15 Şubat 2017 Çarşamba

Hearthstone Gelecek Nerfler ( Small Time Buccaneer ve Spirit Claws ) Metayı Nasıl Etkileyecekler ?

Sonunda hearthstone'da birkaç değişiklik oluyor ki bence çok daha önce bir şeylerin değişmesi gerekliydi. Oyunda ilk defa bu kadar kısıtlı ve sabit şeyleri oynamak zorunda kaldığımızı hatırlıyorum. Ya pirate oynayacaksın ya jade ya da aptal reno-kazakus destelerini. Üçünden farklı bir şey denemek neredeyse imkansız gibiydi çünkü 3 deste tipinin yakınına bile yaklaşacak bir şey yapmak imkansızdı. Ki bence bu gelen iki nerf çok bir şey değiştirmeyecek hatta daha da daraltacak elimizdekileri ama en azından nisandaki rotasyona kadar soluk aldırır diye düşünüyorum.

Kartları konuşmaya başlarsak ilk olarak;


Buccaneer bundan böyle 1 mana 1/1 oluyor özelliği değişmeden. Ki bence kartı öldürdüler. Çünkü 3 tane classın hero powerına anında ölüyor whirlwind efektleri yok ediyor gibi gibi. Peki değişmesi gerekiyor muydu? Kesinlikle. Ben +1 atak alır şekline getirirler diye düşünüyordum ya da 0/2 yapıp +3 atak alır diye değiştirirler diyordum ama blizzard kartı yok etmeye karar vermiş genelde nerfledikleri kartlara yaptıkları gibi. Bu kartın değişmesi tabi ki shaman, warrior ve rogue'u etkileyecek ama en çok warrior ve rogue etkilenecek gibi görünüyor.

Shaman'ın o kadar iyi erken oyun kartları var ki bu kart bonus oluyordu. Onsuz da midrange'e dönüp bence yine en iyi class olmaya devam edecektir. Ama miracle rogue ve pirate warrior için bunu söylemek çok zor. Özellikle miracle rogue her zaman agro destelere karşı çok zayıftı. Genelde 3-4 manaya kadar hatta 5 manaya kadar bir şey oynamadığınızdan ya da sadece cevap verdiğinizden erken oyunu güçlü destelere karşı sıkıntı yaşıyordunuz ama buccaneer bu sorunu çözmüştü. Neredeyse miracle rogue'u o en iyi olduğu zamanlarki haline döndürmüştü gidişi miracle'ı tier2'nin diplerine yollayacak bence.

Pirate Warrior ise bu karttan en rahat yararlanan desteydi ben zaten o desteyi beğenmesem bile onun da gücünde düşüşe sebebiyet verecektir kesin ama o destede belki oynanabilir bu kart yine de. Genel olarak bu kartın değişmesi Reno desteleri ve jade'leri daha güçlendirecek özellikle renolock pirate warrior'a karşı çok kötüydü onun gücünde bir zıplama yaratabilir. İzleyip göreceğiz yapacağı etkiyi ama bence bu değişiklik agroları ve asıl önemlisi shamanı durdurmaya yetmeyecek. Shamanın durmasının tek yolu bence trogg ve totem golemin wilda geçmesiyle sağlanabilir. Oyunda öyle bir başlangıca yer olmadığını düşünüyorum.


Spirit Claws bundan böyle 2 mana oluyor diğer tüm özellikleri aynı. Bu değişikliği beğendim ben. Kart hala kullanılabilir durumda ama eskisi gibi turn 1'de takıp ikide spell totem basıp oyunu bitirme muhabbeti olmayacak. Ama ben zaten midrange shamanın güçlü olacağını düşünüyorum o destede bu kart her türlü oynanmaya devam edecektir. Özellikle jade midrange shaman bu değişikliklerden sonra en iyi deste olacak gibi görünüyor. Bunun yanında jade druid biraz rahatlar gibi agrolar biraz zayıfladığı için ama yine de oyunda çok bir şey değişmeyecek. Çünkü bize zorla dayattırılan desteleri oynamak zorunda kalacağız. Aynı C'thun'da olduğu gibi. Sana yeni kartlarla bir şeyler sunuyorlar eğer onu oynamazsan asla başarılı olamıyorsun. Mesela ben bir ara reno warrior deniyordum şimdi oynamamın imkanı yok çünkü kazakus gibi oyundaki en iyi 3 karttan birisini 3 class oynayabiliyorken ben oynayamıyorum.

Değişiklikler biraz nefes aldırsa da hearthstone'un daha fazla değişikliğe ihtiyacı var özellikle bazı yok olan classların biraz da olsa metaya bir şekilde adapte olmaları gerek. Okuduğunuz için teşekkürler sorularınuz olursa aşağıdan sorabilirsiniz. Ayrıca bana yardım etmek isterseniz yandaki reklamlara tıklayarak bana destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.