28 Ocak 2016 Perşembe

Arrow 4. Sezon 10. ve 11. Bölümlerin Ardından ( Ana Konudan Saptık Mı Ne Sanki ?? )

Efsane dizinin efsane bölüm incelemelerine devam ediyoruz. Geçen hafta çok geç kaldığım için iki bölümünkini birlikte yapmaya karar verdim ama bugünkünde de geç kaldım. Geç olsun da güç olmasın diyerek bölümlere hakkında konuşmaya başlayalım.

Dizi araya girmeden önce hatırlarsanız Oliver Damien Darkh'a karşı hem Green Arrow olarak hem de kendi kişilğiyle bizzat savaş açmıştı. Sonucunda saldırıya uğrayıp Felicity'nin yaralandığını görmüştük. Hemen dizi döner dönmez Felicity'e ne olduğunu öğrendik ama o bölümün incelemesini okumadıysanız buraya tıklayıp okuyabilirsiniz. Herkesin tahmin ettiği gibi hayatta bu konuda çok şaşırmadık zaten. Sakat kalmasını da Felicity'nin kendi kişiliğini tam olarak bulmasıyla bağdaştırdılar ki bence güzel oldu. Ama o halüsinasyon sahneleri bitti mi yoksa daha devamı var mı o konuda şüpheliyim. Öte yandan 10. bölümün sonundaki sahne çok fazla sonuca gebe ve benim teorilerim her zamanki gibi hazır yazının sonlarına doğru onlardan bahsedeceğim. Öte yandan diğer kişilerle ilgili olaylara bakarsak John-Andy ilişkisi çok güzel sonuçlandı. Hatta bu sezon her şeyin çok çabuk sonuca vardırıldığından şikayetçi olduğumu hatırlarsınız. John-Andy sorununun 4-5 bölümde sonuca erdirilmesi gerçekten iyi oldu. Thea konusunda kendine hakimiyetini sağlamış gibi gözüküyor o cephede de işler iyi gibi. Laurel özellikle Felicity Oliver ilişkisi başladığından beri biraz geri plana atıldı doğal olarak. Tüm bunları toparlayacak olursak işler kötünün iyisi gibi. Ama 2 bölümde asıl sezonun konusundan çok uzaklaştık gibi. Evet Damien Darkh'tan bahsediyorum 10. bölüm onun etrafındaydı ama onsuzdu. Hatta onu gördüğümüz tek sahnede ise Oliver'a sevdikleriyle bir kaç hafta geçirme şansı verdi yani bir bakıma kendini olaylardan uzaklaştırdı. Sezonunda ortasına geliyorken biraz konu dağılmış gibi hissettim ama şu önümüzdeki 2-3 bölümde durumları toparlarla diye düşünüyorum.



Daha önceleri sizlere dizinin Felicity etrafında döndüğünü hatta ve hatta asıl ana karakterin Felicity olduğunu düşündüğümü söylemiştim. Bu sezonda işler aynı şekilde ilerliyor. Bunun sebebinin Felicity Oliver ilişkisi mi yoksa Felicity'nin aşırı büyük hayran kitlesine sahip olması mı bilmiyorum. Ama tek bildiğim bu dizinin her şeyi Felicity. Eğer izlerken söylediğim pencereden bakarsanız siz de öyle olduğunu göreceksiniz. Eee dizinin her şeyi olan karakter hakkında konuşmanın da tam zamanı.



İlk olarak iyileşme konusunda kısaca bir şeyler söylemek istiyorum. 11. bölümün son sahnesinde Oliver aslında bize tüm ipuçlarını verdi. Zamanda yolculuk yapabilen, uçan veya ölümden dönen insanların olduğu bir evrende yaşıyorlar Felicity elbet sağlığına kavuşacaktır istendiği takdirde. Dolayısıyla bu konuya çok kafayı takmak gerekmiyor. O konu bir şekilde halledilir.

Asıl önemli konu bence 10. bölümün sonundaki sahne. O sahne bu sezonun devamının nasıl geçeceğiyle ilgili çok büyük ipuçları sunuyor bize. Öncelikle ölenin Felicity olup olmadığından kesin emin olamıyoruz çünkü lanet olası dizide bir de halüsinasyon kullanmaya başladılar. Felicity ölmüşte Oliver halüsinasyon görüyor olabilir bu ilk durum ve bence pekte olası durmuyor yine de ihtimal ihtimaldir. İkinci olarak Felicity'nin parmağında yüzük olmadığını farketmişsinizdir. Oliver Felicity arasındaki ilişkinin bozulduğu anlamına gelebilir ki bunun da sebebi bence Oliver'ın çocuğunun olduğunu öğrenme olayı olabilir. Çünkü Barry zamanı geriye aldığında Felicity'nin tepkisini hatırlıyorsunuz. Bu durumda ölen kim kestirmesi çok zor. Herkes Donna'ya yöneldi ama o da çok basit bir çözüm oluyor ki kesinlikle değildir o. Diggle ve Thea üstünde duranlar var ki o ihtimali de çok olası bulmuyorum. Bir diğer seçenek diziye önümüzdeki bölümler Felicity'le alakalı yeni kişiler girmesi sonucu onlara bir şey olma olasılığı ki bence bu ihtimal biraz daha kuvvetli diğerlerine göre.



Tüm bunlara ek olarak Damien Darkh kötümüz var biliyoruz ama Malcolm'ü unutmamak lazım. O manyak ortaya çıkıp tüm işleri alt üst edebilir sürekli yaptığı gibi çok şüpheleniyorum ondan hiç sesi soluğu çıkmıyor hiç hayra alamet değil.  Toparlayacak olursak net bir şey söylemek şu an için çok zor teoriler binlerce oluşturulabilir hatta bazıları Damien Darkh'ın Felicity'nin babası olduğunu bile söylüyorlar ama öyle bir şey çıkarsa yok artık yani. Ayrıca o en sonda bahsedilen manyağın Darkh olmama ihtimali bile var Malcolm manyağını unutmamak gerekiyor her an bir yerden çıkacak diye çok korkuyorum.

Dizi ana konudan uzaklaşsa da bu sezon şu merak unsurunu çok çok iyi kullanıyorlar. Her bölümde bir bilinmezliğe sürüklüyorlar bizi. Önümüzdeki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.


2 yorum:

  1. O 11. bolumun son flashbacki beni soka ugratti sanirim hala kimse eskiden amandayla oliverinin calistigini bilmiyor ve ayrica o zenc adam ( sihirle ugrasan) bence hala yasiyor ve ilerde oliverin onunce cikica. Bence flashbackler nromal hikayeden herzaman daha ilginc oluyor ozellikle oliverin eski savastiklari geri onunca ohghom ohgom slaid

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliver'ın geçmişinden pek bahsetmediğini biliyoruz. Ama çok hayal mayal sanki Diggle'a amandayla önceden tanıştıklarından bahsetmişti diye hatırlıyorum. Flashbackler iyi hoş ama çok yavaş ilerliyor ve kendi içinde pek hikayesi yok aslında. Tamamen şu anki zamanda oliver'ın hangi yetenekleri nasıl kazandığını bize göstermek için çekilmiş sahnelerden oluşuyor gibi bi izleniim yarattı bende özellikle bu sezon.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.