30 Mart 2016 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 17. Bölüm İncelemesi ( Flash Back !! )

The Flash 2. sezon 17. bölüm incelemesiyle karşınızdayım. Her şeyiyle çok çok güzel bir bölümdü. İzlemek için ancak zaman bulabildim o yüzden çok geç oldu ama içerikle kendimi affettireceğimi düşünüyorum. Çok fazla bölüm isimlerimden bahsetmem ilgimi de çekmez lakin bu bölümün ismi Flash Back çok cuk oturmuş. Hem kelime oyunu yapıp hem de tüm bölümü özetlemişler. Bildiğiniz gibi Flashback kelimesi geriye dönüş hatta günlük kullanımda geçmişten kesit gibi kullanılıyor. Flash'ın geçmişe gittiği bir bölümde içinde Flash geçen bir isim bulmaları baya baya iyi olmuş.



Bölüm hakkından konuşmaya bu bölümden değil nasıl buraya geldiğimizden başlayacağım. İlk sezonu hatırlarsanız - biz de yapalım bir Flashback - Barry'e güçlerini kazandıran adam düşmanı çıkmıştı. Ardından bu sezon da daha tam netleşmese bile şu an için Barry'i güçlendirmeye ve onu hızlandırmaya çalışan adam yine düşmanı çıktı. Tüm bunların ardından bu bölüme geldiğimizde Barry'nin ne yapacağını merak ediyorduk hepimiz. Ki o da merağımızı boşa çıkartmayarak hızını arttırmaya çalıştı. Ve en sonunda geçmişe gidip her şeyi başlatan adamdan nasıl hızlanılacağını öğrenmeye karar verdi. Bana da ilk duyduğumda çok saçma bir fikir gibi gelmişti ama bölümü izleyince Barry'i yavana atmamamız gerektiğini fark ettim. Her ne kadar introda söylediği gibi yaşayan en hızlı adam olmasa bile çok farklı yetenekleri var Barry'nin ve onları uyguladığında ekibiyle birlikte en iyisi oluyor.

Şimdi yalan söyleyemeyeceğim Kötü Harrison Wells'i özlemişim çok fena. O kadar güzel kurgulanmış bir karakter ki hem her şeye hakim birisi hem de hiçbir gücü yok aslına bakarsanız. Hem en güçlü hem de en güçsüz. Reverse Flash olması sebebiyle asla diziden tamamen çıkamayacak olmasına çok seviniyorum.



Bölümün duygusal anları da çok duygusaldı. Bu geriye dönüş bölümleri her zaman için güzel olur zaten ama bir yandan da dizide kaybettiklerimizi bize gösterdiği için hüzün katsayısı da yüksektir. Eddie'yi ilk sezonda Iris'le Barry'nin arasına giriyor diye çok sevmezdim ama son bölüm yaptığı hareketler filan derken sevdirmiş kendisini izleyicilere fark ettirmeden. Bir an keşke ölmeseydi dediğim oldu.

Onun dışında bir türlü anlam veremediğim bir diyalog geçti Cisco ile Barry arasında. Barry Cisco'ya Hartley Ronnie'nin nerede olduğunu biliyor dedi. Ya geçen sezondan hatırlamadığım bir şeyler var ya da bu geleceği etkileyecek bir şeyler olacak. Açıklayabilecek biri varsa sevinirim gerçekten.

Toparlayacak olursak Barry hızlanmanın formüllerine ulaştı ama bunlar yeterli olacak mı dahası hızlanmayı başarabilecek mi ? Hepsinin cevabını sonraki bölümde göreceğimize eminim. Artık sezon finaline doğru yaklaşıyoruz dizinin bir tempo yakalaması ve güzel bir sonla bitirmesi gerek. Haftaya görüşmek üzere. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Eddie'nin video kaydı üzdü.


3 yorum:

  1. Ronnie yi söylemesinin nedeni zaman çizgisini bozmasından kaynaklı.Geçmişteki zamana dönüş yaparken catlien barry e gecmişteki barry bayıltıktan sonra 12 saat zamanı olduğunu ve gecmişte hangi zamana dönmesi gerektiğini söylüyor.. Ama gecmişe döndüğünde biraz erken geldiğini farkediyor. Normalde Hartley ile köprüde savaşması gerekirken erken geldiğinden bu savaş gerçekleştiremeyeceğini anlıyor.Bu yüzden gecmişteki barry olaya dahil olup zaman çizelgesinde aksama olmaması için müdahale edip ona tanınan 12 saatte olayları çözmek adına Hartleyin kulağındaki kapıyı patlattığı bombayı söylüyor.Ama tam bu anda hayaletin olaya dahil olması acele etmelerine ve zamanda karışıklık yaratmamak adına barry i göndermek istiyorlar. Bu olaylar yaşanırken eski bölümlerde hatırlarsan Hartley Ronnie nin yaşadığını ve nerede olduğunu söylemişti fakat bunca karışıklık arasında ihartley Cisscoya bunu söylemeye fırsat bulamadı ve buda zaman çizelgesi bozabilirdi.Zaman çizelgesi bozulmaması adına Barry bu bilgiyi vermek zorunda kaldı. Barry ilerki zamana dönmeden hemen önce Hartleyin Ronie nin nerede olduğunu bildiğini söylemesi bundan dolayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay o geçen sezon olan detayı unutmuşum ben. Güzel açıklaman için teşekkürler.

      Sil
  2. geçen sezon ronnie yi ararken bu harley sisco yu kandırmıştı kaçmıştı ya o olayı düzeltmiş barry :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler.