İlk bölüm olarak kartların üstünde koyu siyahla yazılan kelimelerin ne olduğunu öğrenelim.
Choose One : Karşınıza iki tercih sunup size bu ikisinden birini seçme olanağı tanıyor. Bu tarz kartlar Druid sınıfında oldukça fazla sayıda bulunmakta.
Taunt : Taunt kartlar masadayken atak edilmek istendiği takdirde mecburen vurulması gereken kartlardır. Örneğin rakibimizin bir tane 1/1 normal minyonı ve bir tane 2/2 TAUNT minyonı varsa siz 1/1 e vuramazsınız. Öncelikle taunta vurmanız gerekmekte. Taunt özelliği ortadan kaldırılabilir bir özellik.
Silence : Adından da anlaşılacağı gibi bu özelliği taşıyan kartlar oynandığında bir veya birden fazla kartın özelliklerini tamamen siliyor ve onu normal kart haline getiriyor. Örnek vermemiz gerekirse Tauntlu bir karta silence attığınız zaman onun taunt olma özelliğini yok ediyorsunuz.
Battlecry : Bu çeşit kartlar oynandığı anda oyuna etki eden kartlar. Örnek vermek gerekirse Battlecry : give a friendly minion +2 attack derse siz o kartı oynadığınız an dost bir minion'ınıza +2 atak vermiş oluyorsunuz. Battlecry mekaniği boşada kullanılabilir. Yani masada dost minion yoksa bile siz onu oynayabilirsiniz ama battlecry efektinden faydalanamazsınız sadece.
Deathrattle : Bu özelliğe sahip kartlar öldüklerinde üzerlerinde yazan etkiyi uygular. En güzel örnek Pilotted Shredder herhalde. Öldüğünde -2 mana kart çıkıyor içinden.
Combo : Bu özelliğe sahip kartları oynamadan önce başka bir kart oynarsanız artı bir özellik kazanıyor. Örnek vermek gerekirse Sı7 agent kartından önce başka bir kart oynarsanız aynı elde bu kart kombo olarak seçtiğiniz bir karaktere 2 hasar veriyor. Bu tarz kartlar Rogue sınıfına özgü.
Secret : Mage,paladin ve hunter sınıflarına özgü bu özellik. Secret rakibin uyguladığı belli olmayan büyülere deniyor. Rakip bunları kendi tetikleyemiyor siz yaptıklarınızla tetikliyorsunuz. Mesela mage'de mirror entitiy secret'ını oynadıktan sonra siz eğer minyon koyarsanız masaya onun kopyasını kendisi alıyor. Bu secretlar birden fazla olduğu için oyun içindeki ufak puzzle'lar diyebiliriz buunlara.
Stealth : Bu özelliğe sahip kartlar hedef alınamaz oluyorlar. Yani bu kartların üstüne büyü kullanamıyor rakip. Özellikle hunter ve rogue sınıflarında bu tarz kartlar bulunmakta.
Charge : Bu özelliğe sahip kartlar oyuna girdikleri anda saldırı yapabiliyorlar. Örneğin; Leroy ya da Bluegill warrior oynandığı anda rakibe saldırabiliyorlar.
Freeze : Bu tarz minyonlar rakibe saldırdıklarında onların 1 el atak yapmalarını engelliyorlar.
Discover : Bu mekaniğe sahip kartları oynadığınızda sizin önünüze rastgele 3 seçenek sunuyor bunlardan birisini seçiyorsunuz. Oyuna en son eklenen mekanik ve bence çok güçlü.
Inspire : Bu tarz kartlar oynandıklarından sonra efektlerini gösterebilmeleri için sizin hero powerınız kullanmanız gerekmekte.
Divine Shield : Bu özellikli kartlar maruz kaldıkları ilk saldırıdan hasar almıyorlar.
Spell Damage : Bu özelliğe sahip kartların üstündeki yazan sayı kadar büyüleriniz fazla vuruyor. Örnek vermek gerekirse normalde 6 vuran fireball eğer masanızda +1 spell damage'li minyonınız varsa 7 vuruyor. Özellikle alan etkili büyülerde çok etkili bu özellik.
Overload : Bu özelliğe sahip kartları oynadığınızda üstündeki yazan kadar manayı sonraki tur kullanamıyorsunuz. Shaman sınıfına özgü bir özellik.
Windfury : Bu özelliğe sahip kartlar aynı tur içinde 2 kez saldırı yapabiliyorlar.
Immune : Bu özelliğe sahip kartlar hasar almaz oluyorlar. En bilindik olanı Mal'Ganis herhalde bu kartı oynadığınız zaman heronuz hasar görmüyor.
Spare Part : Mech kartların içinden çıkan ufak güçlendirmeler bunlar bir manalık.
Aklıma gelen tüm siyah yazılı önemli mekanikler bunlar şimdilik. Serinin devamında kart açıklamaları ve terimlere devam edeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın. Ayrıca sorularınız varsa gönderinin alt kısmından sorabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler.