30 Aralık 2015 Çarşamba

Sherlock Noel Özel Bölümünü Tüm Dünyayla Aynı Anda Televizyondan İzleyebileceğiz.

Sherlock'un yıllardır ( evet yıl oldu ) beklenen yeni bölümüne yeni yılla birlikte kavuşuyoruz. Yeni bölümü 01.01.2016 Cuma Günü saat 23.30'da TLC ( Cnbc-E ) den izleyebileceğiz. Kaçırmamanızı kesinlikle öneririm efsane devam ediyor.

İzledikten sonra gelen edit : Hiçbir şey anlamadım inception'da olan muhabbetlerin aynısını tekrar yaşıyorum şu an.


18 Aralık 2015 Cuma

Star Wars 7: Güç Uyanıyor ( Star Wars: Episode VII - The Force Awakens ) Vizyonda !

Ben her ne kadar pek hoşlanmasam da bu yılın en büyük olayı haline gelen filmin haberini vermekte fayda var. Star Wars 7 17.12.2015 tarihi ile birlikte tüm dünyada aynı anda vizyona girdi.

Genel yorumlara şöyle bir göz attım herkesin genel olarak beğenisini kazanmış. Nasıl bir hasılat yapacağını çok merak ediyorum. Hatta öyle bir hype yaratıldı ki ben bile - ilk filmden sonra beğenmeyip izlememiştim diğerlerini - seriyi tamamlayıp izlemeyi düşünüyorum filmi. İzlersem incelemesi gelir büyük ihtimalle yakında. Göz atmanızda fayda var kesinlikle aşağıyada 2 tane trailerını atayım hoşunuza giderse diye.


12 Aralık 2015 Cumartesi

Vikings 4. Sezon Tarihi Ve ilk Fragman Yayınlandı !

Merakla beklediğimiz bir başka dizi olan Vikings'e Şubat 2016'da kavuşuyoruz. Ayrıca ilk fragmanlarda yayınlanmaya devam ediyor. Aşağıdaki videodan ilk fragmanı izleyebilirsiniz.



Mr. Robot 2. Sezonun Başlangıç Tarihi Belli Oldu !

Merakla beklediğimiz Mr. Robot'un 2. sezonunun başlangıç tarihi kesin olarak açıklandı. Dizi Haziran 2016 tarihinde 2. sezonuyla bizlerle buluşacak. Ayrıca bu sezonun bölüm sayısının 10'dan fazla olabileceği de söyleniyor.


11 Aralık 2015 Cuma

The Big Bang Theory 9. Sezon 9. ve 10. Bölümün Ardından ( Yapma bunu bize Yapma !!! )

Bir hafta aradan sonra TBBT'nin yeni bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Söylenmemesi gereken şeyler söylendi, olmaması gereken olaylar oldu.



İlk olarak kendimi aklamak istiyorum Sheldon Amy konusu hakkında. Bu senaristler açıklama yapıp bu ikiliyi bir araya getirmeyeceğiz dediler. Sonra geçen hafta yeniden bir araya getirecekleri hakkında dedikodular çıktı ki ben inanmadım. Ama doğruymuş bu sezon tek güzel giden şey Sheldon Amy ayrılığı iken onunda içine ettiler. Bilmiyorum ki Amy karakterini bir tek ben mi sevmiyorum da aşırı tepkilerden sonra böyle bir karar aldılar.

Ve bu duyduğum dedikodulardan fazlası da var ve eğer o duyduklarım olursa yer yerinden oynar hani dizinin bütün tarihindeki en şaşırtıcı an olur kesinlikle ki buna Sheldon'ın koltuğun altından çıkıp BAZİNGA diye bağırdığı muhteşem son bile dahil.

Bu bölüm Sheldon ve Amy ilişkisi haricinde çok güzeldi. Sheldon'ın manyaklıkları - özellikle ilk baştaki sahne - çok özlemişiz. Ciddi ciddi 5. kez filan herhalde tekrar başlama isteği uyandırdı bende. Howard ve Raj'ın gizli takipçi sapıklıkları çok eğlenceliydi. Sonu haricinde güzel bu bölümden sonra neler olacağını duyduklarım ışığında çok merak ediyorum.

9. Bölümün incelemesini yapmayı unutmuşum o nasıl oldu hiç bir fikrim yok az önce farkettim. Ama o bölümün sonundan sonra bu bölüm her şeyi çöp etti o yüzden şimdi çok bir şey söylememinde pek anlamı kalmadı. Sonraki bölümlerde görüşmek üzere takipte kalın.


10 Aralık 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 9. Bölümün Ardından ( Felicity ?? )

10. ve 11. Bölümlerin İncelemesi de çıktı bundan sonra oraya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sezonun ilk yarısının son bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Hatta hiç uzatmadan bölümün sonundaki asıl olaya geçeceğim direk. Çünkü diğer olan her şey çöp oldu. Yazının bundan sonraki kısmı aşırı spoiler içermektedir izlemediyseniz önce bölümü izleyin.



Milyonlarca yürek tek bir soru Felicty öldü mü ? Herkesin aklına ilk bölümdeki o mezar sahnesinin geldiğinin farkındayım. Ama bütün bunları boşa çıkaracak bilgiler var elimde. Öncelikle bu konuda senaristler özellikle son iki bölümdür çok fazla ip ucu verdiler eğer zaman kavramına dikkat ederseniz her şey için çok erken olduğunu farkedeceksiniz. Şimdi adım adım aşağıdaki zaman aralıklarına bir göz atalım.

  • İlk olarak bu sezonun finalindeki sahnede 6 ay sonrasına gitmiştik bunu bir kenara not alın. 
  • Daha sonra Flash'ın 2. sezon 8. bölümünde Oliver'la kafedeki içecek konuşmasını hatırlayın geçen hafta bahsetmiştim size bundan. Oliver ne kadar oldu diye sormuştu ki alelade bir konuşma gibi gelebilir sizlere ama değil aslında o konuşma bize zaman kavramını çözmemiş için verilmişti. Barry 8 ay oldu yaklaşık dedi. Ve Flash izleyenler bilir 6 ay sonrasından başladı Flash o içeceğin isminin verilmesinden. Buradan daha sadece 2 ay ilerleyebildiğimizi öğreniyoruz.
  • Ondan sonra Arrow'un bu sezonki 8. bölümünde Oliver Darkh'a savaş açtı körfez konusunda ki bu bölüm Flash'la ortak bölümdü dolayısıyla aynı zaman dilimindeler ikisi.
  • Bu bölümde ise Oliver konuşma sırasında 2 hafta önce Darkh'a savaş açtığını söyledi. 
Tüm bu bilgiler ışığında daha en fazla 3 ay ilerlediğimizi düşünürsek Felicity'nin ölmediği sonucuna ulaşabiliriz. Tabiki tüm bu söylediklerim en ufak bir hatada çürüyebilir ama yanlışlık olmadığını düşünüyorum. Ve aslına bakarsanız böyle bir olayı bekliyordum ben dünkü Flash incelememde belirttiğim gibi. Toparlayacak olursak ben şu zaman kavramı nedeniyle Felicity'nin ölmediğini düşünüyorum ve bu sefer haklı çıkacağıma da eminim. 

Son olarak Damien Darkh çok ilginç bir karakter. Neler yaptığına dair 9 bölüm oldu hiç bir fikrimiz yok hala. En sonda ailesi olduğunu bile öğrendik. Çok ama çok ilginç bir sezon bizi bekliyor kesinlikle. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere takipte kalın.

Not : Yanıldığımı düşünenler gerekçeleriyle birlikte fikirlerini yazarlarsa tartışabiliriz tüm olasılıkları.


9 Aralık 2015 Çarşamba

Aralık Ayı Sakin Şarkılardan Oluşan Şarkı Listem

Az önce bir ilham geldi birden. Bu aralar sıklıkla dinlediğim çoğunluğu sakin şarkılardan oluşan 70 şarkılık ve yaklaşık 4 saat 35 dakikalık bir çalma listesi oluşturdum. Eğer yabancı müziğe ilgi duyuyorsanız bir göz atmanızı öneririm. Listenin ilk kısımlar bu ara popüler şarkılardan oluşuyor aşağılara inildikçe biraz eskimiş şarkılar var ama en eski Rihanna'nın 2006 yılındaki bir şarkısı galiba. Keyifli dinlemeler.

Spotify linki için buraya tıklayın.

Dipnot : Ayrıca bir liste koymuyorum zaten linkten 15 saniyede tüm şarkılara ulaşabiliyorsunuz.

The Flash 2. Sezon 9. Bölümün Ardından ( 19 Ocakta Görüşmek Üzere )

The Flash'ın ilk yarısının son bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. Dizi tatile girdi 19 ocağa kadar yeni bölüm yok üzdü. Allah'tan ki uzun süre beklememizi zorlaştıracak çok büyük gizemler vermediler son bölümde o konuda Arrow'da bomba şeyler olacak o kadar diyim.

Bölümün konusu hatırlarsanız 1. sezonun sonunda serbest kalan Mark Mordon'un şehre geri dönmesi ve hapisteki Snart ve James Jesse'yi kurtarması ardından Flash'tan intikam almalarıydı. Geçen haftadan sonra bu bölümde de bir çok büyük karakteri görmek güzeldi. Özellikle Mark Mordon'u oynayan Liam'ı gördükten sonra tekrar Spartacüs izlemek istedim ne yalan söyliyeyim eğer izlemediyseniz kesinlikle izlemeniz gereken bir seri Spartacüs. Lafı fazla dağıtmadan bölümün ilerleyişi güzeldi. Snart'ın Flash'a ihanet etmemesinin gösterilmesi açısından güzel olduğunu düşünüyorum çünkü kendisini Legends Of Tomorrow'da göreceğiz onun için bir altyapı hazırlandı gibi oldu.



Onun dışında önemli olan ilk gelişme Wally West dedik dedik sonunda kendisiyle tanışma fırsatını bulduk. Okuduğum kadarıyla kendisi hakkında en eğlenceli koşucu gibi yorumlar var. Yeteneklerini nasıl kazanacak neler olacak ileride göreceğiz ki bence sezon sonu gibi gözüküyor o yolun sonu.

Bir de Zoom-Harry olayı var tabi. Zoom'un en güçlü olma isteğinden önceki bölümlerde bahsetmiştim sizlere. Ve Flash'ı istediği zaman öldürebileceğine rağmen bunu yapmamasını şüpheli bulduğumu da. Bu bölümde sebebini öğrenmiş olduk. Çok çok büyük ihtimal Zoom güçlerini arttırmak için diğer koşucuların hızlarını kendinde topluyor. Böyle bir şeyin mümkün olabileceğini hiç düşünmemiştim ama oluyorsa eğer Barry'i tüm gücüyle çalıştırması gerektiğini o da biliyor. E bu konuda da eski Harrison yeni Harry'den iyisi yok. Ama düşünmediği şey ya Flash onu yenerse ? Çok zor göründüğünün farkındayım hatta bu bölümden önce Barry'nin onu ekiple bile yenebileceğini düşünmüyordum ama bu hızlandırma güçlendirme olayları bana umut verdi. Harry kızı için ona yardım edecek tamam ama bence daha fazlası olacak.

Bu sezon aşırı hızlı başlamıştı ama beklediğim gibi devam etmedi yine çok güzel ilerliyor ama o tempoyu kaybettiler sezon başındaki. Şu yaklaşık 40 günlük aradan sonra tekrar bir zıplama bekliyorum. Daha çok Zoom'lu bölümler en büyük dileğim. 20 Ocaktaki incelemede görüşmek üzere. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


6 Aralık 2015 Pazar

Hearthstone Terimlerinin Türkçeleri ve Açıklamaları

Hearthstone'un dili her ne kadar hafif ve giriş seviyede ingilizce olsa da bazı terimlerde karışıklıklar olabiliyor. O yüzden hearthstone terimleriyle ilgili kapsamlı bir rehber hazırlamaya karar verdim. Böylece aklınızda sorun kalmayacak.

