26 Ağustos 2015 Çarşamba

Hearthstone Destelerim Bölüm 2 : Ucuz Zoo Warlock

Bugün oyunun en ucuz ama her zaman güçlü destesi Zoo Walock'un ucuz bir versiyonunu paylaşacağım sizlerle. Özellikle oyuna yeni başlayanlar için tek kelimeyle harika. Hem oyunun mekaniklerini çözmek hem de basit ama etkili olsun diyenler gelin bakalım.

İlk olarak desteyi paylaşayım ;


Bu sefer kartlardan teker teker bahsetmek yerine birbirleriyle olan sinerjilerine değinerek ilerlemek istiyorum. Öncelikle şunu aklınızdan hiç çıkarmayın Zoo agroo veya face bir deste KESİNLİKLE değildir. Destenin olayı boardu ( masayı ) sürekli kontrolü altında tutup 8-9 mana civarında rakip daha cevaplarını tam bulamadan bitirmek. Yani en önemli şey boardda kalmak bizim için. Bu yüzden Nerubian Egg ve Haunted Creeper bizim için çok önemli. Bu iki kartı bufflayıp kullanmak önemli. O yüzden Power Ov. ve Abusive Ser. kartlarımızı bunlarla kombine etmemiz önemli.

İkinci dikkat etmemiz gereken şey Knife Juggler'dan olabildiğince verim alabilmemiz. Olabilecek en güzel senaryolardan biri 6 manada Juggler + İmp-losion kombosu. Losion'dan gelen kartların Junggler'ı tetiklemesiyle inanılmaz hasarlar çıkarabiliyoruz.

Sonraki kullanacağımız hamlemiz ise Power Ov. ile buffladığımız minyonın yanına Void Terror atarak devasa bir kart oluşturabiliyoruz ki bu hamle eğer rakip agroo bir desteyse oyunu size kazandırmış oluyor.

Desteyi oynarken en çok dikkat etmemiz gereken şey rakibin board kontrolü kartlarının mana değerleri bilmek ve ona göre dikkatli oynamak. Örnek verecek olursak rakip Mage 7 manaya geldiğinde Flamestrike atacağını düşünüp Egg'i boarda atarsak 4/4 'lük minyonımız olur gibi. Bunlar oyunun en temel bilgileri olsa da çok önemli.

Bunların dışında Voidcaller'ı kullanmak için acele etmeyin genelde herkeste Silence olduğu için ilk hedef haline geliyor dikkatli olmakta fayda var.

Dr.Boom desteyi her ne kadar pahalandırsa da gerekli olduğunu düşünüyorum çünkü aşırı güçlü bir kart 7 manaya 7/7 ve yanındaki ufaklıklar 8 hasar vurabilitesi var ki bu inanılmaz. Ama yoksa yerine 2. bir Abusive Sergent ekleyebilirsiniz.

Son olarak başlangıçta 1-2 droplar dışında gelenleri yollayıp ilk turnde mutlaka bir şeyler oynamaya çalışın dediğim gibi board kontrolü bizim için çok önemli.

Bir deste tanıtımının da sonuna geldik bundan sonra Midrange Hunter gelebilir bilmiyorum. Yeni gelen 130 küsür kartla birlikte meta çok değişecek ama bu Zoo destemiz her türlü tutunur metaya. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.