29 Şubat 2016 Pazartesi

Hearthstone Standart Mod Ve Wild Mod Nasıl Olacak ? Hearthstone'a Standart Mod Ne Zaman Geliyor ?

Yaklaşık 1 ay önce Hearthstone'da büyük değişiklikler olacağının haberini verdiler. Bende şimdi bu değişiklikleri açıklayıp neler olacak nasıl olacak sorularına cevap vermek istiyorum. Soru cevap şeklinde en verimli ve en kolay tüm sorulara yanıt verebilirim diye düşünüyorum.

1 ) Neden bu standart mod ve wild mod ayrımı geliyor ayrıca bu standart mod filan nedir ??

Biliyorsunuz ki hearthstone'da kart havuzu çok genişledi. Yanlış bilmiyorsam şu an oynanabilen 1000'e yakın kart var. Şu an için sıkıntı değil ama bundan 3 yıl sonra bu sayı 2'ye belki 3'e katlanacak ve o zaman da kartlar arasında dikkat edilemeyen kombolar oluşacak. İşte bunları önlemek için oyunu sürekli belli kart sayısı aralığında tutmak amacıyla standart mod geliyor. Standart mod dediğimiz Basic+classic ve son 2 yıl içinde çıkmış adventure ve packleri kapsıyor. Yani 2014 yılında çıkmış kartlar gidiyor ama oyundan kalkmıyorlar onları istediğin kadar Wild modda oynayabileceksiniz. Orası biraz özgür dünya gibi isteyen istediği kartı istediği zaman oynayabilecek. Ama şu sorun var ki bir süre sonra orada çok değişik kombolar ortaya çıkıp Wild modu çok sıkıcı hale getirecektir. Her yer Patron Warrior gibi çok güçlü ve dengesiz destelerle dolacaktır.

2 ) Rank Play nasıl olacak ?

Rank play hem Standart modda hem de Wild modda olacak. İkisinde de ayrı ayrı legend kasabilirsiniz. Ama geçerli olan mod Standart olacak bundan sonra.



3) Standart mod ve Wild mod ne zaman gelecek ?

Tam tarih belli olmamakla birlikte benim tahminime göre en erken Nisan ortası diye düşünüyorum. Ama bir sürü nerf buff olacağı için o iş uzayabilir daha.

4) Naxxramas kartları dustlanabilecek mi ?

Evet artık adventure kartları dustlanabilecekler. Ayrıca Adventure açmak isteyenler bir süre beklesin şu modlar gelsin o zaman açın. Hatta packlerde bile bence classic pack'i alın sadece.

5) Standart modda hangi kartlar olacak ?

Sürekli değişmekle birlikte bu yıl için ;
  • Basic
  • Classic
  • Blackrock Mountain
  • The Grand Tournament
  • The League of Explorers
  • The Spring 2016 Expansion

Bunlar gözüküyor. Yani yeni Expansion yolda. Naxx ve G&G gideceği için o kartların yerini tutacak karttlar çıkaracaklar.

6 ) Hangi Class'lar nerf yiyecek ??

Basic kartları çok güçlü olan 2 class var bence. Mage ve kesinlikle DRUID. Bu ikisine kesinlikle değişiklikler gelecektir. Ayrıca paladinin temel kartları o kadar kötü ki ona da bir buff gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

7 ) Kart dustlamanın craftlamanın zamanı mı ?

Kesinlikle değil. Bence herkes şu önümüzdeki 1-1,5 ay elindekilerle yetinmeli hiç dokunmamalı o işlere.

Tüm sorulara yanıt verdiğimi düşünüyorum. Başka sorunuz varsa yorum kısmından sorabilirsiniz.

26 Şubat 2016 Cuma

Vikings 4. Sezon 2. Bölüm İncelemesi ( Bu Sezon İyi Başlamadı :(( )

Bu bölümle bağlantılı 4. sezon 1. bölüm incelemesine buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

Yeni sezonu geçen hafta başlayan Vikings'in yeni bölümü yayınlandı. Benim sezon öncesi beklentilerimin çok altında seyir ediyor sezon şu an. Çok bir şey olmadı ama konuşalım biraz.

Geçen sezon özellikle savaş bölümleriyle dizi benim gözümde zirve yapmıştı. Herhalde 40 dakikalık kesintisiz savaş bölümü olan bir dizi yoktur diye tahmin ediyorum. Herneyse işte o yükselişten sonra bu sezon Rollo ve Floki'ye olacakları çok merak ediyordum. Rollo'nun ilk bölüm yaptıklarından sonra keyfi yerindeydi bu bölümde de. Ama nasıl bu kadar kolay sattı bütün ailesini soyunu bilmiyorum. Yapmadığı şey değil biliyorum ama insan hayal kırıklığına uğruyor yine de. Onun dışında Floki kaçtı yakalandı ölüme terkedildi çocuğu öldü, yani Athelstan'ın intikamını alıyorlar o karakterden.



Tüm bunların dışında Vessex macerası bana anlamsız geldi. Daha önceki bölüm neler yapıyordu o kraliçe bir anda ne hale düştü sonra kurtarıldı filan. Bana baya bir saçma geldi. Ayrıca İngilizlerin kendi başlarına bu kadar çok işlenmesi adı Vikings olan bir dizi için bana biraz saçma geliyor. Bu bölümde Lagertha'yı görmedik bile.

