31 Mart 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 17. Bölüm İncelemesi ( Lay Down Biatch !! )

Arrow'un 4. sezon 17. bölüm incelemesiyle her zamanki gibi karşınızdayım. Benim için ayrı güzel bir bölüm oldu çünkü The Walking Dead'te en sevdiğim karakterlerden biri olan Beth'i Brie Larvan olarak Flash'tan sonra Arrow'da da görmek inanılmazdı. Söylemeden geçemeyeceğim Emily Kinney'in 20 gösterdiğine bakmayın bildiğim kadarıyla 30-31 yaşlarında. Umarım birkaç kez daha görürüz onu dizide diyerek Arrow'a geçelim.

Ben bu sezon Arrow'un gidişatı beğenmediğimi hep dile getirdim. Özellikle sezona o kadar hızlı başladıktan sonra ben bölümleri nasıl bekleyeceğimizi düşünüyordum. Onun yerine -arada güzel bölümler olmasına rağmen- genellikle yavaş-duygusal sahneler içeren ve asıl önemlisi temel konudan çok fazla sapan bölümler izletti bize. Birisi ölecek diye bekliyoruz tüm sezondur sanki her şey onun gölgesi altında kalıyormuş gibi hissediyorum. Daha ilk bölümden o sahneyi göstermeleri bu sezonu biraz zayıflatmış olabilir.



Bu bölüme gelecek olursan Beth pardon Brie Larvan hapisten kaçıyor -aynısı TWD'te de olmuştu ilginç- ve Felicity'nin yürümesini sağlayan çipin prototipini eline geçirmek için Felicity'nin peşine düşüyor. Felicity'nin ekiptenn ayrılmasından sonra o boş kalan kısma Curtis BU BÖLÜMLÜK geçti. İşte Team Arrow klasik muhabbetler bir bölümde her şeyi toparladı bla bla bla.

İlk olarak Curtis'le ilgili konuşmak istiyorum. Bana kalırsa Felicity'nin yerine geçmeyecek Curtis. Çünkü tüm sahnelerde sanki bize bu hayata uygun olmadığını belirtir gibi konuştu. Hele en sonunda partneriyle konuşmaları çok açıkça bunu gözler önüne serdi. O yüzden Felicity'nin geri dönmesini isteyenler için umut var sonraki bölümlerde.

Tabi bir de büyük kötümüz Damien Darkh var. Adam her şeyi kontrol edebiliyorken bir anda hapise düştü bir şeyler oldu derken en sonunda tekrar yükselişe geçti. Yine de ben Damien Darkh'ın o ilk baştaki karizmasının yok olduğunu hissettim sanki. Ama iyi haberlerim var çok beklememize gerek kalmadan Damien'la ilgili çok önemli şeylerin olacağı bir bölüm izleyeceğiz. Tabiki o bölümün başrolünde de en en büyük kötümüz Malcolm Merlyn var.



Andy konusunda konuşmak istiyorum ama ne diyeceğimi bilmiyorum. İlk başta iyiydi sonra kötü oldu öldü ondan sonra tekrar iyi oldu derken adamı yine dark side'a çektiler. Buradan sonra artık yüzde 90 ölecek başka çıkar yolu yok. Kötü olan konu ise Andy'nin Team Arrow hakkında her şeyi biliyor olması. Damien Darkh'ın elini çok kuvvetlendiriyor bu olacaklar.

