19 Şubat 2016 Cuma

Vikings 4. Sezon 1. Bölüm İncelemesi ( Rollo, Ragnar Senden İntikamımızı Alacak !! )

Vikings 4. Sezon 2. Bölüm incelemesi çıktı bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Vikings'in 4. sezonu sonunda başladı. Bende işte şimdi Viking 4. Sezon 1. bölüm incelemesiyle karşınızdayım. Öyle efsane hızlı bir başlangıç olmadı ama merak edilen sorular yanıtını buldu. Önceki sezon nerede bırakmıştık şimdi neredeyiz konuşmaya başlayalım.



3. sezon Paris'in fethi veya yağma başarısının anlatımıyla geçmiş, en sonunda Ragnar hasta olarak Kathegat'ta döndü ama Rollo ve bir grup savaşçı  sonraki akınlar için hazırlanmak sebebiyle Paris'te kalmıştı. 3. sezon son sahnede ise Ragnar Floki'ye Athelstan'ı öldürdüğünü bildiğini söylemişti. 4. sezon tüm bunların sonuçlarının ne olduğunu ve dizinin bu sezonunun akışının nasıl olacağını göstermek amacıyla yapılmış bir bölümdü bence. İsterseniz olayları tek tek ele alarak inceleyelim.



Rollo her zaman olduğu gibi kardeşine anında ihanet etti. Herhalde kimse şaşırmamıştır. 2. sezonda gerçekten şaşırmıştım ama bu sefer nedense herkes bekliyordu sanki böyle bir şeyi. Hatta Ragnar bile öyle emin ki onu orda bırakmanın hata olduğundan Björn'e açık açık söyledi bunu. Tamam Rollo hadi kardeşini kıskanıyorsun orasını biliyoruz da neden kendi insanlarını öldürtüyorsun. Rollo karakteri hep muhteşem savaşçı ama salak, düzenbaz bir karakter olarak gösteriliyor. Ki şunu da söyleyeyim bence bu sefer Ragnar'ın intikamı çok acı olacak hatta şöyle söyleyeyim eğer gidişat böyle olursa Ragnar, Rollo'ya sefer bile düzenleyebilir. Abi kardeş yesinler dursunlar birbirlerini biz diğer başlıklara geçelim.

Ben Ragnar'ın Floki'yi öldürmeyi düşündüğünü hiçbir zaman düşünmedim. O ikisi arasında çok inanılmaz bir dostluk var ki Athelstan ve Ragnar arasındaki kadar büyük bence. Ama Björn'ün yaptığından sonra Ragnar'ın Floki'yi kurtarmaya gücü yeter mi yetse bile kurtarır mı bence soru işareti. Şahsi fikrim Floki'nin dizide kalacağı yönünde. Ne şekilde olur orasını bilemem.



Bence bu bölümün en şaşırtıcı tarafı Kalf'ın Lagertha için yaptıklarıydı. O ikisi arasında aşırı manyak bir ilişki var kimsenin çözemediği. Kadın diyor seni öldürecem oda diyor ben senin hayatını kurtarıcam. En azından dizide gördüğümüz Vikingler oldukça garip insanlar orası kesin.

Aslaug Ragnar ilişkisi ayrı bir garip zaten. Aslaug'da Ragnar'dan sonra başa mı geçmek istiyor yoksa başka öngörüleri mi var bilmiyorum ama zaten Lagertha'dan sonra sen kimsin tavrı takınıyor ona Ragnar'da.

Özetle inanılmaz bir başlangıç olmasa bile sonraki bölümler için heyecanlandırıcıydı. Rollo eğer kendini Fransız'lara kabul ettirebilirse işler çok ilginçleşebilir. İleride görücez hafftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Fotoğraflar baya kaliteli bilgisayarınıza kaydetmenizde fayda var.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.