Çok konuşulacak bir şey yok bu bölüm hakkında. Hiçbir şey olmadı hiçbir şey değişmedi. Floki'nin çocuğunun ölümünü Ragnar Floki'yi affetmek için kullanacaktır sonraki bölümde büyük ihtimal. İzleyip göreceğiz okuduğunuz için teşekkürler. Takipte kalın.


25 Şubat 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 15. Bölüm İncelemesi ( Bu Nasıl Süper Kahraman Dizisi ??? )

Heyy 4. sezon 16. Bölümün incelemesi yayınlandı. Bundan sonra okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Öncelikle bu bölümle bağlantılı 4. sezon 14. Bölüm incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu haftadan çok beklentiliydim. Kafamdaki sorulara yanıt bulacağımı ve çok hareketli bir bölüm izleyeceğimiz düşüncesindeydim. Ama bence baya baya kötüydü bu bölüm. Özellikle olayların yine bir bölümde hatta 10-15 dakikada çözülmesi beni çok rahatsız ediyor. Ve herkes gibi Felicity'nin tavırları deli etti beni de. Kısa bir özetten sonra bölüme geçelim.



Bu bölümde, daha en başından hatta geçen haftadan işlerin yolunda gitmeyeceğini anlamıştık. William kaçırılmış, Damien gücünün zirvesinde derken Oliver, Vixen'dan yardım istedi. Çocuğunu kurtarmak için Başkanlıktan vazgeçen Oliver en sonunda amacına ulaştı. Ama vermesi gereken çok zor kararlarla başbaşa kaldı ki bence de doğru olanı yaptı. Çünkü öyle bir hayatta bir çocuğa yer olduğuna inanmıyorum. Dig kendinden örnek veriyor ama aralarında Oliver'la olan farklılıkları görmüyor gibi.

En sonunda Felicity'nin Oliver'ı terk etmesi nasıl bir saçmalıktı ben anlamadım anlayan varsa anlatsın. Adamın o kadar derdi var herkes bir yandan saldırıyor bir de Felicity'nin yaptıkları yazık valla. Hatta bir de Laurel babasıyla o konuşmayı filan yaptı ya aha dedim bunlar Oliver-Laurel ikilisini geri getiriyorlar bir de en sonda Felicity terkedince iyice aklıma yattı o düşünceler.



Damien Darkh'ı da sezon başından beri inanılmaz güçlü bir karakter olarak gösterip bu bölümde 5 dakikada harcamalarına da bir anlam veremedim. Şimdi güçleri gitti mi yoksa o tılsım-sembolden daha fazlasına mı sahip bilmiyoruz ama bir şekilde Damien'ı tekrar olaya tüm gücüyle dahil etmeleri gerekiyor.

Adadaki hayatta bir şeyler öğrenicez filan derken bu hafta hiçbir şey olmadı. Yazacak iki kelime bulamadım. Ama Oliver'ı seçilmiş adam yapmaları çok yakındır hatta sanki yaptılar bile.

Toparlayacak olursak beklentilerimin çok altında kalan bir bölüm olsa da aklımızdaki soruları yanıtsız bırakmadılar. Felicity'nin yürüdüğünü bile gördük daha ne olsun. Önümüzdeki bölüm işler mutlaka karışacaktır ama nasıl olacak bekleyip göreceğiz. O bölümün incelemesinde görüşmek üzere takipte kalın.

Sonradan eklemeli dipnot : Ağır spoiler alert !!!! İnternette gezinirken Oliver'la Felicity'nin düğün fotoğraflarını gördüm ileriki bölümlere ait. Olay nasıl yeniden oralara gelecek hiçbir şey anlamadım.


24 Şubat 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 15. Bölüm İncelemesi ( Her şeyi Kurguluyoruz Her Şeyi !! )

Heyy uzun bir aradan sonra 2. sezon 16. bölüm incelemesi de çıktı bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu bölümle bağlantılı 2. sezon 14. bölümün incelemesini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu bölüm bir şeylerin olacağını bekliyordum ama son sahnenin tüm bölümün önüne geçeceğini düşünmemiştim. İşte şimdi her şeyi tüm ihtimalleri kurgulayacağız ama öncelikle bu bölüm hakkında kısa bir özet yapalım.

Bu bölüm Argusun elinden kaçırdığı King Shark'ı yakalamakla geçti. Güzelde oldu uzun zamandır böyle tüm bölüm bir meta insan yakalama çabaları görmüyorduk bla bla bla kimsenin umrunda değil asıl önemli olan yere gelelim.



En son sahnede Jay Garrick görünüşlü birinin Zoom olduğunu öğrendik pekala ama hangi dünyadan kim. Maskeli adam kim, bizim Jay bildiğimiz adam kim-öldü mü, yoksa görsel numaralar var mı vvar işin içinde yoksa başka dünyalar mı ? Hepsinin konuşacağız işte şimdi.