Aksiyonu bol konusu kısır ama beklenti yaratması yeterli bir bölüm izledik. Arrow'da da sezonun sonlarına yaklaşıyor biraz daha çıtayı yükseltmeleri gerektiğini düşünenlerdenim ben. Laurel bu bölümde biraz daha sempatikti, belki Felicity'in tamamen devreden çıkarıp yine Laurel'e ağırlık verebilirler bilemiyorum. Haftaya bir hapishaneden kaçış bölümüyle karşılaşacağız. Her zaman keyifli olmuştur bu tarz bölümler eminim ki bizimkiler iyi iş çıkaracaklardır. Haftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


30 Mart 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 17. Bölüm İncelemesi ( Flash Back !! )

The Flash 2. sezon 17. bölüm incelemesiyle karşınızdayım. Her şeyiyle çok çok güzel bir bölümdü. İzlemek için ancak zaman bulabildim o yüzden çok geç oldu ama içerikle kendimi affettireceğimi düşünüyorum. Çok fazla bölüm isimlerimden bahsetmem ilgimi de çekmez lakin bu bölümün ismi Flash Back çok cuk oturmuş. Hem kelime oyunu yapıp hem de tüm bölümü özetlemişler. Bildiğiniz gibi Flashback kelimesi geriye dönüş hatta günlük kullanımda geçmişten kesit gibi kullanılıyor. Flash'ın geçmişe gittiği bir bölümde içinde Flash geçen bir isim bulmaları baya baya iyi olmuş.



Bölüm hakkından konuşmaya bu bölümden değil nasıl buraya geldiğimizden başlayacağım. İlk sezonu hatırlarsanız - biz de yapalım bir Flashback - Barry'e güçlerini kazandıran adam düşmanı çıkmıştı. Ardından bu sezon da daha tam netleşmese bile şu an için Barry'i güçlendirmeye ve onu hızlandırmaya çalışan adam yine düşmanı çıktı. Tüm bunların ardından bu bölüme geldiğimizde Barry'nin ne yapacağını merak ediyorduk hepimiz. Ki o da merağımızı boşa çıkartmayarak hızını arttırmaya çalıştı. Ve en sonunda geçmişe gidip her şeyi başlatan adamdan nasıl hızlanılacağını öğrenmeye karar verdi. Bana da ilk duyduğumda çok saçma bir fikir gibi gelmişti ama bölümü izleyince Barry'i yavana atmamamız gerektiğini fark ettim. Her ne kadar introda söylediği gibi yaşayan en hızlı adam olmasa bile çok farklı yetenekleri var Barry'nin ve onları uyguladığında ekibiyle birlikte en iyisi oluyor.

Şimdi yalan söyleyemeyeceğim Kötü Harrison Wells'i özlemişim çok fena. O kadar güzel kurgulanmış bir karakter ki hem her şeye hakim birisi hem de hiçbir gücü yok aslına bakarsanız. Hem en güçlü hem de en güçsüz. Reverse Flash olması sebebiyle asla diziden tamamen çıkamayacak olmasına çok seviniyorum.



Bölümün duygusal anları da çok duygusaldı. Bu geriye dönüş bölümleri her zaman için güzel olur zaten ama bir yandan da dizide kaybettiklerimizi bize gösterdiği için hüzün katsayısı da yüksektir. Eddie'yi ilk sezonda Iris'le Barry'nin arasına giriyor diye çok sevmezdim ama son bölüm yaptığı hareketler filan derken sevdirmiş kendisini izleyicilere fark ettirmeden. Bir an keşke ölmeseydi dediğim oldu.

Onun dışında bir türlü anlam veremediğim bir diyalog geçti Cisco ile Barry arasında. Barry Cisco'ya Hartley Ronnie'nin nerede olduğunu biliyor dedi. Ya geçen sezondan hatırlamadığım bir şeyler var ya da bu geleceği etkileyecek bir şeyler olacak. Açıklayabilecek biri varsa sevinirim gerçekten.

Toparlayacak olursak Barry hızlanmanın formüllerine ulaştı ama bunlar yeterli olacak mı dahası hızlanmayı başarabilecek mi ? Hepsinin cevabını sonraki bölümde göreceğimize eminim. Artık sezon finaline doğru yaklaşıyoruz dizinin bir tempo yakalaması ve güzel bir sonla bitirmesi gerek. Haftaya görüşmek üzere. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Eddie'nin video kaydı üzdü.


24 Mart 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 16. Bölüm İncelemesi ( Artık Git Be Felicity !! )

Bu bölüme nasıl geldik öğrenmek isityorsanız buraya tıklayarak 4. Sezon 15. Bölüm incelemesine gidebilirsiniz.

Yine uzun bir aradan sonra bir Arrow incelemesiyle karşınızdayım. Son bölümden pek memnun kalmamıştım yine benzer bir bölüm oldu. Neden beğenmediğimi soracak olursanız dizide çok fazla aşk muhabbetleri geçince baymaya başlıyor. Şu dizinin ilk sezonunu bir hatırlayın Oliver adadan yeni gelmiş babasının listesini filan temizliyor bir yandan suç işliyor bir yandan polisten kaçıyor efsaneydi. Şimdi bakıyoruz koskocan Green Arrow sen git bir kadının peşinden koş her saniye. Nedense ben bir türlü bağdaştıramıyorum Oliver'a o tür davranışları. İki satır giriş cümlesi yazacağım derken yine koca bir paragrafı doldurdum yine.



Bu bölümün konusu eski dostumuz Cupid'in şehirde yeniden boy göstermesi ve Darkh'ın yargılanma aşamasıydı. İlk Cupid karakterinden bahsedecek olursak çok çabuk harcadılar her zaman olduğu gibi güzel bir karakteri. Ben böyle yan rollerin birkaç bölüm dizide bulunmasını seviyorum. Flash'ta da çok karşımıza çıkıyor bu mesele adamlar bir bölümde konu doldursun diye 10 dakikada hem ortaya çıkışını hem de yakalanışını gösterip çok güzel yan karakterleri heba ediyorlar. Tabi Felicity ve Oliver ikilisinin durumuyla birlikte Cupid'in geri dönüşü üzerinden güzel bir hikaye yakalamayı başarmışlar ona bir sözüm yok. Yalnızca bana göre birkaç bölüm daha yer verilebilirdi Cupid'e.

Diğer bir mesele Darkh cephesinde işler kötü gidiyor gibi gözükse de herkes biliyor ki öyle değil aslında. Darkh gibi güçlü birisi istese o hapishaneden elini kolunu sallaya sallaya kaçabilir. Ama onunla ilgili şeyleri bu sezonun 18. bölümünde görecekmişiz o zaman konuşuruz. Onun dışında son sahnedeki yüzüğü görünce hemen aklıma bunun totemi yoksa o muydu diye gelmedi değil. Yine de teori üretmek için çok erken daha.



En son olarak Oliver-Felicity ilişkisi artık öyle bıktırdı ki. Adamın başında elli milyon tane sorun var Felicity hanımefendi yok bana yalan söyledi yok ben uçup gittim yok sal beni. Sal gitsin harbi Oliver, sen de kurtul biz de kurtulalım. Haftaya The Flash'ta bir kadın vardı hani şu böcekleri yönlendiriyordu onun hapiste kaçıp Felicity'e saldırması işlenecek konu olarak. Eğlenceli bir bölüm olur umarım. Şu Felicity-Oliver ayrılığı diziye renk getirecektir. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


23 Mart 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 16. Bölüm İncelemesi ( İşler İyice İlginçleşmeye Başladı !! )

Başlamadan önce bu bölümle çok çok bağlantılı 2. sezon 15. bölüm incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Çok uzun bir aradan sonra The Flash'ın 2. sezon 16 bölüm incelemesiyle karşınızdayım. En son bölümde Zoom'un Jay Garrick olduğunu ya da en azından onun gibi göründüğünü öğrenmiştik. Bu bölümde bizim takımda bunu öğrendi. Onun dışında Trajectory uzun zamandır karşımıza çıkan en iyi meta insanlardan -çakma meta insan- birisiydi. Kısa bir özetten sonra bölümün incelemesine geçelim.



Ben bu bölümün nasıl başlayacağını merak ediyordum çünkü öyle kilit bir sonla bitti ki diziyle ilgili tek konuşulan şey Jay Garrick oldu bir anda. Ama bu bölüm o kısımdan başlamayıp Barry'nin hızlanma süreciyle ilgili çabalarını anlatmakla başladı. Her şey sakin gidiyor derken yeni bir koşucunun ortaya çıkması beni çok heyecanlandırdı. Aslına bakarsanız tüm bu sahneler koskoca bir bölüm Barry'nin V-9 olmadan hızlanacağını-hızlanması gerektiğini anlatmak içindi. Ve bir şeyi daha ..

Ekibimiz bölümün sonunda Jay ile Zoom arasındaki bağlantıyı farketti. Ama benim hala anlamadığım şeyler var. Eğer Jay yani Zoom koştuğunda mavi şimşek çıkarıyorsa, Earth 1 'da V-7 ile Jay koştuğunda yine mavi şimşek çıkması gerekmiyor muydu ? Ayrıca aynı görünüşte 2 insan gördük ve ikisinin de Earth-2'den olduğunu biliyoruz. E o halde 2 Jay Garrick mi var ? Nolur bana ikiz demeyin bu kadar olaydan sonra o kadar teorilerden sonra ikiz gibi bir şey çıkmasın. Ama başka türlü de anlamlandıramadım bir türlü olayları ben kendi kafamda. Jay'in bize Hunter Zolomon olarak tanıttığı kişinin Wally West'in düşmanı olacağını biliyoruz ama bizi ters köşe yapmak için işleri mi değiştirdiler bilmiyorum. Şu an sanki çok boşa konuşuyormuşum gibi geliyor artık.



Tüm bunların dışında Jesse'nin de koşucu olacağını söylemiştim önceki bölüm incelemelerinde sizlere. Belki de bu bölümdeki o olay her şeyin başlangıcı olabilir. Yakında Jesse'yle ilgili büyük bir bölüm göreceğimizi düşünüyorum.

Toparlayacak olursak kafamızdaki soruların cevaplarını bulamadığımız ama uzun sürenin ardından iyi gelen bir Flash bölümüydü. Bizim ekip şimdi ne yapacak onu bilmiyorum. Eğer Zoom'un Jay olduğunu düşünüyorlarsa -ki bence kesinlikle değil- Earth-2'yle işleri kalmadı. Ama Barry'nin o maskeli adama sözü vardı belki sırf onun için dönebilir o dünyaya. Harbi bir de maskeli bilinmeyen adamımız var ne güzel ! Haftaya görüşmek üzere okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


18 Mart 2016 Cuma

Vikings 4. Sezon 5. Bölüm İncelemesi ( Bu Nasıl Bir Dizi Böyle !! )

Vikings'in 4. sezon 5. bölüm incelemesiyle karşınızdayım. Ne anlatıcam ne söyleyicem hiçbir fikrim yok. Herkes öyle ayrı kafada ki Çinli'yle Ragnar bir ayrı fantazi dünyasındalar, Rollo ona neler söyleyen kızla ne halde, bir kral geldi adamlar anında Paris hazırlıklarına başladılar, Lagertha evlendi sonra adamı öldürdü, İngiltere kralı geliniyle evleniyor, Bjorn desen bambaşka kafada bu kadar saçmalık bir bölümde çok çok fazla.



Öyle bir bölüm izledik ki olayların trajikomikliği karşısında her sahnede kahkaha atan bir ben olamam. Çinli kadınla Ragnar'ın her sahnesi öyle garipti ki napıyolar ne ediyorlar onu bile çözemedim. Başka kral gelmiş senin ülkene Ragnar nelerle uğraşıyor. O kadar çok dizi izledim, o kadar çok saçmalıklar gördüm ama 40 dakikaya bu kadar fazlasını sığdırabilenleri ilk defa görüyorum.

Sonraki bölümde neler olacak filan onları konuşmamız lazım normalde ama hiçbir şey mantıklı ilerlemiyor ki ne anlatayım ben size. Diyorum savaş olacak adamlar birbirini takmıyor, çocuk çocuğun kafasını kopardı kimsenin çıtı çıkmadı. Eğer gerçekten Vikingler böyleyse nasıl bir toplummuş onlar. Ama değillerse eğer o zaman çok büyük kötülükler ediliyor insanların hatıralarına.



Haftaya düzgün adam akıllı konuşulacak bir şeyler olursa konuşuruz. Herhalde sonraki bölümde Çinli kadın Ragnar'ı öldürür, Rollo Fransa kralı olur, öbür tarafta gelininden çocuğu olur öyle ilerleriz diye düşünüyorlar. Sonraki bölümde görüşmek üzere okumaya katlandığınız için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Aslaug'la Floki bir şeyler planlıyorlar ama ne ?
Akıllılar için dipnot : Bende biliyorum Lagertha'nın ettiği yeminleri.


11 Mart 2016 Cuma

Vikings 4. Sezon 4. Bölümün Ardından ( Floki Dedik Dedik Adam Loki Çıktı !!! )

Vikings 4. sezon 4. bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Bir dizi bir bölümde ancak bu kadar yükselebilir. Taşlar yerine öyle bir oturuyor ki bütün saçma gelen şeyler artık mantıklı gelmeye başladı. Uzatmadan bölümün incelemesine geçelim.



Bu bölüm çok şey yaşandı. Rollo kısımlarını atlamak istiyorum şimdilik hikayeye bir etkisi yok çünkü, Björn savaşçılığını bir kez daha kanıtladı, Floki hakkında çok çok ilginç şeyler öğrendik, Ragnar Çinli'yle bişeyler yaptı kafalar bir milyon kimse bir şey anlamadı ve en sonda bu sezonki rakiple tanıştık. Kısa bir özetten sonra incelenmesi gereken kısımlara geçmek istiyorum.



Öncelikle Floki ve kahinin konuşmaları gözümdeki perdeyi ortadan kaldırdı. Floki'nin kim olduğuna dair önceki bölümlerde ufak ufak ipuçları verilmişti ama şimdi iyice gözümüze sokunca farkına varabildim. Öncelikle size vikipedia'dan aldığım tanrı Loki hakkındaki kısa bilgiyi paylaşacağım.

Loki karmaşık bir karaktere sahiptir. Diğer esir Tanrıları'na oyunlar oynayarak eğlenir. En önemli tuzaklarından biri kör Tanrı Hodr'ı kandırarak, Odin'in oğlu Balder'in öldürülmesini sağlamak olmuştur. Bu hareketinden sonra Odin'in kan kardeşlik bağından çıkarılmış,dünyanın derinliklerindeki bir mağaraya hapsedilmiştir.
Loki mağarada öldürülen oğlu Narfi'nin bağırsaklarıyla bir taşa bağlanmış olarak yatmaktadır. Tepesindeki sarkıtlara dolanmış dev yılanın ağzından akan zehir gözlerine damlamakta ama eşi Sigyn elindeki tahta kapla Loki'yi korumaya çalışmaktadır. Ancak kap dolduğu zaman, boşaltmak için uzaklaştığında Loki zehirden etkilenmekte ve bu da İskandinav inançlarında depremlere sebep olmaktadır. Bu ceza İskandinav mitolojisinde mahşer günü olarak adlandırılan Ragnarok'a kadar devam edecektir.

Teker teker ele alalım. Floki'nin karmaşık biri olduğunu biliyoruz. Loki ihanet ederek Balder'i öldürtüyor Hodr'a. Dizide de Floki Ragnar'a ihanet ederek Athelstan'ı öldürdü. Ve ardından Ragnar tarafından mağaraya hapsedildi. Dizide Floki'nin kızı öldü ve zehir yerine kafasına sular damlarken eşi tarafından korunuyordu. Daha ne kadar benzerlik olacak bilmiyorum. Kesinlikle Floki karakterinin Loki olduğunu düşünüyorum ben. Bilmiyorum insanlar daha önceden düşünüyor muydu ama ben yeni farkettim benim için bir aydınlanma oldu bu bölüm diyebiliriz.



Onun dışında en sonda gelen kral Finehair bu sezonki rakibimiz olacaktır diye düşünüyorum. O evlenmek istediği kadında bence Aslaug. Sanki tanışıtıklarına dair bir hava yakaladım ben o sahnelerde çok emin değilim yine de. Hele bir de Ragnar'ın yerine oturduğunda bi açıyla çekmişlerdi ki o anda bahsettiği kadının Aslaug olduğunu anladım. Önümüzdeki bölümler çok merakla bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler sonraki bölüm incelemelerinde görüşmek üzere.

Dipnot : Lagertha 15 saniyede hayat dersi verdi yemin ediyorum.


7 Mart 2016 Pazartesi

Game Of Thrones 6. Sezon Başlangıç Tarihi Belli Oldu !!!

Merakla beklenen Game Of Thrones ( Taht Oyunları )'un 6. sezonu 24 Nisan 2016 tarihinde başlıyor. Geçen sezon her şeyin karman çorman olduğu finalden sonra neler olacak merakla bekliyoruz. En büyük soru tabiki John Snow öldü mü yoksa ne oldu ? 24 Nisan'ın ertesi günü tüm bunları konuşmak üzere !



4 Mart 2016 Cuma

Aurelion Sol Ne Zaman Çıkacak ? League Of Legends'ın Yeni Şampiyonu Aurelion Sol !!

League Of Legends'ın yeni çıkacak şampiyonu belli oldu : Aurelion Sol. Uzun zamandır beklenen Ao Shin öldü ama yerine bu geldi deniyor. Aurelion Sol ne zaman çıkacak sorusunu sorduğunuzu duyuyorum gibi şampiyonun Nisan başında oyunda aktif olması bekleniyor. Daha net tarih açıklandığında buradan paylaşacağım.


Vikings 4. Sezon 3. Bölüm İncelemesi ( Tamamen Destanlaştı Her Şey )

Vikings 4. sezon 4. Bölüm incelemesi çıktı bile bundan sonra ona gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Vikings'in 4. sezon 3. bölüm incelemesiyle karşınızdayım. Bu sezon beni hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor nedense. Belki beklentilerim çok fazlaydı bilmiyorum ama hiç bir şey olmadan Game of Thrones kafasında ilerliyor bölümler. Bu bölümün en güzel yanı Bjorn'du sonraki bölüm de onla ilgili güzel sahneler var bakalım göreceğiz haftaya.



Bu bölüm ne oldu diye soracaksanız dişe dokunur kısaca bir bölüme göz atarsak Rollo'da işler saçmaladı iyice. Bizim Rollo olsa orda neler yapardı anlamadım o kısmı. Ardından Kalf'ın ikili oyunlarını gördük, sonra Björn ayı avladı, en sonda da Athelstan gelip Floki'yi kurtardı. Dişe dokunur bir şey yoktu bence bölümde. Bu sezonun böyle daha fazla ilerleyeceğini düşünmüyorum. İlla hızlanacaktır bölümler. Ben bu Kalf'ın tuttuğu savaşçı ile Bjorn'un savaşından sonra belki bir iç savaş çıkabileceğini düşünüyorum. Oradan sezon hız kazanır ve sonrasında işler yoluna girer diye düşünüyorum.



Floki konusunu tahmin etmiştim zaten önceki bölümlerde. Ragnar affetmeye bahane arıyordu bahaneyi de Athelstan'la verdiler. Yazacak konuşacak çok bir şey yok okuduğunuz için teşekkürler haftaya görüşmek üzere.

Dipnot : O björn'ün sudan çıkışı sanki yeniden doğuş gibi bi hava hissettirdi bende.