronun yeterli olmadığı kesin. Damien Darkh şimdiye kadarki büyük kötülerimizden çok çok farklı. İlk olarak sınırlarını bilmiyoruz hatta hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Doğaüstü güçleri var filan tamam ama bunlar ne kimsenin fikri yok. Önceki sezonlarda normal insanları yenmek için tüm ekip neler ile uğraşmıştı bu sefer sorun ondan çok daha büyük.

Malcolm'un dizide yavaş yavaş tekrar kendini göstermesi kaliteyi çok arttırıyor bence. Olaya çok farklı bir boyut katıyor. Özellikle Ra's Al Ghul olduğu şu dönemde çok farklı şeyler bile katabilir ki ben bu sezon çok kilit rol üstleneceğini düşünüyorum.

Dizinin temposu biraz düştü gibi ama şu önümüzdeki Flash'la ortak bölüm iki dizi için de tekrar bir yükseliş adımı olacaktır. İki dizide de bu sezonki kötüler gerçekten çok kötüler. Heyecanla gelecek haftayı bekliyorum okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


18 Kasım 2015 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 7. Bölüm İncelemesi ( Haftaya Neler Olacak Nelerrrr ! )

Vize haftam başlamış olmasına rağmen yine de bir Flash incelemesiyle karşınızdayım. Allah'tan ki çok olaylı bir bölüm olmadı güzel bir inceleme yapıp bitirebileceğim.

İlk olarak hem Arrow'da hem de Flash'ta şu olayların çok kolay çözümlenmesi çok canımı sıkıyor. O kadar düşünüyorum neler olabilir neler olacak diye sonra hop bir anda her şey yoluna girmiş oluyor. Uzun metrajlı işler çevirmiyorlar nedense. Yani o kadar şey okudum bu hafta Barry'nin iyileşmesi için ama hop bir başladı bizim çocuk iyileşmiş boşa gitti her şey.



Bu bölümümüzün konuk kahramanı ilk sezondan hatırladığımız Grodd'du. Akıllı gorilimiz daha da akıllanıp şehri birbirine katınca bizimkilerin onunla mücadelesini izlemiş olduk. Ki o kısımda en çok dikkatimi çeken şey yeni Wells'in yani Harry'nin onun hakkında fazla şey bildiği oldu. Büyük ihtimal öbür dünyada da benzer bir olay yaşanmış olduğunu düşündüm ki öyle olduğunu öğrendik en sonda. Ama tüm bunlara rağmen bence Harry'nin üstündeki sır perdesi tam olarak aralanmadı. Herkes ona çok güveniyor ama ben dizinin şu ilerleyişinde ona asla inanmam. Siz de benim gibi davransanız iyi olur bence. Çünkü dizi manyaklığı hislerim bu konuda çok netler kesin çıkacak onun altından bir şeyler. HIMYM'da böyle olduğunda anne ölmüştü gerisini siz düşünün.

Aslında söylemeyecektim ama haftaya inanılmaz bir bölüm geliyor. Legends Of Today isimli bölümdeki konukları söyleyeyim ; Green Arrow, Vandal Savage ( Kötü adam ), Firestorm, Hawkman, Wally West ( yoook artık ), Captain Cold-Heat Wave, John Diggle ve Felicity daha ne olsun. Efsane olacak bu kadroyla kötü olma ihtimali yok o bölümün. Hatta bölüm isminde Legends Of Tomorrow'a atıfta bile bulunmuşlar. Büyük bir heyecanla ünümüzdeki haftayı bekliyorum okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Barry'ninde gazla çalışan insanlardan olduğunu gördük bu bölümde. Babası verdi gazı neler yaptı.




13 Kasım 2015 Cuma

The Big Bang Theory 9. Sezon 8. Bölümün Ardından

Yüzümde tebessümle sezonun sekizinci bölümünün incelemesini yazmaya başlıyorum. Çok çok güzel bir 20 dakikaydı. Özellikle karakterlerin eski hallerini vurgulayan sahnelerde çok güldüm.