  • İlk olarak bizim Jay'in söylediklerini doğru kabul ederek yola başlayalım. Kendisinin Earth-2'den geldiğini ve güçlerini deneyler sırasında kaybettiğini söyledi. Earth-1'deki kopyasının Hunter Zolomon adında genleri değişmiş birisi olduğunu söyledi.
  • Bu söylenenlere göre 2 seçenek karşımıza çıkıyor. Ya gördüğümüz Jay Garrick'e benzeyen kişi Earth-3 gibi başka bir dünyadan gelmiş ve evine dönebilmek için Barry'nin hızını istiyor ( Evet aynı ilk sezondaki muhabbet ) ya da bizim Jay Garrick Zoom'un ikizi gibi bir şey ama güçleri yok sadece Velocity sayesinde hıza kavuşabiliyor ve bunun için Earth-1'e bir şekilde gitti.
  • Bu teoriler bana çok mantıklı gelmedi. Neden derseniz ben bizim Jay'in sürekli yalan söylemesinden sonra ona güvenmiyorum. Sanki iyi adam o değil diye düşünüyorum sürekli. Ayrıca ilk dediğim gibi olursa önceki sezonun tekrarı gibi olacak ki o da çok saçmalık olur


Ardından o kafesteki adamın Jay Garrick olduğunu düşünelim.
  • Kafesteki adam Jay Garrick ise işler çok çok karışıyor. Bir şekilde Zoom o kafasına taktığı şeyle kopyasını yapabiliyorsa ya da onun gibi gözükmesini sağlıyorsa bizim Jay numaracı kuklanın teki olabilir. Eğer öyle olursa asıl Zoom kim yakın zamanda öğrenemeyiz gibi.
Peki kafesteki adamın Jay'in ismini vermesinden Jay Garrick'in zoom olduğundan emin olursak
  • Bu sefer de elimizde iki dünya ama birbiri gibi görünen 3 insan oluyor. Yine ikiz muhabbetine dönüyoruz ki o da çok saçma oluyor. Ama şu var eğer Earth-1'de gördüğümüz Hunter Zolomon ( Hunter Zolomon'un hikayesine uymasa bile ) Zoom ise bu teori belki biraz mantıklı olabilir ama bu da çok beklenilen bir şey. 
  • Ayrıca Harry Zoom'u kendisinin yarattığını söylemişti dolayısıyla Earth-3 muhabbeti de çok saçma bir hal alıyor.

Ayrıca Harry ve Jay Garrick birbirlerinin kim olduklarını Earth-2'den biliyorlar. Dolayısıyla Jay Garrick'in kötü olma olasılığı yok gibi bir şey. Peki gördüklerimiz neydi o zaman. İşte orasını kimse bilmiyor. Jay yalanlar söylüyor, kendisinden 3 tane oluyor ne bileyim Jay'in ismini duyunca deliren manyak maskeli bir adam avr derken her şey birbirine girdi. Ve sağlam bir teori oluşturamadım bile. Ama umarım Hunter Zolomon Zoom çıkmaz çünkü çok basite kaçılmış olur öyle olursa. Kesinlikle daha fazla zamana ihtiyacım var benim her şeyi anlayabilmem için. 22 Martta görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın. 



19 Şubat 2016 Cuma

Vikings 4. Sezon 1. Bölüm İncelemesi ( Rollo, Ragnar Senden İntikamımızı Alacak !! )

Vikings 4. Sezon 2. Bölüm incelemesi çıktı bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Vikings'in 4. sezonu sonunda başladı. Bende işte şimdi Viking 4. Sezon 1. bölüm incelemesiyle karşınızdayım. Öyle efsane hızlı bir başlangıç olmadı ama merak edilen sorular yanıtını buldu. Önceki sezon nerede bırakmıştık şimdi neredeyiz konuşmaya başlayalım.



3. sezon Paris'in fethi veya yağma başarısının anlatımıyla geçmiş, en sonunda Ragnar hasta olarak Kathegat'ta döndü ama Rollo ve bir grup savaşçı  sonraki akınlar için hazırlanmak sebebiyle Paris'te kalmıştı. 3. sezon son sahnede ise Ragnar Floki'ye Athelstan'ı öldürdüğünü bildiğini söylemişti. 4. sezon tüm bunların sonuçlarının ne olduğunu ve dizinin bu sezonunun akışının nasıl olacağını göstermek amacıyla yapılmış bir bölümdü bence. İsterseniz olayları tek tek ele alarak inceleyelim.



Rollo her zaman olduğu gibi kardeşine anında ihanet etti. Herhalde kimse şaşırmamıştır. 2. sezonda gerçekten şaşırmıştım ama bu sefer nedense herkes bekliyordu sanki böyle bir şeyi. Hatta Ragnar bile öyle emin ki onu orda bırakmanın hata olduğundan Björn'e açık açık söyledi bunu. Tamam Rollo hadi kardeşini kıskanıyorsun orasını biliyoruz da neden kendi insanlarını öldürtüyorsun. Rollo karakteri hep muhteşem savaşçı ama salak, düzenbaz bir karakter olarak gösteriliyor. Ki şunu da söyleyeyim bence bu sefer Ragnar'ın intikamı çok acı olacak hatta şöyle söyleyeyim eğer gidişat böyle olursa Ragnar, Rollo'ya sefer bile düzenleyebilir. Abi kardeş yesinler dursunlar birbirlerini biz diğer başlıklara geçelim.

Ben Ragnar'ın Floki'yi öldürmeyi düşündüğünü hiçbir zaman düşünmedim. O ikisi arasında çok inanılmaz bir dostluk var ki Athelstan ve Ragnar arasındaki kadar büyük bence. Ama Björn'ün yaptığından sonra Ragnar'ın Floki'yi kurtarmaya gücü yeter mi yetse bile kurtarır mı bence soru işareti. Şahsi fikrim Floki'nin dizide kalacağı yönünde. Ne şekilde olur orasını bilemem.