İlk bölüm olarak kartların üstünde koyu siyahla yazılan kelimelerin ne olduğunu öğrenelim.

Choose One : Karşınıza iki tercih sunup size bu ikisinden birini seçme olanağı tanıyor. Bu tarz kartlar Druid sınıfında oldukça fazla sayıda bulunmakta.

Taunt : Taunt kartlar masadayken atak edilmek istendiği takdirde mecburen vurulması gereken kartlardır. Örneğin rakibimizin bir tane 1/1 normal minyonı ve bir tane 2/2 TAUNT minyonı varsa siz 1/1 e vuramazsınız. Öncelikle taunta vurmanız gerekmekte. Taunt özelliği ortadan kaldırılabilir bir özellik.

Silence : Adından da anlaşılacağı gibi bu özelliği taşıyan kartlar oynandığında bir veya birden fazla kartın özelliklerini tamamen siliyor ve onu normal kart haline getiriyor. Örnek vermemiz gerekirse Tauntlu bir karta silence attığınız zaman onun taunt olma özelliğini yok ediyorsunuz.

Battlecry : Bu çeşit kartlar oynandığı anda oyuna etki eden kartlar. Örnek vermek gerekirse Battlecry : give a friendly minion +2 attack derse siz o kartı oynadığınız an dost bir minion'ınıza +2 atak vermiş oluyorsunuz. Battlecry mekaniği boşada kullanılabilir. Yani masada dost minion yoksa bile siz onu oynayabilirsiniz ama battlecry efektinden faydalanamazsınız sadece.

Deathrattle : Bu özelliğe sahip kartlar öldüklerinde üzerlerinde yazan etkiyi uygular. En güzel örnek Pilotted Shredder herhalde. Öldüğünde -2 mana kart çıkıyor içinden.

Combo : Bu özelliğe sahip kartları oynamadan önce başka bir kart oynarsanız artı bir özellik kazanıyor. Örnek vermek gerekirse Sı7 agent kartından önce başka bir kart oynarsanız aynı elde bu kart kombo olarak seçtiğiniz bir karaktere 2 hasar veriyor. Bu tarz kartlar Rogue sınıfına özgü.

Secret : Mage,paladin ve hunter sınıflarına özgü bu özellik. Secret rakibin uyguladığı belli olmayan büyülere deniyor. Rakip bunları kendi tetikleyemiyor siz yaptıklarınızla tetikliyorsunuz. Mesela mage'de mirror entitiy secret'ını oynadıktan sonra siz eğer minyon koyarsanız masaya onun kopyasını kendisi alıyor. Bu secretlar birden fazla olduğu için oyun içindeki ufak puzzle'lar diyebiliriz buunlara.

Stealth : Bu özelliğe sahip kartlar hedef alınamaz oluyorlar. Yani bu kartların üstüne büyü kullanamıyor rakip. Özellikle hunter ve rogue sınıflarında bu tarz kartlar bulunmakta.

Charge : Bu özelliğe sahip kartlar oyuna girdikleri anda saldırı yapabiliyorlar. Örneğin; Leroy ya da Bluegill warrior oynandığı anda rakibe saldırabiliyorlar.

Freeze : Bu tarz minyonlar rakibe saldırdıklarında onların 1 el atak yapmalarını engelliyorlar.

Discover : Bu mekaniğe sahip kartları oynadığınızda sizin önünüze rastgele 3 seçenek sunuyor bunlardan birisini seçiyorsunuz. Oyuna en son eklenen mekanik ve bence çok güçlü.

Inspire : Bu tarz kartlar oynandıklarından sonra efektlerini gösterebilmeleri için sizin hero powerınız kullanmanız gerekmekte.