Bu bölümün ben yine hüzünle geçeceğini düşünmüştüm açıkçası. Geçen haftaki sondan itibaren aksi de beklenmezdi zaten ama olaylar öyle olmadı. Bunun sebebi Sheldon'ın normal birisi olmaması diyebiliriz. Bu yüzden bölümün konusu da Sheldon'ın yeni kız arkadaş bulmak için Howard ve Raj'dan yardım istemesi ve sonuçları oldu. Sonuçta dahilerimizden bahsediyoruz gidip dışarıda biriyle tanışmak yerine internette yayınlayacakları testle birini bulmaya karar verdiler. Ki bu konu üstüne yapılan espriler çok çok iyiydi. Özellikle Jennifer Lawrence esprileri favorilerimdi.

Öte yandan diğer grubumuz da Amy'nin randevusunu gözetlemek için yerlerini almışlardı. O kısımda da eski manyak Berny'i görmek çok eğlenceliydi. Ama en güzel kısımlar Amy'nin yeni sevgilisinin Sheldon fanı - Sheldon Cooper mı o adam Rock Starı- çıkmasıydı.

Çok çok çok güzel bir bölümdü umarım bu sezonun yükselişi için bir basamak olur bu bölüm. Bu arada Sheldon'ın testini geçen Vanessa'yı oynayan Analeigh Tipton'ın çok fazla büyüklü küçüklü filmini izlemiştim diziye katılsa güzel olabilirdi. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


12 Kasım 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 6. Bölümün Ardından ( Ray In, Sara Out !! )

Sezonun en romantik bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. İlişkiler dışında çok bir ilerleme kaydedemedik Ray'in kurtulması dışında yine de izlerken keyif aldım.

Ray'e ne olduğunu en sonunda öğrendik. Meğer deney sırasında oluşan patlama sonucu ufalmış. Bir gün bu tarz bir cümle kuracağımı hiç düşünmezdim hatta birazdan kuracağımı hiç düşünmemişimdir. Daha sonra büyütme silahıyla adı her neyse onu bulup geri büyüttüler. Bana dönüş hikayesi biraz daha heyecanlı daha uzun süreli olabilirdi gibi geliyor. 1 bölümde halledilmesi hoşuma gitmedi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Ray karakterini özlemişiz çok pozitiflik katıyor diziye.



Onun dışında Sara tekrar uzaklaşıyor dizide kaç oldu bilmiyorum sayalım bir isterseniz ilk olarak Oliver'la denizde kayboldu elde var bir, daha sonra suikastçi olup dizide takıldıktan sonra 2. sezon sonrası yeniden gitti elde var iki, daha sonra üçüncü sezonda öldü artık bi daha gelemez dedik elde var 3, en son olarakta ölümden geri geldi bir daha gitmez dedik yine gidiyor elde var dört. Bu sezonun henüz bitmediğini düşünürsek sezon başına 1,25 gibi bir ortalamayla diziden ayrılıp geri geliyor karakter. Şaka gibi ve benim bunun hakkında bu kadar uzun yazı yazmam daha da komik.

İlişkiler konusunda da neler oldu bir bakalım Oliver-Felicity sallantısı, Thea- Kampanya danışmanı adını unuttum kusuruma bakmasın ve en ilginci Donna-Quentin. Öyle yani çok konuşacak bir şey yok senaristler böyle uygun görmüşler ilerleyiş açısından daha duygusal-romantik sahneler.

Son olarak ise Damien Darkh hakkında hala çok az bilgiye sahibiz. Oliver'ın bu sezon adadaki hayatı ile bağlanacak ileri ki bölümlerde büyük ihtimal. En son sahnedeki şey hakkında hiç bir fikrim yok umarım diziyi karıştıracak bir şeyler çıkar. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


11 Kasım 2015 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 6. Bölümün Ardından ( Bu Wells'lerden Bir Kurtulamadık Abi Ya )

The Flash 2. Sezon 7. Bölüm incelemesi çıktı bile bundan sonra ona gitmek için tıklayın.

The Flash'ın bu sezonki en üzücü bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Eldekileri mi kaçırmadık, yeteneklerimizi mi kaybetmedik neler neler..

