1 Temmuz 2015 Çarşamba

The Holiday ( Tatil ) Film İncelemesi

The Holiday'i aslına bakarsanız uzun bir süredir izlemek istiyordum yeni kısmet oldu.Biraz kadrosundan bahsedersek Cameron Diaz ve Kate Winslet ikilisinin başrollerini paylaşıyor.Konu itibariyle hayatlarındaki yada daha doğrusu hayatlarını mahveden erkeklerden uzaklaşmak isteyen iki kadının ev değiştirme yöntemiyle tatile çıkmalarını ve burada yine erkeklerle olan maceralarını anlatıyor.

Filmde ilk dikkatimi çeken şey klasik romantik komedi filmlerinden farklı olan yanıydı.Hepimiz biliriz ki romantik komedilerde tanışılır sonra aşkın zirve yaptığı anlar filmin 60. dakikasına kadar devam eder sonra muhteşem çiftimiz bi anda ortaya çıkan gerçeklerle kavga eder ayrılır en sonda havaalanında birbirlerine koşarak barışırlar mutlu son.Bu filmde ise kavga aşaması yani olayı mutlu sona götürecek kısım olmadan ya da şöyle söylemekte fayda var daha hafif bir dokunuşla mutlu sona ulaşılmış. Oldukça hoşuma gitti çünkü belli kalıplara uymayan şeyler her zaman daha iyidir. Filmdeki yan karakterler oldukça az olmasına karşın gerçekten iyiydiler. 

Film iki saat 15 dakika gibi romantik komediler arasında oldukça uzun bir süreye sahip olsa da zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız filmlerden. Oyunculuklar konusunda da Kate Winslet' e tekrar tekrar bayıldım İngiliz asaletinin vücut bulmuş hali gibiydi. Daha fazla anlatmak isterdim ama spoiler verme korkusuyla kısa kesiyorum :) Eğer zamanınız varsa ve biraz değişik bir romantik komedi filmi istiyorsanız tam size göre bir film.



Genel Bilgiler 

Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006
Yönetmen : Nancy Meyers
Senaryo : Nancy Meyers

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.