Divine Shield : Bu özellikli kartlar maruz kaldıkları ilk saldırıdan hasar almıyorlar.

Spell Damage : Bu özelliğe sahip kartların üstündeki yazan sayı kadar büyüleriniz fazla vuruyor. Örnek vermek gerekirse normalde 6 vuran fireball eğer masanızda +1 spell damage'li minyonınız varsa 7 vuruyor. Özellikle alan etkili büyülerde çok etkili bu özellik.

Overload : Bu özelliğe sahip kartları oynadığınızda üstündeki yazan kadar manayı sonraki tur kullanamıyorsunuz. Shaman sınıfına özgü bir özellik.

Windfury : Bu özelliğe sahip kartlar aynı tur içinde 2 kez saldırı yapabiliyorlar.

Immune : Bu özelliğe sahip kartlar hasar almaz oluyorlar. En bilindik olanı Mal'Ganis herhalde bu kartı oynadığınız zaman heronuz hasar görmüyor.

Spare Part : Mech kartların içinden çıkan ufak güçlendirmeler bunlar bir manalık.

Aklıma gelen tüm siyah yazılı önemli mekanikler bunlar şimdilik. Serinin devamında kart açıklamaları ve terimlere devam edeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın. Ayrıca sorularınız varsa gönderinin alt kısmından sorabilirsiniz.

3 Aralık 2015 Perşembe

Arrow 4. Sezon 8. Bölümün Ardından ( Malcolm Malcolm Malcolm )

Bu bölümün başlangıcı niteliğindeki The Flash Bölümünün incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

The Flash'ta yarım kalan iş Arrow'da - bir süreliğine - çözüldü. Geçen haftanın eksikliğini işte bu bölüm telafi etti.

Dünkü Flash bölümünden çok memnun olmadığımdan bahsetmiştim sizlere. O kadar kişiye daha fazlası gerekiyordu ki bu bölüm bence tam bir tamamlayıcı oldu. İlk olarak ana hikayeye bakış atacak olursak Vandal Savage'i ekibimiz mağlup etmeyi başardı. Şaşırılacak bir şey değildi ta ki en son anına dek. Öbür yandan Oliver'ın hayatındaki değişimler ve yeni kişiler bana çok yeni fikirler kazandırdı. Son olarak Malcolm'un ne peşinde olduğuysa yine belirsizlik içerisinde ama fikirlerim var onun hakkında da hadi başlayalım o halde.

Bu ortak iki bölümün yeni başlayacak olan Legends Of Tomorrow'a hazırlık olduğundan bahsediliyordu her yerde. Gerçekten de Hawkman ve Hawkgirl'ün de geçmişlerini öğrenmemiz ve olaya nasıl dahil olduklarını öğrenmemiz için yapılmış bir seriydi. Flash'taki bölümden sonra kaamda soru işaretleri kalmışsa da bu bölümle birlikte geçmişlerini ve geleceklerini öğrendik. Onları yeni dizide daha çok görecek olmamıza seviniyorum şimdilik.



Oliver'ın hayatına geçecek olursak Felicity ile ilişkileri Barry sayesinde toparlanmış olsa da bir çocuğunun olması gerçeği Oliver'ı nasıl etkileyecek bilmiyoruz. Ve Felicity bu sefer öğrenince ne olacak onu da bilmiyoruz. Ama burada önemli gördüğüm olay ilk bölümün sonundaki sahneyle ilgili. Önceden Oliver'ın hayatında önem taşıyan kişilerin sayısı daha azken şimdi çocuğunun annesi de olaya katılmış oldu. Dizinin ilerleyişi açısından Felicity dışında mantıklı gelen ikinci isim Sandra olabilir. Sonuçta Felicity'nin çok fazla seveni olduğundan dolayı onun yerine '' kurban edilecek '' kişinin o olması bana mantıklı geldi.

Son olarak Malcolm'un Vandal'ın küllerini topladığını gördük. Peki amacı ne ? Burada aslına bakarsanız çok basit bir mantık var Malcolm kötü ve tek yapmayı bildiği şey kötülük. Ve dünyanın en güçlü kötülerinden birini elinin altında bulundurmak istemesi tam da onun kişiliğine yaraşır bir şey. Burada asıl soru ne için kullanmak istediği ya da nasıl tekrar onu geri getireceği. Lazarus yok edildiğine göre bilmediğimiz yeni mistik şeylerle tanışacağız demektir. Tüm bunların heyecanıyla önümüzdeki bölümü bekliyorum. Sizinde görüşleriniz varsa alt kısımdan yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Ne kadar az Laurel o kadar güzel şu dizi.


2 Aralık 2015 Çarşamba

The Flash 2. Sezon 8. Bölümün Ardından ( Çok Bekledik İyi Bekledik Güzel Bekledik )

Bu bölümün devamı niteliğindeki Arrow bölümünün incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

İki haftalık uzun bekleyişin ardından The Flash - Arrow ortak bölümünün incelemesiyle karşınızdayım. İçerik olarak çok dolu bir bölüm olmasa da sadece karakterler bile yeterdi. Bölümde elinizi salladığınız yerden süper kahraman çıkıyor çok güzeldi.

Ortak bölümümüzün konusu Hawkgirl ve onun peşindeki Vandal Savage idi. Birkaç bölüm önce diziye katılan Kendra kaderinin daha fazlası olduğunu öğrendi ve onun yükümlülükleriyle karşı karşıya kaldı. Bu konuyla ilgili en çok sevindiğim şey bir bölümde bitmemiş olması. Ki çok büyük ihtimal bitmeyecek gibi görünüyor dolayısıyla Legends Of Tomorrow'da Vandal Savage'ı görmeye devam edeceğiz. O açılardan biraz yeni diziye bir ön hazırlık gibi oldu aslına bakarsanız. Yine de o kadar kahraman varken A.T.O.M'u görmemek üzdü.



Bu bölümde yakaladığım önemli olaylardan birisi zaman kavramı hakkında. Hatırlarsanız Oliver ve Barry kahve dükkanındayken Flash içeceği hakkında bir konuşma yaptılar. 8 ay oldu dedi Barry dolayısıyla daha sekiz bölüm sonunda 2 ay ilerleyebildiğimizi öğrenmiş olduk. Bu da bize Arrow'daki 6 ay sonra ölecek olan kişiyi öğrenmemize daha çok zaman olduğunu göstermiş oldu. İlk tahminlerim gibi sezonun 20. bölümünden önce öğrenme gibi bir şansımız yok diye gözüküyor.

Sondaki çocuk evet Oliver'ın çocuğu herkes anlamıştır zaten iki yüz defa gözümüze soktular.



Harrison Wells'in kurtulmasına sevindim çok farketmemiştim ama sevmişim o karakteri kötü de olsa. Yenisi farklı kişi ama Harrison sonuçta. Barry'i hızlandıracak şey konusunda ilaçla olacağını düşünmüyorum. Barry'nin gazla çalışan tip olduğunu çok defa gördük. Dolayısıyla ona bir amaç hedef ne bileyim duygusal bir şey vermeleri lazım. Ancak öyle süper hızlara çıkabilir ki o konuda Patty'den daha çok Iris önem kazanıyor bence.

Toparlayacak olursak iki dizininde neredeyse tam kadrolarıyla bulunduğu kadro kalitesine göre düşük tempolu ama yine kadro kalitesiyle günü kurtaran bir bölümdü. Ben daha efsane bir şey bekliyordum ne yalan söyliyeyim ama onu bu sezon sonunda göreceğiz gibi. Haftaya ilginç bir bölüm gelecek diye duydum beklemedeyiz her zamanki gibi. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

Dipnot : Vandal Savage direk as adamı olacaktı Legends Of Tomorrow'un onu unuttum valla yazarken.