Nereden başlasam bilemedim ki şimdi bi elimizdeki konulara bakalım öncelikle. Dr. Light'ın kaçışı, Wells'in ne amaçla geldiğini öğrenmemiz ve Zoom'un Flash'ın her şeyini elinden alması diye sınıflandırmak çok yanlış olmaz herhalde. İlk olarak Dr. Light karakterinin akıbetini öğrenemedik bu bölümde. O yüzden tekrar görebiliriz onu diye düşünüyorum. Kaçtıktan sonra tüm bölüm boyunca bir etki yaratmasını bekledim ama olmadı herhalde onu sonraki bölümlere bir yerlere saklıyorlar.



Wells'in amacı hakkında az çok bir fikrimiz oluşmuştu önceki bölümlerde hatırlarsanız. Özellikle kızını Zoom'un kaçırdığını öğrendiğimizden beri Harry'nin amaçlarını az çok biliyorduk. Burada önemli olan amacını nasıl gerçekleştirmeye çalışacağıydı. Bu bölümde gördük ki kızını kurtarmak için bizim ekibi kullanma yolunu seçti. Zoom'u neden o kadar hafife aldı veya aldılar o konuda tamamen şaşkınım. Jay çok net konuşmuştu onu yenemezsiniz diye haklılığını çok ağır şekilde görmüş olduk.

Bu arada Wells'in kızı Jesse Quick'i biraz araştırırsanız diziye yeni bir Koşucu katıldığını öğreneceksiniz işler çok keyifli bir hal alacak olley be.

Gelelim işin en çetrefilli kısmına. Barry'e ne olacak ? Zoom'a karşı kesin bir mağlubiyet alması yanı sıra bir koşucu için en önemli özellik olan yürüme yeteneğini de kaybetti. Burada birazcık Arrow'dan kopya çekip iyileşeceğinden emin olduğumu söylemek istiyorum. Çünkü Arrow'un bu sezonun ilk bölümünde 6 ay sonraya gidilmişti ve orada Barry yürüyebiliyor ve hızına sahipti. Burada tek sıkıntılı konu 6 bölümün 6 aya denk gelip gelmeme olayı ki bence 6 ay geçmediğinden dolayı yürüme yeteneğini bir şekilde geri kazanacak. Herkesin konuştuğu ve ilk akla gelen ihtimal Kötü Harrison Wells'in sandalyesi sayesinde gücünü tekrar toplayabileceği ki çok çok mantıklı. Tüm bunların dışında Zoom şu ana kadar gördüğümüz kötü karakterler içerisinde en farklısı. Öncelikle rakiplerini öldürmüyor bu çok ilginç. Barry'i de Jay'i de yendi ama onun için önemli olan hızlarını kaybetmeleri yaşayıp yaşamamaları çokta umrunda değil gibi geliyor bana. Bu hareketi bence onun yenilebilir olmasının tek yolu. Özellikle Jay'in yardımı ve takım çalışmasıyla bir ihtimal yenilgiye uğratılabilir. Ama aralarında çok çok fazla bir güç farkı olduğu çok aşikar. Önümüzdeki bölümlerin çok ilginç olabileceğini düşünüyorum en çokta Barry'i nasıl tekrar yürütecekleri konusunu. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Bir kaç yerde Zoom için babası demişler ama neye dayanarak anlamadım. Eğer Arrow sahnesine atıfta bulunuyorsalar tamamen saçmalık.


9 Kasım 2015 Pazartesi

Hearthstone Yeni Gelecek Kartları İnceliyoruz ( The League of Explorers )

TgT etkinliğinin üzerinden çok geçmeden yeni advanture paketinin haberini aldık geçen hafta. BlizzCon ile birlikte kartlar tanıtıldı. Bende sizlerle birlikte şimdi kartları yorumlayacağım. Ama genel fikrim öyle süper bir meta değişikliği olamayacağı yönünde. Yeni gelecek 45 karttan toplasanız 7-8 tanesi en iyimser tahminimle metaya girebilir. Geri kalanları şimdilik iş yapmazlar gibi duruyor. Bunun sebebi olarak da destelerin artık oturmuş olmasını görüyorum. Çok güçlü kartlar getirmeleri gerekiyor ki destelerde değişiklik yapabilelim. Advanture 4 haftaya yayılmış şekilde olacak her kanatı 700 gold'a açabileceksiniz. Yani tüm kartları açmak 2800 gold ki bence 20 euro verip almak en mantıklısı. Hem oyunun gelişimi için hem de zaman tasarrufu için en güzelinin öyle olduğunu düşünüyorum. Şimdi kartlara geçelim. Bu yazımda sadece Class kartlarını inceleyeceğim. Devamı ileride gelecek.

DRUİD


Jungle Moonkin : 4 mana 4/4 statları çok kötü değil. Ama özelliği çok tehlikeli. Bu kadar çok tempo mage oynanırken bu kartı desteye koymak biraz yürek ister. Ayrıca bu kartın Druid sınıfına öyle çok fazla şey katacağını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle kullanılmayacaktır.


Mounted Raptor : Statları çok kötü. 3 manaya hangi druid destesinde kendine yer bulabilir bilmiyorum. Ama arenada güzel bir kart olabilir şu şamanın tuskarr gibi. Ama onun dışında ranked da kullanılmaz.


Raven Idol : Ben beğendim aslında bu kartı. Her ne kadar şans faktörünü oyundan azalmak istesem de 1 manaya oyun kazandıran bir kart olabilir. 2 tane değil de 1 tane oynamayı düşünüyorum Combo Druidimde.

HUNTER


Explorer's Hat : Ne çok beğendim bu kartı ne de nefret ettim. En kötü kullanım senaryosu 2 manaya 1/1 veriyorsunuz bir minyona ve silence yemezse tekrar elinize dönüyor. Çok yavaş Hunter için bence. Çok kullanılacağını zannetmiyorum.


Desert Camel : En çok hoşuma giden kartlardan birisi bu Desert Camel. Öncelikle Beast sinerjisine uyuyor. Sonra agresif desteler oynadığımızdan dolayı Hunter'da özelliği de çok güzel. Kesinlikle kullanacağım bu kartı. Statları da neredeyse muhteşeme yakın. Biliyorsunuz ki en iyi özelliksiz 3 mana yaratık Spider Tank ve o da 3/4. Bunun özelliği var ve bence ondan iyi.


Dart Trap : Kararsız kaldığım kartlardan biri. Agresif destelere konulabilir aslında özellikle boardu kontrol altında tutarsanız adamın suratına 5 hasar vurabilirsiniz. Bu kart üzerine deste yapılmaz ama kullanılabilitesi var kesinlikle.

MAGE



Animated Armor : Heron her saldırıdan 1 hasar alıyor. Bana çok mantıklı gibi gelmedi. Tamam agresif desteleri durdurabilir ya da kesin 4 hasarı üstüne çekebilir ama bana kullanmak mantıklı gelmiyor.


Ethereal Conjurer : Statları çok kötü. 1 spell veriyor ama çöpte olabilir. Ben kesinlikle oynamayacağım kimsenin de oynayacağını düşünmüyorum.


Forgotten Torch : Tek beğendiğim mage kartı. 3 mana 3 hasar iyi değil ama uzayan oyunda elinize bir tane çakma Fireball veriyor. Tempo mage'de kullanacağım en azından deneyeceğim.

PALADİN



Anyfin Can Happen : Murloc Paladin kartı bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir iki tane güzel murloc kartı olsa bile 10 mana bir de o zamana kadar 100 kere ölürsünüz. Kullanılacağını - çok değişik bir deste olmazsa - düşünmüyorum. Ama deneyeceğim bu kartı eğlenceli olabilir.


Keeper Of Uldaman : Bu karta bayıldım desem yeridir. Aldor var bunun değişik versiyonu biliyorum ama o sadece atağını mahvediyor. Bu kart iki yönlü hem 3/3 e getirip kolayca boarddan kaldırabilirsiniz ya da kendi 1/1 inizi yapıp agresif oynayabilirsiniz. Statları da inanılmaz kötü değil. Midrange destelere kesinlikle girecek bence.


Sacred Trial : Paladinde rakibe 4 minyon koymaya fırsat verirsen zaten kaybedersin oyunu. O yüzden bu kartın çok çok kötü olduğunu düşünüyorum. Secret paladinler bi süre dener sonra bırakır hepsi bunu.

PRİEST



Excavated Evil : Bir sürü board kontrol kartı olan bir classa bu kart nedir anlayamadım ben. Hellfire gibi ama onun daha kötüsü bir de rakibe filan veriyorsun baya baya kötü.


Entomb : Bu kart güzel işte. Siphon Soul'un daha güzel bence. Rakibin Ysera'sını filan kendi destenize aldığını düşünün ya da Slyvanas'ı. Bence 1 tane kullanılacaktır destelerde.


Museum Curator : Baya baya baya baya kötü bir kart. 2 manaya bunu oynamak isteyebileceğim hiç bir durum düşünemiyorum.

ROGUE



Tomb Pillager : Tam bir arena kartı olmuş. Ama rank play'de aşırı yavaş. Oyuna direk bir etkisi yok ölünce coin geliyor filan çok uzun işler bunlar özellikle Rogue için. Ama bir rogue destesi var aklımda belki onunla birlikte güzel şeyler çıkarabilir ortaya deneyeceğim.



Unearthed Raptor : Oyunun en iyi 3 drop kartı olacak bence. İnanılmaz güzel bir kart. Şöyle söyliyim ben size sırf bu kart için yeni bir rogue destesi oluşturulabilir. Statları çok güzel ve Battlecry'ı inanılmaz iyi. 2 manaya yumurta sonra bu off ne kombolar olur bu kartla.



Pit Snake : Niye getirmişler bu kartı hiç bir fikrim yok. Bir de Beast yapmışlar beast çıkaran kartları da nerflemiş gibi olmuşlar. Çok çok kötü.

SHAMAN




Everyfin Is Awesome : Kart draw olmadan murloc oynamak inanılmaz zor. O yüzden Shaman için ne kadar olur bilmiyorum bu kart. Ama bir murloc legendary'si var hero powarı değiştiren onunla belki warlock'unkini alırsa iş yapabilir gibi bekleyip göreceğiz.



Rumbling Elemantal : Statları güzel değil ve Shaman'da alabileceğin battlecry belirli zaten. Oynanabileceğini düşünmüyorum. Shamanın bundan fazlasına ihtiyacı var metaya girmesi için.



Tunnel Trogg : Mana Wyrm'in biraz kötüsü. Güzel kombolar yapılıp güçlendirilebilir de bi frostbolt yer ölür siz de aldığınız overload'larla kalırsınız. 

WARLOCK



Reliquary Seeker : İmp losion'la güzel bir sinerjisi var filan falan da çok fazla uğraş gerektiriyor. Şahsen ben özellikle Zoo oynarken 1 manaya koyduğum kartı 1 manada oynamak isterim o yüzden güzel değil bence. Dreadsteed kartı deniyor göreceğiz bakalım.



Curse Of Rafaam : Ben bu kartı beğendim. Rakibin oyununu bozmak açısından etkili olacağını düşünüyorum. Ne çıkar bu girer tabi orası yine muamma. aa bu tarz kartların artmasını isterim tam sinir edici.


Dark Peddler : Ne çok güzel ne çok kötü. Desteme koyar mıyım hayır. Statları güzel değil çünkü. 2 manaya 2/2 alıyorsan mad scientist gibi ultra güzel bir etkin olması lazım bence oyuna.

WARRIOR



Cursed Blade : Oyundaki en kötü kart olabilir. Bu kadar agresif deste varken bunu oynamak yürek ister. Gnome'a kafa atarsanız 8 damage vuruyor şaka gibi.


Obsidian Destroyer : Bunu görünce aklıma Hogger geldi hemen ama onun BGH'a ölen versiyonu. Bence baya baya kötü bir kart. Bunu eklemek için çıkarılcaklara değmez kesinlikle.


Fierce Monkey : 3 mana 3/4 gayet güzel bir de tauntu var. Sıkıntısı şu bu kartında destelerden neyi çıkartacağız. Belki acolyte çıkıp bir tane bundan eklenebilir onun dışından zor kullanılması.


Okuduğunuz için teşekkürler. Kalan kartların incelemesi yarın gelecek takipte kalın.

6 Kasım 2015 Cuma

The Big Bang Theory 9. Sezon 7. Bölümün Ardından ( Sheldon :(:(:(:( !! )

Bugün cuma yani yeni TBBT günü yeeeey.

10 gün bekledik ama sezonun en iyi bölümü geldi. Genel konu Sheldon'ın Spock belgeseli adına yaptığı röportajın anlatımıydı. Bu bölüm çok farklıydı dizi adına. Hem çok güldük hem de çok üzüldük gibi oldu. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama Sheldon karakterinin mükemmelliğini zedeliyorlar bence Amy ısrarı yüzünden. Hele son sahnede benim buradan içim acıdı.

Bu bölümün bir ayrı güzelliği de Howard ve Barnadette çiftinin sonunda çocuğa kavuşacaklarının sinyalini aldığımız sahneler oldu. Çocuk nasıl bir şey olur orası çok kuşkulu gerçi.

Onun dışında bir şeyi farkettim ki artık tüm kadronun aynı sahnede olduğu bölümleri çok az göreceğiz gibi. Her bölümde gruplara ayrılıp farklı yerlerde farklı sahneler çekiyorlar. Ben yeni bir D&D bölümüyle bunun da son bulmasını istiyorum. Gerçi Sheldon ve Amy ayrılığı bunun baya önüne geçiyor Amy olmasın o zaman farketmez.

Yazacak çok şey bulamadığım ama bir an önce Sheldon'ın düzelmesini umduğum bir inceleme oldu. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Not : Bölüm süreleri neden bu kadar kısaldı acaba ??


5 Kasım 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 5. Bölümün Ardından ( İlk defa beklenen şeyler oldu )

4. sezonun en sakin en normal ve en neler oldu öyle dedirtmeyen bölümünün incelemesi geliyor. İnternette paylaşılan içeriklerden daha geçen hafta size Constantine ve Sara üzerine bir bölüm olacağını söylemiştim.

Sara'nın kaçtığını görmüştük son bölümde bizi meraklandırmadan olayı çözelim dediler. Sara kaçtıktan sonra onu fiili olarak öldüren Thea'nın  veya o sandığı kişilerin peşine düştü. Daha sonrasında Sara'nın yakalanıp Constantine sayesinde ruhunun kurtarılmasının anlatılmasıyla genel anlamda bölümü bitirdik. Diğer bölümlere göre temposu düşüktü bu bölümün. Özellikle The Flash'ın çok üst seviye kalitede ilerlemesi mi etkili oldu bilmiyorum ama pek beklediğim gibi olmadı benim açımdan Sara'nın dönüşü.



Onun dışında Oliver-Laurel ilişkisinde işlerin çok uzun zaman sonra yoluna girmesi teorilerim açısından anlamlı oldu. Eninde sonunda Oliver-Laurel ikilisini göreceğimizi düşünüyorum o yüzden dizideki o uzaklaşma olayları filan yalan yok öyle şeyler.

Bölümdeki tek şaşırtıcı şey John'un kardeşinin kötü adam çıkması oldu herhalde.

Ray'in hayatta olduğunu çok uzun süreden beri bildiğimiz için çok şaşırtıcı olmadı.  Yani başlıkta söylediğim gibi beklediğimiz her şey aynı şekilde gerçekleşti. Sonraki bölümle ilgili verebileceğim ip uçları Damien Darhk - Ray Palmer olacak. İkisi etrafında geçecek bir bölüm olması kuvvetle muhtemel. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Not: Constantine kalıcı bir karakter olsa çok güzel olabilirdi aslında. Hazır kendi dizisi iptal edilmişken.
Not numara iki : Adada işler karışmaya başladı iyice, onunla ilgili çok güzel bir yazı yazacağım kesinlikle.