Bence bu bölümün en şaşırtıcı tarafı Kalf'ın Lagertha için yaptıklarıydı. O ikisi arasında aşırı manyak bir ilişki var kimsenin çözemediği. Kadın diyor seni öldürecem oda diyor ben senin hayatını kurtarıcam. En azından dizide gördüğümüz Vikingler oldukça garip insanlar orası kesin.

Aslaug Ragnar ilişkisi ayrı bir garip zaten. Aslaug'da Ragnar'dan sonra başa mı geçmek istiyor yoksa başka öngörüleri mi var bilmiyorum ama zaten Lagertha'dan sonra sen kimsin tavrı takınıyor ona Ragnar'da.

Özetle inanılmaz bir başlangıç olmasa bile sonraki bölümler için heyecanlandırıcıydı. Rollo eğer kendini Fransız'lara kabul ettirebilirse işler çok ilginçleşebilir. İleride görücez hafftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Fotoğraflar baya kaliteli bilgisayarınıza kaydetmenizde fayda var.


18 Şubat 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 14. Bölüm İncelemesi ( William ?? Haftaya Her Şey Yeniden Başlıyor !! )

Heyyy Arrow 4. Sezon 15. bölüm incelemesi çıktı bile bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Okumadıysanız bu bölümle bağlantılı 4. sezon 13. bölüm incelemesini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Arrow'un 4. sezon 14. bölüm incelemesiyle karşınızdayım. Bu bölüm aksiyon açısından dolu olsa da asıl bence önümüzdeki bölümler için çok şey vaadeden görüntüsü daha güzeldi. Sonunda Damien Darkh etrafında yoğunlaşmaya başladık. Adada da olaylar mistik güçlere doğru ilerliyor. Bu sezon sonunda Oliver'ın mistik güçlerle dolu bir adam olduğunu öğreneceğiz gibi geliyor. İsterseniz kısaca bu bölüm neler oldu onlara bakalım.



Bu bölüm bina patlatma yetenekli HIVE ajanları ve Damien Darkh ilişkisi konu olarak seçilmiş. İlk olaran Quinten Lance'e yapılan saldırı ardından etkinlik binasına yapılan saldırılarla ve bol bol aksiyon sahneleriyle eğlenceli bir bölümdü. Hatta dövüş sahnelerinde farklı hareketler filan inandırıcılık açısından güzel olmuştu. Onun dışında Oliver'ın motorla uçtuğu sahne baya iyiydi. Asıl şu belediye başkanlığı konusunda bir kaç şey söylemek istiyorum. Bence Oliver bir şekilde bu başkanlık olayından ya vazgeçecek ya da kazanamayacak. Hatta buradan ilerleyerek önümüzdeki 4-5 bölüm içerisinde bir dibe vuruş görebileceğimizi bile düşünüyorum.

William konusuna gelirsek çok çeşitli etkileri olacağı bir gerçek. İlk olarak Felicity Oliver ilişkisini nasıl etkileyecek sorusu var aklımızda. Özellikle bu bölümde Felicity ve annesinin konuşma sahneleri sanki tüm bunlara bir gönderme gibiydi. Onun dışında Oliver ve Damien Darkh arasındaki savaşın şiddetini ve hızını arttıracağı kesin. Oliver'ı önümüzdeki bölüm çok ama çok zor anlar bekliyor.



İncelemelerde çok fazla bahsetmediğim bir kısım  var o da Olie'nin adadaki hayatı. Geçen incelememde söylediğim gibi ada hep şimdiki hayattaki yeteneklerin nasıl kazanıldığını anlatan yan bilgilendirme sahneleri gibi oluyor. Orda birisiyle tanışıyor hop hemen günümüzde o kişiye işi düşüyor gibi gibi. Ama bu sefer adadaki gelişmeler de merak uyandırıcı. Şu mistik veya ruhani ya da ilahi her ne derseniz artık çok ilgimi çekti. Özellikle buradan edinilen bilgilerin Damien Darkh'ı yenmede kilit rol oynayacağı düşüncesindeyim.

Lafı çok dolandırmaya gerek yok haftaya bombalar birer birer patlayacak. Nedense en merak ettiğim kısım Felicity'nin tekrar yürüyüp yürüyemeyeceği ve William'ı öğrendiğindeki tepkisi. Beklemekten başka çaremiz yok. Haftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


17 Şubat 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 14. Bölüm İncelemesi ( Gazla Çalışan Süper Kahraman Yapmış Adamlar )

--- 2.Sezon 15. Bölüm incelemesi çıktı bile bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlk olarak bu bölümle bağlantılı 2. sezon 13. Bölüm incelememi okumadıysanız buraya tıklayarak ona gidebilirsiniz.

Her zaman dediğim gibi gazla çalışan süper kahramanımız Flash'ın 2. sezon 14. bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Beklentilerimin çok altında bir bölüm olduğunu söylemem gerekiyor. Çok çok basit halloldu her şey çünkü. Ben daha karmaşık ve komplike şeyler bekliyordum bu bölümden. İsterseniz bölüm hakkında konuşmaya başlayalım.

Bu bölümdeki meta insan çok dandikti bence. Zaten dizide artık meta insanların sadece konuyu genişletmek için kullanıldığını düşündüğümü söylemiştim. Aynı o şekilde devam ediyor. Sadece 40 dakikayı doldurmak için ekleniyorlarmış gibi hislere kapılıyorum. Geçen sezon Captain Cold vardı şimdi kimler var. Yine de Jay'in hızını kazanabilecek olabilme ihtimalini görmemiz açısından faydalıydı ta ki son sahneye kadar.



Onun dışında Earth 2'den kaçışlarının Jay'in yardımıyla olacağını düşünmüştüm ben ama Killer Frost'u kullanmayı tercih etmiş senaristler o da bir seçenek tabi ki. Ama asıl sorun olayın çok kolay çözülmesi. Cisco Killer Frost'la iki konuşuyor hemen kararını değiştiriyor. Barry Barry'le konuşup yapamadığını yaptırıyor. Aslına bakarsanız tam bir süper kahraman dizisi-filmi muhabbetleri ama farklı olmasını isterdim ben. Bir de en sonda Jay'in kaçırılması çok zorlama olmuştu. Ne işin var senin orda daha delik kapanmamış duruyosun. İlk gördüğüm saniye anladım öyle bir şey olacağını. Bana çok zorlama olmuş gibi geldi bölümün sonunu merak uyandırıcı bir şekilde bitirmeliyiz o zaman napalım deyip bişey bulamayıp en sonunda bunda karar kılmışlar gibi.



Yine de bu bölümde hoşuma giden şey şu kafeste tutulan yeni bilinmeyen adam. Jay Garrick'in ismini verdi ama o hayatta deyince çıldırdı. Jay hakkında o kadar az şey biliyoruz ve bildiklerimizin çoğu da yalan veya yanlış çıktığı için teori üretmek çok zor. Bir de bölümün sonunda Jay Zoom tarafından kaçırılınca sanki her şeyin çıkış noktası o adam ile Jay arasındaki ilişkiyi bulmak olacakmış gibi geliyor. Önümüzdeki bölümlerde Earth 2'yi ve Zoom'un göreceğimize eminim. Bizimkiler Jay'i kurtarmak için bir şeyler yapacaklardır. Ama benim asıl merak ettiğim o gizli adam kim. İşte tüm bunlar için haftayı beklememiz gerekiyor. O bölümde görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Iris'in yeni editörünü oynayan oyuncunun dizisini izliyordum ben ama iptal edildi. Yine de 10 bölümünü izlemek isteyenler için dizisinin incelemesine gitmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.



11 Şubat 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 13. Bölümün Ardından ( Korkularımın Vücut Bulmuş Hali : Malcolm Merlyn )

4. sezon 14. bölümün incelemesi çıktı bile bundan sonra ona geçmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu hafta DC dizileri rüzgar gibi esiyor. Dünkü iyi The Flash bölümünden sonra efsane bir Arrow bölümü geldi ki kimse böyle bir şeyi beklemiyordu herhalde. Bu bölüme geçmeden önce dizinin ilerleyişiyle -özellikle Malcolm hakkında- ilgili yaptığım nokta tespitleri içeren Arrow 10. ve 11. bölüm incelemesi ve Arrow 12. bölüm incelemesi 'ni okumanıza şiddetle tavsiye ederim. Sezonun başındaki tüm tahminlerimin yatmasından sonra gerçekten çok iyi tahminler oldu bu bölümlerde.



Bu bölüme geçersek sonunda Thea kurtuldu. Ama kurtulması çok çok daha kötü şeylere yol açtı bence. Özellikle Malcolm'ün taraf değiştirmesi Damien Darkh'ın gücüne çok büyük bir etki yapacaktır. Oliver'la ilgili her şeyi bildiğini düşünürsek çok büyük bir avantaj Darkh için. Öte yandan Suikastçiler birliğinin dağılmasını ben istemezdim diziye çok değişik bir hava katıyorlardı. Bir bölüm için o kadar çok şey vardı ki bölümde neyden bahsedeceğimi bilmiyorum. Malcolm'u öldürmemesi Oliver'ın kesinlikle hataydı onu herkes biliyor ama öte yandan yeni 2016 model Oliver içinde umut vericiydi. Ama bu kadar büyük bir Damien tehditine karşı kendine bir düşman daha edinmek çok saçma ne olursa olsun.



Bu bölümde olanları genel bir sıralayacak olursak Thea kurtuldu, Nyssa Suikastçiler Birliğini dağıttı, Malcolm'un eli koptu ve tarafını değiştirdi demeyelim de tarafını iyice belli etti, Oliver Felicity evliliği yakın gibi -ama kesinlikle olmayacak o evlilik- ve Felicity'nin babasıyla olan yüzleşmesi. Her türlü duyguya seslenen harika bir bölümdü bence. Hele şu yavaşlayan sezonun tüm enerjisini ve heyeacanını geri getirdi bence.

Burada asıl olay şimdi ne olacak sorusu. Damien eğer William'ı hedef alırsa Oliver neler yapar-yapabilir bilmiyorum. Ben hala Team Arrow'un Damien Darkh'ı yenebilecek güçte olduğunu düşünmüyorum. İşte burada da olaya Oliver'ın adadaki hayatında öğrendiği veya sahip olduğu mistik güçler girecek diye düşünüyorum. Çünkü karşımızda mistik güçleri olan bir kötü varken o adadaki olaylarında mistik güçlerle ilerlemesinin bence başka bir açıklaması olamaz. Oliver'ın hiç bilmediğimiz güçleri ortaya çıkabilir hazır olun. 



Çoğu bölümün sonunda olduğu gibi 4. sezon 1. bölümdeki o mezarlık sahnesi hakkında konuşacağım yine. Teorim her bölüm biraz biraz daha ilerleyip şekilleniyor. Şu anki düşünceme göre Felicity ve Oliver'ın o mezarlık sahnesi sonrasındaki sahnede ayrıldıklarını düşünürsek Felicity William'ı öğrenmiş. Barry zaman yolculuğu yapmadan önce öğrendiğindeki tepkisini düşününce bu mantıklı geliyor kulağa. Peki William mı ölecek o halde derseniz bence hayır. Yine o sahneye göre bu kişi Felicity ve Oliver'ın ortak olarak değer verdikleri birisi olmalı ama yine de daha çok Felicity'e yakın birisi. Dolayısıyla Felicity'nin annesi veya babasının ( iyi bir adama dönüştürürler belki ) olma ihtimali şu günlerde bana biraz daha ağır basmaya başladı. Nereden nereye geldi teori. İlk bölümlerde Felicity mi Thea mı diye tartışıyorduk şimdi kimleri konuşuyoruz. Önümüzdeki bölüm özellikle ada sahneleri efsane olacak. O zaman görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


10 Şubat 2016 Çarşamba

Gevaudan Canavarı Sizce Kim ?? ( Yarışma )

Teen Wolf izleyenler arasında bir yarışma yapmaya karar verdim. Yaratığın kim olduğunu tahmin etme yarışması çok güzel ve keyifli olabilir bence. Herkes yorum kısmında kim olduğu tahminini yazıp katılabilir. Ödül olarak bir şey belirlemedim ama diziyle alakalı bir şey olur kesinlikle. Aynı cevap verenler olursa diye herkes kısa bir teori şeklinde yazarsa en isabetli olanı seçip ödülü verebiliriz.

İlk tahmin benden : Bence The Beast Donovan Donati. Yani şu Stiles'ın öldürdüğü çocuk. Hem cesedi bulunamadı hem de ortaya çıkmayan tek chimera o.

Ben bilirsem kendime alırım hediyeyi artık.




The Flash 2. Sezon 13. Bölümün Ardından ( Zoom, Killer Frost, The Flash, Jay ?? )

2. Sezon 14. Bölümün incelemesi çıktı bile bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Geçen bölümde çok kötü şeyler olacak demiştim. Düşüncelerimden de kötüsü oldu. Efsane bir bölümdü ama işler çok çok kötüye gidiyor. İşte şimdi The Flash 2. sezon 13. bölümün incelemesiyle karşınızdayım.



Başlamadan önce 2. sezon 12. bölümün incelemesini buradan okumanızı öneririm. Sezonun en hareketli bölümlerinden birisiydi. Önceki bölümün incelemesinde Earth 2'ye gitmenin delilik olduğundan ve çok hatalı olduğundan bahsetmiştim. Ki bu bölümde genel beklentileri karşılayarak işleri olabilecek en kötü duruma getirdi. Elimizdekilere genel olarak bir bakarsak Earth 1'de depremci manyağın teki ortalığı mahvediyor, Jay'in hızını kaybettiği gerçeğine daha kötüleri de ekleniyor, Earth 1'e dönüş yolu kapalı, Earth 2'de Joe öldü, Cisco, Caitlyn ve Ronnie'nin ikizleri manyak çıktı ve en en kötüsü Barry Zoom'un eline geçti. Daha kötü ne olabilirdi bir bölümde bilmiyorum.



Tüm bunların nasıl çözüleceğinden bahsetmeden önce Earth 2'deki Barry'nin annesiyle konuşma sahnesi çok üzücüydü. Iris ile evli olmaları filan Joe'nun şarkıcı olması, Caitlyn ve Cisco'nun kötü ikizleri ne bileyim bana çok daha güzel geldi. Tabi her şey mahvolmadan önce.

Peki bizimkiler nasıl kurtulacaklar oradan herkesin aklında bu soru. Bana göre sadece Earth 2'daki ekiple Zoom gibi bir tehditten kurtulmaları çok zor. Burada da bu bölümde karşımıza çıkan Jay'in gücünü geri kazanma muhabbeti karşımıza çıkacak. En azından Barry'nin oradan çıkmasını sağlamanın tek yolu olarak Jay'i görüyorum ben. Önümüzdeki bölüm Caitlyn'nin yapacaklarının çok kritik olacağına inanıyorum.



Toparlayacak olursam her şey çok kötü durumda olsa da bence önümüzdeki bölüm bizimkiler kurtulacaklar Zoom'u yenecekler demiyorum onun daha zamanı var ama en azından bize Zoom'un yenilebilir olacağını gösterecek bir bölüm olacak orası kesin. Önümüzdeki bölüm kesinlikle ve kesinlikle efsane olacak nasıl bekleyeceğiz yine bir hatayı bilmiyorum. O zamana kadar yeni bir şeyler öğrenebilirsem bu yazıya eklerim. Haftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Sonradan eklemeli dipnot : Sarışın Caitlyn çok iyi değil mi sizce de ??


4 Şubat 2016 Perşembe

Moriarty Öldü Mü ? Şimdi Ne Olacak ?

Sherlock'un 2016 noel bölümünden sonra insanların kafasında bu soru hala netleşemedi. Ben çok şaşırdım çünkü her şey o kadar açık ve net olarak karşımızda ki. Yine de tam olarak kafasında olayları netleştiremeyenler için bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.

