30 Ocak 2018 Salı

Hearthstone Patches the Pirate, Bonemare, Corridor Creeper ve Raza the Chained Nerfleri-Değişiklikleri



Hearthstone'da çok uzun süredir beklenen nerfler sonunda yapıldı. Bence çok geç kalındı çünkü dünya kupası bu güçlü kartlar oyundayken yapıldı ve birkaç gün sonra da bu değişiklikler geldi. Yani göz göre göre insanlara adaletsiz kartlarla oyun oynattılar. Hearthstone'un en kötü olduğu alan diğer kart oyunlarına göre kesinlikle denge değişikliklerininin çok gecikmesi. Ama bugünkü konumuz kartlar üzerindeki değişiklikler o yüzden çok başınızı ağrıtmak istemiyorum kartları konuşalım.

İlk değişiklik Patches'ta. Kart aynı sadece artık charge özelliği yok. Yani anlaşıldığı gibi kartı öldürmüşler. Şöyle ki eskiden bu kartı elinize çektiğinizde çok deli olsanız bile 1 mana 1/1 charge olarak kullanıp iş gördürüyordunuz. Ya da direkt desteden çağırıp inanılmaz tempo kazanabiliyordunuz. Şimdiki durumda elinize geldiğinde 1 mana 1/1 oluyor ki inanılmaz kötü. Normalde bu özelliğe sahip kartlar 0 mana oluyor mesela wispi düşünün. O kartın hiç oynanmadığı durumda elinizde bu kartla oyuna başlarsanız kesinlikle kaybedersiniz. Diyelim ki desteden oynadınız. Bu durumda da sadece 1/1 body veriyor size. Tüm tempo hamlesini kaybetmiş oluyor kartta o durumda. Bence kartı öldürmüşler o yüzden oynanacağını düşünmüyorum artık zaten wilda gideceğinden çok bir sorun olmaz herhalde. Zira wildı çok az kişi oynuyor ve hiç dikkate alınmıyor başta Blizzard olmak üzere. O yüzden ben bu nerffü çok geç kalınmış olarak görüyorum ama oyunun sağlığı açısından yapılması zorunluydu.

İkinci değişiklik Bonemare'da. Bonemare'da oyuna çok etki eden bir karttı. Neredeyse her tempo destesinde görülüyordu ki bir common kartın böyle bir niteliği olması bana çok saçma gelmişti. Çünkü arenada işleri çok karıştırdı bu kart. Maçlar arenada kimde Bonemare varsa o kazanıyora dönmüştü ki sonra yeni setle birlikte arenada çıkma oranı azaldı kurtulduk bu beladan. Nerfle ilgili olarak 7 manadan 8 manaya çıkması düzgün bir düzeltme olmuş. Herhalde Hearthstone tarihinde bir kartı öldürmeden yapılan ilk dengeleme bu olabilir. Hala destelerde oynanabilir ama gücü elbette düştü. Beğendim bu değişikliği.

Sıradaki kurbanımız Corridor Creeper. Herhalde oyuna dahil olduğu şu 2 ayda en çok nefret edilen kart bu arkadaşımızdır. Her destede olmasını geçtim arenayı da tek başına mahvetti. Oyunlar ortada gidiyorken bir anda rakibiniz iki tane 5/5 oynadığında Hearthstone gibi tempoya dayanan bir oyunda hiçbir şansınız yok eğer siz de karşısına 2 tane oynamazsanız. Nerfe gelecek olursak öldürmüşler gördüğünüz gibi kartı çok konuşulacak bir şey yok üzerine. Kimse tempo destesinde 2 ataklı bir karttan değer alabilmek için bu kadar uğraşmaz. RIP Corridor Creeper 2017 Aralık - 2018 Şubat

Son olarak Raza the Chained konuğumuz oluyor. Bu kart ilk çıktığında renoyla birlikte 30 farklı karttan oluşan destelerde oynanıyordu ama size inanılmaz ir avantaj sağlamıyordu. Hatta çoğu oyuncu bu kartı destesine koymuyordu bile. Ama sonra inanılmaz kötü tasarımlı Priest DK'sı oyuna eklenince bu kartla birlikte aptal aptal 0 manaya 2 2 2 vurmaya başlayınca çok saçmalıklar yaşanmaya başladı. Kontrol Priest'in en büyük sıkıntısı olan hasar potansiyalini bu ve Dk birleşerek giderdiler. Çok daha önce ya Priest Dk'sı ya da bbu kart nerflenmeliydi. Herhalde DK'yı bozmak istemediklerinden bu kartı kurban ettiler. Bence yine de oynanabilir bir kart. Şu tek turda 28-32-36 vuran komboyu engelleme açısından doğru bir değişiklik çünkü bazı sınıfların hiçbir şansı olmuyordu ona 30 can üstüne çıkamadıklarından. Bu kart ve destesi oynanmaya devam edebilir bence velenli komboyu çıkarıp daha kontrolümsü bir deste yapılabilir. Bu kart için de öldü demek ağır kaçabilir. Ama kazakus'la birlikte wilda gittiklerinde artık oynanırlar mı pek sanmıyorum orada güç dengeleri standarta göre çok daha yüksek. Başedebileceğini zannetmiyorum diğer destelerle.

Toparlayacak olursam nerfler ya da dengelemeler diyelim gerekliydi. Çok geç oldular ama sonunda bir şekilde geldiler. Büyük ihtima Warlock bu değişikliklerden sonra tier1'in tepesine yerleşir kolay kolayda inmez çünkü hiçbir kartı değişmedi. Oynayıp göreceğiz. Bu arada 2 hafta boyunca bu kartları tam değerlerine yani patches ve raza için 1600, Creeper için 400, Bonemare için 40 dusta bozabileceğiz. Bence hepsini bozun eğer metada kalırlarsa yeniden yaparsınız. Okuduğunuz için teşekkürler takipte kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.