21 Ağustos 2015 Cuma

Mr.Robot 9. Bölümün Ardından

Bölüm dün yayınlandı ama geç kaldım izlemekte o yüzden görüşlerimde geç geliyor biraz ama olsun. Sonda söyleneceği başta söyliyeyim evet Mr.Robot Elliot'ın babası ama hala ölü. Yani anlayacağınız dizinin başından beri hissedilen Fight Club esintileri tamamen gerçekleşti.

Elliot'ın şizofren olması tüm soruları cevapladı dersem yalan olur. Çünkü hala grubun diğer üyeleri var mı yok mu konusunda kesin bir şey yok elimizde. Ayrıca Mr.Robot'un olduğu bazı sahnelerde o sırada Elliot'ın başka yerlerde olduğu izlenimine kapıldığım bölümler olmuştu. Yani açık konuşmak gerekirse kafam allak bullak oldu. Bir de araya birer hafta girince iyice kopukluklar oluyor dizide. O yüzden tekrar baştan ard arda izleme fikri aklımı oyalıyor şu anda.

Öbür yandan Wellick'in karısıyla olan muhabbeti anlamadım değişik manyak bir ilişkileri var. Yine de Wellick'in hala planları olduğu kanısındayım. Her ne kadar bölüm sonunda Elliot'la birlikte çalışmak için birlik olacakları sinyalleri verilse de.

Fight Club esintisi dedim onu açıklayayım biraz da. Fight Club'la en büyük benzerlikleri ikisinde de ana karakterlerin şizofrenik olmaları ve dünyayı değiştirme çabalarının bu şizofrenik hallerde gördükleri insanlar tarafından yönlendirilmesi. Yani ikisi de asıl işi kendileri değil o beyinlerinde yarattıkları kişilere yaptırdıklarını düşünüyorlar. Bu açıdan inanılmaz benzerlikler var. Tabi ki biri film birisi dizi ilerleyen süreç çok değişebilir o konuda net konuşmamakta fayda var.

Bildiğim kadarıyla 10. bölüm sezon finali olacak. Ve ''plan'' başarıya ulaşamayacak çünkü ulaşırsa dizi biter o Elliot'ın patronu bi işler çevirecek ama hadi hayırlısı.

Dizinin bu güne kadar olan bölümleriyle ilgili söylemek istediğim son bir şey var. Çok belliydi ya şizofreni muhabbeti keşke bu kadar belli olmasaydı. Ha önümüzde Fight Club gibi bi örnek olmasaydı belki bu kadar kolay tahmin edemezdik orası ayrı. Yine de başarılı bir yapım olduğu görüşündeyim şu son 2 bölüm baya bir toparlandı konu. Sezon finali yazısında görüşmek üzere. Takipte kalın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.