Sonda söylenmesi gerekeni ilk olarak söylüyorum Moriarty öldü. Kesin olarak öldü. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Hatta bu noel bölümün tüm konusu Moriarty'nin öldüğünün kesin ispatıydı. Ama daha fazlası var işte o kısmı konuşmaya başlayalım şimdi.

Bu noel bölümünün tamamen Moriarty'nin öldüğünü kanıtlamak için çekildiğini söylemiştim. Hatırlarsanız Moriarty çatıda intihar ettiğinde onun ölmediğini savunanlar bir çok teori ortaya atmışlardı. Bunların bir kısmının 3. sezon içinde şaka yollu olarak reddedildiğini görmüştük. Bu noel bölümünde ise en çok konuşulan teoriler birar birer açıklanıp yanlış oldukları ortaya çıktı.

1. teori çatıda ölenin Moriarty'nin ikizi olduğu iddasıydı ki bunu daha bölümün başında Gelin olayında Sherlock ne dedi bize ? Cevap asla ikiz olmaz bu çok önemli bir cümle. Yani burada bize cevabın asla ikiz olmadığı mesajını verdi sevgili senaristimiz Moffat.

2. teoride kafasına sıkmasına rağmen ölmediğini söyleyenlerdi ki buna yanıtı yine Gelin örneğinde verdiler. Bir insanın kafasına sıkarmış gibi yapıp ölmemesi için nasıl bir düzenek kurulması gerektiğini açıkladılar. Ama çatıda Sherlock ve Moriarty yalnızdılar. Dolayısıyla bu teori de yalanlandı bize Gelin örneği üzerinden.



Peki Moriarty yok mu artık diye sorarsanız onun cevabı da yine bu bölümde gizli. Moriarty Sherlock'a ne dedi ? Kendisinin bir virüs olduğunu söyledi. Çokta haklı Moriarty bir virüs. Sisteme girmiş ve bir daha atılamayacak bir virüs. Peki Gelin hikayesinde neyi öğrendik. Fikirler evet fikirler. O fikirler bir kez oluştuğu zaman asla yok olmazlar. Sahipleri yok olsa bile onu devam ettirecek birileri elbet bulunur. Aradaki benzerliği görüyor musunuz ? Virüsler ve fikirler. İkisi de aynı şeyi temsil ediyor aslında. Yani Moriarty vücuden bedenen kesinlikle öldü ama fikirleri yaptıkları bir virüs gibi akıllara işlendi ve onun yaptıklarını devam ettirecek birileri elbet olacak.

İşte bu bakımdan baktığınızda her şeyi anlamış oalcaksınız. Moriarty öldü ama akıllardaki Moriarty ilelebet yaşayacak bundan kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki bölümlerde Moriarty'i hayallerde görmeye devam edeceğimizi de düşünüyorum ben ama gerçek hayatta Moriarty kesinlikle öldü.

Umarım kafasında soru işareti kalanlar için açıklayıcı bir yazı olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


Arrow 4. Sezon 12. Bölümün Ardından ( Malcolm Geliyor Demiştim Ben )

Ana konudan uzak ama gelecekle ilgili güzel vaatleri içinde bulunduran Arrow'un 4. sezon 12. bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Önceki bölümün incelemesinde Malcolm'un gözükmediğinden bahsedip geri dönmesinden korktuğumdan bashetmiştim ( Önceki bölümün incelemsine gitmek için buraya tıklayabilirsiniz ). Döndü ama bu sefer babalık rolü için döndü ta ki bölüm sonuna dek. Malcolm Oliver ilişkisi iyi olamazdı olmayacak gibi gözüküyor. İsterseniz kısaca bir konulara göz atalım.

İlk olarak Felicity hakkındaki şeylerden konuşmak istiyorum. Bu bölümdeki ' Hesap Makinesi ' nin babası olduğunu her izleyen düşünmüştür zaten. Ama gerçekten babası olduğunu duyunca şaşırdım ben. Ayrıca bu haber Damien Darkh'ın Felicity'nin babası olduğu dedikodularını da boşa çıkardığını söylemekten mutluluk duyuyorum. İlk duyduğumdan beri olması zor bir ihtimal gibi gelmişti bana. Senaristler de benim gibi düşünüyor olsa gerek bunu ortadan kaldırdılar. İşin daha da ilginci Felicity'nin babasının kötü adam olması. Hatta şunu farkettim dizide babası iyi biri olan kimse yok. Laurel'inki en iyisi gibi gözüküyor ama onunda manyaklıklarını biliyoruz diğerlerine kısaca bakacak olursak Oliver'ınki eşini aldatan yaşadığı şehre ve kişilere kötülükler yapan biri, Thea'nınki tam manyak bahsetmeye gerek yok, Felicity'ninkini gördük bu bölümde. Çok ilginç geldi bana bu kadar çok kötü babaya bir dizide rastlamak. Ayrıca ölmüş olabilecek kişiler listesine Felicity'nin babası da en üstten giriş yaptı benim gözümde o kısım çok acayip karıştı.



Roy'un dönüşü geçiciymiş ona üzüldüm ama sanki o Thea'yla olan son sahnede bir tepkileri ölçme gibi niyetleri varmış gibi geldi bana. Belki birkaç bölüm daha olabilir ama daha fazlası olacağını düşünmüyorum. Yine de Arsenal'ı özlemişiz. Takımın o ufak halini daha çok sevdiğimi söylemem gerek.

