11 Şubat 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 13. Bölümün Ardından ( Korkularımın Vücut Bulmuş Hali : Malcolm Merlyn )

4. sezon 14. bölümün incelemesi çıktı bile bundan sonra ona geçmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu hafta DC dizileri rüzgar gibi esiyor. Dünkü iyi The Flash bölümünden sonra efsane bir Arrow bölümü geldi ki kimse böyle bir şeyi beklemiyordu herhalde. Bu bölüme geçmeden önce dizinin ilerleyişiyle -özellikle Malcolm hakkında- ilgili yaptığım nokta tespitleri içeren Arrow 10. ve 11. bölüm incelemesi ve Arrow 12. bölüm incelemesi 'ni okumanıza şiddetle tavsiye ederim. Sezonun başındaki tüm tahminlerimin yatmasından sonra gerçekten çok iyi tahminler oldu bu bölümlerde.



Bu bölüme geçersek sonunda Thea kurtuldu. Ama kurtulması çok çok daha kötü şeylere yol açtı bence. Özellikle Malcolm'ün taraf değiştirmesi Damien Darkh'ın gücüne çok büyük bir etki yapacaktır. Oliver'la ilgili her şeyi bildiğini düşünürsek çok büyük bir avantaj Darkh için. Öte yandan Suikastçiler birliğinin dağılmasını ben istemezdim diziye çok değişik bir hava katıyorlardı. Bir bölüm için o kadar çok şey vardı ki bölümde neyden bahsedeceğimi bilmiyorum. Malcolm'u öldürmemesi Oliver'ın kesinlikle hataydı onu herkes biliyor ama öte yandan yeni 2016 model Oliver içinde umut vericiydi. Ama bu kadar büyük bir Damien tehditine karşı kendine bir düşman daha edinmek çok saçma ne olursa olsun.



Bu bölümde olanları genel bir sıralayacak olursak Thea kurtuldu, Nyssa Suikastçiler Birliğini dağıttı, Malcolm'un eli koptu ve tarafını değiştirdi demeyelim de tarafını iyice belli etti, Oliver Felicity evliliği yakın gibi -ama kesinlikle olmayacak o evlilik- ve Felicity'nin babasıyla olan yüzleşmesi. Her türlü duyguya seslenen harika bir bölümdü bence. Hele şu yavaşlayan sezonun tüm enerjisini ve heyeacanını geri getirdi bence.

Burada asıl olay şimdi ne olacak sorusu. Damien eğer William'ı hedef alırsa Oliver neler yapar-yapabilir bilmiyorum. Ben hala Team Arrow'un Damien Darkh'ı yenebilecek güçte olduğunu düşünmüyorum. İşte burada da olaya Oliver'ın adadaki hayatında öğrendiği veya sahip olduğu mistik güçler girecek diye düşünüyorum. Çünkü karşımızda mistik güçleri olan bir kötü varken o adadaki olaylarında mistik güçlerle ilerlemesinin bence başka bir açıklaması olamaz. Oliver'ın hiç bilmediğimiz güçleri ortaya çıkabilir hazır olun. 



Çoğu bölümün sonunda olduğu gibi 4. sezon 1. bölümdeki o mezarlık sahnesi hakkında konuşacağım yine. Teorim her bölüm biraz biraz daha ilerleyip şekilleniyor. Şu anki düşünceme göre Felicity ve Oliver'ın o mezarlık sahnesi sonrasındaki sahnede ayrıldıklarını düşünürsek Felicity William'ı öğrenmiş. Barry zaman yolculuğu yapmadan önce öğrendiğindeki tepkisini düşününce bu mantıklı geliyor kulağa. Peki William mı ölecek o halde derseniz bence hayır. Yine o sahneye göre bu kişi Felicity ve Oliver'ın ortak olarak değer verdikleri birisi olmalı ama yine de daha çok Felicity'e yakın birisi. Dolayısıyla Felicity'nin annesi veya babasının ( iyi bir adama dönüştürürler belki ) olma ihtimali şu günlerde bana biraz daha ağır basmaya başladı. Nereden nereye geldi teori. İlk bölümlerde Felicity mi Thea mı diye tartışıyorduk şimdi kimleri konuşuyoruz. Önümüzdeki bölüm özellikle ada sahneleri efsane olacak. O zaman görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


2 yorum:

  1. arrowun çizgi dizisindede vardı bu konu zaten constaintin verdiği koruma büyüsü var arrow da arrow da damion dark gibi bi takım güçlere sahip oluyor fakat kullanmayı tercih etmiordu çizgi dizide aynı olaylar dönüp durucak finalde arrow damion dark kapışması sıradan bişe olmucak bnm en cok merak ettiğim seneye en büyük düşman kim olucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok fazla çizgi romanlardan yardım almadan dizi üstünden ilerlemeyi tercih ediyorum. Çünkü hakim değilim o serilere. Sayende baya bir spoiler yedim ama çokta tahmin edilmeyecek şeyler değilmiş. Tabi onlara ne kadar uyarlar onu da bilmiyoruz. Seneye ve ondan sonraki yıl çok ilginç olacak bence çünkü Oliver'ın adadaki hikayesi bitecek.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.