Damien Darkh'ın karısının başkanlığa aday olması bana olaylara yeni pencereler açmak için eklenmiş yeni bir olay olduğunu düşündürttü. Damien'e ulaşmak için bir adam hem de konuyu genişletmek ve geliştirmek için güzel bir yöntem.



Gelelim Nyssa'nın Thea'yı iyileştirmek için Oliver'dan Malcolm'u öldürmesini istemesine. Oliver'la Malcolm'ün arası özellikle geçen sezondan beri çok kötü değil. Hatta bu bölümde de baya bir birbirlerine destek olduklarını gördük. Tabiki tüm bunların ardından olayları karıştıracak bir şeylerin olması çok doğal. Oliver kız kardeşinin yaşaması için kız kardeşinin babasını öldürür mü sorusuna benim cevabım hayır olacaktır. Özellikle bu bölümde verilen mesajlardan sonra hemen evet diye kabul edeceğini düşünmüyorum. Yani işlerin daha kötüye gitmesi gerekiyor. Peki Malcolm kızı için kendi hayatından ferragat eder mi ? Ondan da pek emin değilim her ne kadar kızını çok sevdiğini bilsekte kızının başına neler açtığını da biliyoruz. Dolayısıyla olaylar nasıl ilerleyecek çok bir fikrim yok bir bakıma senaristler planlarına göre olasılıklardan birini seçecekler. Önümüzdeki bölüm çok ilginç şeylere sahne olabilir. Felicity ve babasının arasında yaşanacaklar, Oliver-Malcolm arasında yaşanacaklar ve üstüne bir de Damien Darkh'ın geri dönüşü yaşanırsa efsane bir bölüm olabilir. O bölümün incelemesinde görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


3 Şubat 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 12. Bölümün Ardından ( Bekle Bizi Earth 2 )

The Flash 2. Sezon 13. Bölüm incelemesi çıktı bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

The Flash'ın 2. sezonunun 12. bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Beklentilerimin çok çok altında bir bölüm olduğunu üzülerek söylemek istiyorum. Özellikle bu sezona o kadar hızlı başladıktan sonra dizinin temposunun bu kadar düşmesi üzdü beni. Aynı şey Arrow içinde geçerli iki dizi de aşırı yavaşladı. Yeni başlayan Legends of Tomorrow'da beni çok mutlu etmedi açıkçası. Doctor Who havasından bir çıkaramadım o diziyi. DW o kadar çok yer etmiş ki beyinlerde benzeri bir şey olduğu anda hemen onunla kıyaslayası geliyor insanın. Anlayacağınız derliyim DC dizilerinde bu ara.

Bu bölümün konusu Zift çukuru meta insanı, West ailesinin bir araya gelme çabası ve belki bölümdeki en önemli şey olan Harry'nin Barry'e ihanetini daha fazla sürdürememesi. Ziftli olan meta insanı sevmedim ben açıkçası. Meta insanlar eskisi gibi değiller, şöyle söyleyeyim ya da eskiden bir meta insan için ne uğraşlar sarediliyordu şimdi iki bombayı atıyor üstüne oldu bitti. Sanki ana hikayedeki boşlukları doldurmakmış amaçları gibi geldi özellikle bu bölümdeki o sahneler. İlk sezondaki manyakları özlüyor insan ister istemez. Mesela Legends of Tomorrow'daki Captain Cold. Efsaneydi karakter yan diziye gönderip bence batırdılar ki o diziyi de kurtaran tek kişi o yine de.



West ailesinin bir araya gelmesiyle ilgili çok bir şey düşünmüyorum. En azında bize olay çıkacak bir şeyler yok o cephede şimdilik. Yine de Wally karakterini güzel bir gelecek bekliyor. Oynayan oyuncuya da hemen ısındım ben güzel olacak o tarata işler yani.

Gelelim bizimkilerin Earth 2'ya gitme kararı almalarına. Siz salak mısınız diye bağırmak istiyorum ama olmuyor. Abi adam ( Zoom ) mahvetti seni daha 3-4 bölüm önce, üstüne yetmedi gücünü çaldırdın bu ne cesaret adama karşı saldırıya geçiyorsunuz. Bir de sürekli güçsüz olduğunu söylüyor Barry eee o zaman ne işin var senin orda. Yani anlayacağınız önümüzdeki bölümü izlemek istemiyorum. Bence çok kötü şeyler olacak ne kadar kötü olacağını bilmiyorum ama kötü olacak. Bu hafta konuşacak çok bir malzeme de çıkmadı ne yalan söyliyeyim biraz uykum da var. Öyle klasik hafif isyanlarımla geçiştirelim bu bölümü diyorum. Sonraki bölümün incelemesinde ( umarım herkes sağ olur ) görüşmek üzere. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Legends of Tomorrow'a başlamayı düşünenler bir şans versin yinede. Belki seversiniz belli mi olur.
Dipnot2 : Patty gitti tamamen galiba, üzdü.

Önceki bölümün incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

2 Şubat 2016 Salı

Roy Geri Dönüyor !!

Roy'un geri döneceği 12. bölümün fragmanı yayınlandı. Kalıcı olarak mı geliyor yoksa bir bölümlük mü onu bilmiyorum ama ekip tamamlandı işte.